Przemek Przybulewski Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Pomalowałem płytki różnymi kolorami i odcieniami szarości: A słupki najpierw pędzelkiem preshading, póżniej brąz i pomarańcz: Płytki rozjaśniłem białym, przęsła malowane czarnym, gun metal, trochę suchego pędzla steel a na koniec trochę złotego na dekoracje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Chodnik i ogrodzenie wymiatają!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Października 2014 Autor Share Napisano 13 Października 2014 Ładnie.Dziękuję. Chodnik i ogrodzenie wymiatają!!I dziękuję. Staram się jak mogę. Generalnie mam zagwozdkę co umieścić za ogrodzeniem. Mam drzewko a raczej drzewo ale jakoś tak pusto. Myślałem powiesić linę z oponą na gałęzi jako huśtawkę, dodać piaskownicę ale może ktoś ma jakieś inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 Piękne to ogrodzenie. Kojarzy mi się ono z zadbanymi wejściami na cmentarze komunalne - może więc kilka płyt nagrobnych za ogrodzeniem? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Tego się nie spodziewałem ale ciekawy pomysł. Cmentarza jeszcze nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Poszukuję w miarę współczesnych figurek z obszaru byłej Jugosławii lub podobnych. Chodzi mi konkretnie o dzieci lub chociaż chłopca i jakiegoś osła, woła, konia i prowadzącego go człowieka. Chciałem postawić jako zawalidrogę przed haubicą wóz z sianem i ciągnącym go zwierzęciem ale jakoś nic nie mogę znaleźć. Głównie to drugowojenni i nie wiem czy by pasowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Października 2014 Autor Share Napisano 28 Października 2014 Anyway, prace trwają i pomalowałem ulicę. Najsampierw trochę bazgrołów czarnym i brązem: Później ciemny szary, jasny szary, jeszcze jaśniejszy szary i na koniec biały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Wyszło całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Wyszło całkiem dobrze.Dziękuję. Ale, że jakoś tak za równo i gładko było to pokancerowałem asfalt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Moim zdaniem za jasne, bardziej beton mi to przypomina niz asfalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Teraz tak "paczę" i faktycznie na zdjęciach tak wygląda. W rzeczywistości jest ciemniejsze. Postaram się zrobić fotkę w bardziej naturalnym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Teraz tak "paczę" i faktycznie na zdjęciach tak wygląda. W rzeczywistości jest ciemniejsze. To chyba taki sam case, jak z moją rdzą Rozjaśniona na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Taa, tak to jest ze zdjęciami robionymi na szybko i to na dodatek telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 AS-90 praktycznie gotowa, więc czas wrócić do tej haubicy. Pozaklejałem i pomaskowałem wszystkie możliwe otwory i pomalowalem podkładem. I teraz się zastanawiam nad dalszym postępowaniem, bo teoretycznie wypadałoby pomalować kamuflaż NATO i na to biały. Czy może lepiej od razu biały? Poza tym jak przeglądałem różne zdjęcia to zauważyłem że część egzemplarzy ma koła pozostawione zielone a część pomalowane na biało. Jest jakaś reguła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 No ludziska pomóżcie. Ponad sto wyświetleń od ostatniego wpisu i nikt nie wie, nie ma koncepcji? Niemożliwe. I teraz się zastanawiam nad dalszym postępowaniem, bo teoretycznie wypadałoby pomalować kamuflaż NATO i na to biały.Czy może lepiej od razu biały? Poza tym jak przeglądałem różne zdjęcia to zauważyłem że część egzemplarzy ma koła pozostawione zielone a część pomalowane na biało. Jest jakaś reguła? Zrezygnowałem z pomysłu na plac zabaw dla dzieci i zrobię cmentarz wojskowy. Najpierw jednak posadziłem drzewko: I zacząłem preshading: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 A masz jakieś zdjęcie tego pojazdu w białym malowaniu? Np. zerknij na mojego Shermana. Spod białego prześwituje lekko kolor bazowy, ale nawet gdyby to był szary to pewno byś nie zauważył. Jeżeli chcesz żeby lekko prześwitywała baza to lepiej zrobić kamo. Każdy kolor inaczej będzie kontrastować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 A masz jakieś zdjęcie tego pojazdu w białym malowaniu? Np. zerknij na mojego Shermana. Spod białego prześwituje lekko kolor bazowy, ale nawet gdyby to był szary to pewno byś nie zauważył. Jeżeli chcesz żeby lekko prześwitywała baza to lepiej zrobić kamo. Każdy kolor inaczej będzie kontrastować. Poprzeglądałem już wcześniej trochę zdjęć wujka Gugle ale nie do końca to widać. Skłaniam się ku wersji, że na normalne kamo natowskie psiknięty jest biały kolor. I tak też chyba zrobię. Nadal nie wiem co z kołami, bo dół kadłuba raczej nie jest malowany na biało. Koła za to różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Skoro są dwie wersje malowania kół to zrób tę która tobie się bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 Skoro są dwie wersje malowania kół to zrób tę która tobie się bardziej podoba.No cóż, chyba tak będę musiał uczynić ponieważ nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi dlaczego "som" albo "nie som" tak malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 Moje wnioski wyciągnięte z obejrzenia zdjęć wydaje mi się że, koła nie są zielone a czarne, a w malowaniu ich na biało nie ma reguły. Co do reszty, ja bym malował na biało od razu, pal licho wie ile potem warstw tej farby byś musiał kłaść aby zakryć ten ciemny i zarazem jaskrawy francuski "trójkolor". Nawiasem wydaje mi się ze Meng trochę zęby kół napędowych skopał, są za szerokie i za mało spiczaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2014 Dzięki Tomek. Kołom się przyjrzę dokładniej jakiej są barwy. A kół napędowych nie porównywałem ale jest to bardzo możliwe, że są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Nie mam kiedy usiąść do malowania więc z doskoku coś tam dłubię (głównie przy A-10) ale posiałem trawkę i przybrudziłem chodnik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Piękne te podstawki robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Piękne te podstawki robisz.Dzięki. Aż się zaczerwieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi