GIUSEPPE Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Obiecałem sobie że nie zacznę nic nowego dopóki nie skończę tego wszystkiego co mam pozaczynane, ale guzik z tego wyszło. Z Bytomia (świetna impreza) wróciłem z ślicznym "brzydactwem" w postaci YF-23 firmy HOBBY BOSS w skali 1:48, no i nie mogłem się powstrzymać. Jako że model nie jest skomplikowany i ma parę części na krzyż, postanowiłem posklejać go prosto z pudła, w ramach relaksu (zaczęte mam przeróżne kaszany). Jedyne co chciałem dołożyć to figurka pilota w kokpicie (co na to poradzę że lubię "hipki" w kabince ). W zestawie mamy fikcyjne, dwubarwne malowanie, kalki też są jakieś "dziwne", mam na myśli oznaczenia pirotechniki (trójkąty) pod owiewką i godła skrzydła myśliwskiego, symbole są ładnie wymalowane ale literki jakieś takie z "kosmosu" (może to technologia przejęta w Roswell ). Też mam zamiar zrobić go w malowaniu typu "co by było gdyby" (dlatego w tytule wpisałem F-23) ale wzorowanym na pierwszym prototypie "wdówki", to jest cały samolot w kolorze Gunship Gray. Kończę z pitu pitu i wstawiam zdjęcia (na razie nie za wiele). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Tam zaraz brzydactwo. Piękny samolot! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Ooo, to bedę zaglądał bo temat ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Coś dla tygrysków wreszcie. Z tego co widzę to kabina pięknie zdetalowana przez producenta. Czyżby pozostałe elementy podobnie? Sprawdzałeś jak spasowanie tego cudeńka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Z tego co widzę to kabina pięknie zdetalowana przez producenta Aż swojego wyciągnąłem z pudła, co by sprawdzić. W którym miejscu jest tak pięknie zdetalowana ta kabinka? Jakoś się dopatrzyć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaczek Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Polecam stronę YF-23.net.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Czołem Waszmościom. Adrian - ohoho, ciekawy temat. Zasiadam z herbatką i pilnie śledzę. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Ja swojego mam na ukończeniu, też prosto z pudła i pilotem w zamkniętej kabinie. Składa się jak klocki LEGO. Pomalowałem go w ciemnoszary kolor pierwszego prototypu - TYLKO KALEK BRAK. W pudle są do jakiegoś fikcyjnego malowania. Idealny model pomiędzy bardziej ambitnymi tematami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Kokpit może nie jest taki jak w F-16 z Tamki, ale na "luźne" sklejanie jest wystarczający. Wnęki podwozia też są fajne. Narazie poskładałem go na sucho, ale chyba będzie tak jak pisze Darek, to znaczy jak klocki. Darek pokaż zdjęcia Twojej "wdówki". Podwozie przednie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Niestety nie dokumentowałem budowy ale tak to obecnie wygląda. Brakuje jeszcze kilku elementów wykończenia no i przede wszystkim kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Darek fajnie to wygląda. Podwozie główne zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Ładna i czysta robota. Poza kabelkami dodawałeś coś, czy wszystkie elementy są zestawowe? I dlaczego od razu montujesz koło? Nie będzie łatwiej malować bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Wnęki są zestawowe, oprócz "kabelków" dodałem jeszcze tylko kilka drobiazgów (tych kolorowych). Koła są nałożone tylko do zdjęć, będą malowane osobno. Poprawiłem troszkę dysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Owiewka w zestawie jest wielka i przejrzysta, ale wydawała mi się pusta, dlatego coś tam dorobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Ale świetne! Jak zrobiłeś te uchwyty i okucia do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Uchwyty to wygięty drucik, wklejony w wywiercone otworki. W końcu udało mi się skończyć malowanie tego co jest w środku. Teraz trzeba to wszystko posklejać do kupy i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Bardzo mi się podoba. Wspaniałe detale. Będą świetnie kontrastować z gładka miękką powierzchnią płatowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Ależ to super wygląda. Jak zrobiłeś te wszystkie srebrzenia kabelków w tych wnękach? Wyglądają kapitalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Adrian, te żółtawe obejmy do trzymania przewodów na przedniej goleni, to z taśmy Aizu, czy z czegoś innego to zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Bardzo fajnie to wygląda. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: I-16 Type 24 - ICM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas69 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Bardzo fajny detal szczegółów ,z ciekawością czekam na efekt końcowy . Jeśli mogę ,to sugerowałbym malowanie dwubarwne ,atrakcyjniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 Malowanie przewiduje jednolite ciemno szare, a jako że będzie to malowanie fikcyjne dostanie oznaczenia z jednostki aktualnie latającej na Raptorach. te żółtawe obejmy do trzymania przewodów na przedniej goleni, to z taśmy Aizu, czy z czegoś innego to zrobiłeś? Tak zrobiłem to z taśmy, z czystego lenistwa, po prostu nie chciało mi się ciąć foli aluminiowej. Jak zrobiłeś te wszystkie srebrzenia kabelków w tych wnękach? Cieniutki pędzelek i farba CHROME SILVER z Model Master. Mała aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YaMaKaSsi Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Witam. Kokpit wygląda genialnie. Bardzo mi się podoba choć zajmuje się inna dziedziną modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 choć zajmuje się inna dziedziną modelarstwa Można wiedzieć co to za dziedzina? Stan na dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 niesamowicie wymalowany.efektownie.bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi