cloner16 Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Model skończony po prawie roku z powodu bardzo ważnych "zajęć" na studiach. No niestety ale nie mogłem się zebrać tak konkretnie do pracy ,bo ten model strasznie mnie męczył. Tak jest zawsze ,gdy odkłada się model na półkę ,a potem chce do niego wrócić. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Kurcze dobre, jak żywy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Podoba mi się i to jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Obłędny .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Fajnie że ukończyłeś, model jest świetny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damien77 Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Kozak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HerrAdler Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted March 10, 2014 Super Moderator Share Posted March 10, 2014 Piękna praca! Bardzo z wyczuciem - wszystko siedzi jak należy - gratuluję !!!! pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Świetne efekty rdzy. Model bardzo realistyczny. Też bym tak chciał umieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted March 11, 2014 Author Share Posted March 11, 2014 Ciesze się że model się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Model I klasa! Czy mógłbyś opisać sposób w jaki robiłeś rdzę, jakiej farby używałeś do malowania koloru minii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Piękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Przecudnie wykonany, widziałem go na żywo jeszcze bez działa i już mnie zaginał, a z nim i z podstawką robi piorunujące wrażenie gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Tak to już jest że sprawa odłożona raz dalej odkłada się sama. Super praca. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Bardzo ciekawe wykonany ,podoba mi się Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted March 20, 2014 Author Share Posted March 20, 2014 Model I klasa! Czy mógłbyś opisać sposób w jaki robiłeś rdzę, jakiej farby używałeś do malowania koloru minii? Minia to jakaś mieszanka kolorów Vallejo (czerwony,czerwony+wiśnia, czerwony+rudy) Co do rdzy to jest dłuższa droga. Najpierw brązowy podkład, na to mgła lakieru do włosów i na to mgiełka szarego. Zdrapujemy i na to lakier mat. Znowu lakier do włosów. Wtedy malujemy pędzlem kreski żółte i pomarańczowe(najlepiej o jednym kolorze) na pancerzu. Zdrapujemy i tak na to oleje. Potem znowu lakier i na no mgła rudego. Ścieramy i do oporu płukanki. Ja wszystko robiłem na Vallejo. Metody na zrobienie rdzy jest na prawdę sporo, natomiast przyznam jedno. Drugi raz takiej samej nie dałbym radę zrobić i zapewne już nie zrobię. Dużo szczęścia potrzebne albo umiejętności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Teraz się zastanawiam kto na kim się wzorował: czy Adam Wilder na Tobie czy Ty na nim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 Teraz się zastanawiam kto na kim się wzorował: czy Adam Wilder na Tobie czy Ty na nim? Ja na Adamie. Napis jest jego. Mój miał być bardziej żółty ale koniec końców nie wyszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts