Mark666 Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 Kolejny etap--- kabina lakierniczo wykończona. Jeszcze wyposażeniówka i gotowe. Ramę potraktowałem delikatnie lakierem do włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 W jakim celu ramę pokrywa się lakierem do włosów ? Co do samego ciągnika, to strasznie podobają mi się te kalkomanie na ciemnym lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 Tu akurat była rama. Ten zabieg powoduje ożywienie barwy. Nie jest ona taka martwa, sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Świetnie wyglądają te kalki na kabinie w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 Dzięki chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Lipca 2014 Autor Share Napisano 15 Lipca 2014 Przywieżli łopaty, więc odkopuję wątek. Podwozie już definitywnie skończone. Brak na nim kominów ale te wkleję jak posadzę kabinę na swoim miejscu. Obawiam się że nie będzie podnoszona, były komplikacje ale otem potem. Fotki gotowego podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Świetnie wyszło te podwozie, aż nabrałem znowu chęci do swojego Western Sarna oglądając, zdjęcia ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Jaram się brudzeniem itp. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Rama i silnik jak to zwykle u Ciebie - najwyzsza polka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Dziękuję za miłe komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 18 Lipca 2014 Pięknie wszystko się składa - wygląda tak łatwo a tylko mogę sobie wyobrazić jak dużo pracy trzeba włożyć w model aby tak wyglądał! Super! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 Pięknie wszystko się składa - wygląda tak łatwo a tylko mogę sobie wyobrazić jak dużo pracy trzeba włożyć w model aby tak wyglądał! Super! pozdrawiam Christian Dzięki. Modele amt są nie tuzinkowe , ale każdy z nich to duże wyzwanie. Czasami w połowie budowy zwyczajnie nie chce się kontynuować prac. A jednak coś ciągnie do dalszej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Lipca 2014 Autor Share Napisano 24 Lipca 2014 Wreszcie skończone . Wygląda to tak : Nie długo jakaś galeria , chociaż za wiele pokazać się już nie da. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Wpuść washa w tego grilla, rażą chromowane otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Klasa Panie klasa, świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Przednia oś jest krzywo, albo kabina źle osadzona, popraw będzie ładniej wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 A jak postępy przy cysternie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Share Napisano 26 Lipca 2014 Przednia oś jest krzywo, albo kabina źle osadzona, popraw będzie ładniej wyglądał Nie jest, wszystko jest równe, pewnie przekłamania na zdjęciu. Dzięki za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Share Napisano 26 Lipca 2014 A jak postępy przy cysternie? A była w planach ? , bo już nie wiem Do niego bardziej te wynalazki pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Popieram Seweryna, że przydałoby się troszkę przybrudzić grila, a poza tym REWELKA (nie mylić z revellem). Twój sposób brudzenia ramy bardzo mi się podoba. Widać, że to nie jest złom tylko dostojna spracowana ciężarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 Dzięki, miło że się podoba. Pomyślę z tym grillem, choć trudno będzie cały model postawić w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Jak grill jest juz przyklejony to troche nieporecznie bedzie robic wash. Calosc wyglada rewelacyjnie, ale gril psuje ten efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 To może suchy pędzel? Zawsze jakoś można przełamać tę czystość. Co innego mnie zastanawia. Na rurze łączącej tłumiki widać szew, w oryginale też tak jest, czy o nim zapomniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 Grill jest przyklejony. Zapomniałem go przybrudzić . Na upartego można przyjąć że właśnie dostał nowy. Zobaczymy. Co do kolektorów---- w większości są to żeliwne odlewy i mało kto bawi się w precyzyjne szlifowanie . Samo się wygładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Udało się co nieco poprawić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi