Super Moderator Greif Napisano 17 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 17 Maja 2014 Czołem No to melduję się na pokładzie jako pierwszy zwarty i gotowy na nocne pogaduchy, kamera- jest , mikrofon- jest, jaskinia modelarska - jest, ready to go Może zaproponuje niedzielny wieczór tak koło 20 -21, co by nie za późno dla tych co do pracy w poniedziałek i nie za wcześnie co by młodzież, ewentualnie pielucholandia nie męczyła nas odgłosami :P Pozdrawiam i czekam na kolejnych na pokładzie wirtualnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Witam. To i ja się dołączę.. bez klubu kod g73 (Glasgow) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Czołgiem kamerka i mikrofon ready wiec z chęcią się przyłącze. Ciekawiej się rozmawia z ludźmi niż klepie w klawiaturę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2014 Cześć! Tak się właśnie zastanawiam nad Niedzielą i trochę się obawiam, że mimo wszystko część z nas może do pracy zaspać. Znam takie spotkania z autopsji i wierzcie mi, na godzince, czy nawet dwóch się nie skończy :-) Ja bym zaproponował piątek 9pm ale oczywiście dostosujmy się do większości głosów - czekam zatem na propozycję które Was interesują. Acha - ja nadal czekam na kamerę (wysłana przez Amazon w czwartek nadal do mnie nie dotarła - myślę, że poniedziałek najpóźniej powinna być już w domu). Dla zainteresowanych zakupem urządzeń, które ułatwią nam planowane spotkanie online podaję ponownie sprawdzone i dobre konstrukcje: 1. Kamera 2. Zestaw słuchawkowy z mikrofonem. Wszelkie informacje dotyczące tego jak się ze sobą komunikujemy oraz jaki jest zarysowany plan działania tutaj Kto nie czytał a jest zainteresowany spotkaniami online - link powyżej :-) @sushi79 Cześć - zostałeś dopisany do mapy - zerknij proszę, masz obok siebie dwóch kolegów, którzy dołączyli do naszej grupy modelarskiej - Greif oraz misioptys pozdrawiam Christian P.S. Mam nadzieję, że nie zanudzam ciągłym wklejaniem linków - to ma tylko ułatwić nawigację po tym temacie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Sprzet gotowy , tylko misioptys jak zwykle ma problemy Niestety czasowo u mnie kiepsko, co tydzien od piatku, do wtorku, same nocki, wiec wieczory wolne tylko srody i czwartki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PterodaktyL Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 To może i ja się przyłączę . Nie należę do klubu i jestem początkującym. Jeszcze nie dorobiłem się aparatu, więc nie przedstawię Wam jak mi idzie z Hurricanem Revella, ale szpachla jest już nałożona, więc idę do przodu ;). Glasgow G34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2014 Cześć @misioptys - ok, dobrze wiedzieć, w takim razie kto może w środę lub czwartek? Ja mogę bez problemu pod warunkiem, że będzie to godzina 9pm. Ewentualnie, zawsze można zrobić dwie grupy i potem się domówi szczegóły. Panowie - wpisujcie się w temat kiedy kto może... @PterodaktyL Zostałeś dodany do mapy - nic się nie stresuj, że rozpoczynasz przygodę z modelarstwem - każdy kiedyś zaczynał! Będziemy się starać Tobie pomóc w razie problemów :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2014 Czołem w tygodniu może być wtorek środa czwartek, i tak na ogół idę spać ok godziny 1-2 w nocy więc nie ma problemu że zaczniemy od 21 Pozdrawiam i czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Cześć. U mnie krucho z czasem jako ze pracuje nocki same.Jak co to przyszły y dzień od poniedziałku wolne to będzie można coś pomyśleć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PterodaktyL Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 W środku tygodnia wieczorkiem jestem dopiero ok. 23:30 w domu, więc jak coś podłączę się najwyżej na skypie (login: kolacz66). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2014 Cześć Myślę, że 23:30 to będzie troszkę późna godzina na spotkanie. Możliwe, że zrobimy dwie grupy - jedna w tygodniu, druga w weekend. Skype jako taki odpada, to jest bardzo problematyczna platforma - będziemy używać google - wszystko opisałem tutaj - przeczytaj proszę. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Melduje się Łukasz!! Witam wszystkich. Bez klubu. Irlandia Północna-Ballymena. Kod: 6NU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2014 Cześć Abominus Mogę cię dopisać do listy, ale z tego co się orientuję osoby z Irlandii starają się zorganizować w tym wątku. No chyba, że chcesz do nas przylatywać na wystawy :-) ??? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Melduje ze sprzet mam standardowo wbudowany w laptopie wiec jestem gotow do konferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Cześć AbominusMogę cię dopisać do listy, ale z tego co się orientuję osoby z Irlandii starają się zorganizować w tym wątku. No chyba, że chcesz do nas przylatywać na wystawy :-) ??? pozdrawiam Christian No wiesz, poniekąd jestem w części należącej do UK;) ale dzięki za dodatkowy link. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2014 Cześć Abominus! To się wiedzą polityczno/geograficzną nie popisałem - bardzo Cię przepraszam. Miałem na uwadze tylko i wyłącznie względy logistyczne (wspomniane spotkania na wystawach). Jeśli jednak masz ochotę, mogę bez najmniejszego problemu dopisać cię do mapy oraz uwzględnić w naszych wewnętrznych spotkaniach. To jak będzie? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Prawidłowa odpowiedź brzmi:Zgadzam się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2014 Zostałeś dodany do naszej mapy. Za chwilę prześlę informację na PW odnośnie naszych telekonferencji online. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2014 Przepraszam za post pod postem - ale uprzejmie proszę wszystkich, którzy wpisali chęć partycypowania w naszej grupie modelarskiej o sprawdzenie skrzynek PW na forum (lewy górny narożnik ekranu). Wysłałem wszystkim informację na temat naszych telekonferencji. Proszę o odpowiedź na moje pytania drogą mailową (wszystko zostało opisane w PW) - tutaj mam ograniczenie w ilości otrzymywanych odpowiedzi i proszę w tym przypadku o kontakt mailowy. Jak już wszystkie techniczne warunki zostaną spełnione i otrzymam wszystkie informacje od Was nie będzie potrzeby częstej komunikacji (ustawię kalendarium googla z przypomnieniami i wszystko będzie się działo niemal z automatu). Jak szybko ruszymy (i czy w ogóle) zależy od was ;-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Chetnie sie dolacze do ktores z konferencji, z tym ze pracuje zawsze na paskudna zmiane 14-22 wtorek (czasem i poniedzialek)-sobota wiec dla mnie to niedziela byla by najodpowiedniejsza (: chyba ze w tygodniu dolacze sie o 23. Rob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 21 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Maja 2014 No właśnie z tymi godzinami oraz dniami pasującymi dla całej grupy to będzie spore wyzwanie. Ja zaczynam się skłaniać do godziny 10pm, przy czym w moim przypadku każdy dzień jest ok. Aktualnie kompletuję informację, kto kiedy może i na ich podstawię będę ustawiał grafik. Takie spotkania będą organizowane 2x w miesiącu - w różne dni, tak by każdy mógł się zapoznać oraz dołączyć. Przypominam także Wam wszystkim o wiadomości którą wysłałem na wasze skrzynki modelwork-u - proszę w miarę możliwości odpisujcie, czy chcecie partycypować w tej inicjatywie ;-) pozdrawiam Christian P.S. Możecie także do mnie zadzwonić - podałem telefon we wspomnianej wiadomości - odpowiem na wszelkie pytania (także te techniczne, jak się podłączyć itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Czesc Christian O 22 To ja zaczynam zmiane niestety w piatki na 18 ale do 24 ... cos sie wymysli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Witam Proponuje dodać jeszcze jedną stałą imprezę. Co roku w marcu w Ellesmere Port odbywa się Model Boat Show. Co prawda jest to impreza skierowna przede wszystkim do modelarzy RC, ale wystawione modele są warte obejrzenia zarówno na stołach jak i na wodzie. http://canalrivertrust.org.uk/national-waterways-museum/events/2014/03/01/model-boat-show-at-the-national-waterways-museum-ellesmere-port . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2014 @sdk_uk Nic się nie przejmuj, nadal napływają zgłoszenia od chętnych. Pewnie stanie na dwóch grupach - jedna w środku tygodnia w godzinach od 10pm a druga grupa będzie w weekend w godzinach porannych. @deptak Dodałem imprezę do mapy, dziękuję za namiar. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 W weekend 28-29 Czerwca w Tank Museum w Bovington, Dorset, odbedzie sie coroczna, dwudiowa impreza zatytulowana Tankfest. Bedzie to jedna z niewielu okazji zobaczyc tygrysa na chodzie, wiele z eksponatow muzealnych na chodzie, miedzy innymi T34-85 w polskiem malowaniu oraz wspolczesny sprzet Armii Brytyjskiej, miedzy innymi Challenger 2 TES. Poza pokazami czolgow bedzie tez okazja obkupic sie w modele, bron czy ciuchy. Obejrzec skoki spadochronowe i symulowane bitwy. W tym roku tematem przewodnim bedzie operacja Market Garden (O jeden most za daleko). Wiecej info znajdziecie na http://www.tankmuseum.org Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi