Silintierka Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Co myślicie o tym aerografie? , obecnie szukam dobrego aerografu( ma być to mój pierwszy aerograf) http://allegro.pl/infinity-cr-2w1-aerograf-harder-steenbeck-akceso-i4157605243.html fajnie, że jest od razu ze złączką przewodem. Rozmawiałem ze sprzedawcą , zaoferował do niego gratis dyszę 0.2. Czy jest warty tych pieniędzy czy to lekka przesada, fajny plus ze ma teflonowe uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Jak Cię na niego stać i za tydzień nie napiszesz na forum, sprzedawca obiecywał mi że będzie on za mnie malował ale chyba jest zepsuty bo nie maluje sam i wtopiłem 1000zł, to dla czego nie. Na pierwszy sprzęt, jak nie miałeś styczności z aerografem, polecam Ci coś tańszego do nauki posługiwania się aerografem. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Kwietnia 2014 post do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Fajna zabawka, ale radzę ci dobrze kup w jakimś sklepie modelarskim np. w mojehobby.pl - mają znacznie taniej, a zaoszczędzone fundusze wydaj na modele albo chemię. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Ci co malowali "infinity" w Bytomiu na stoisku firmowym już nie mówią, że to snobizm, bufonierstwo itp, tylko zbierają kasę, żeby go kupić. Różnica między "infinity" a pseudoiwatą (którą posiadam) jest taka jak między mercedesem a hulajnogą. "Infinity", specjalizuje się w cieńkich liniach. Za połowę tej kasy kupisz niewiele gorszy "evolution" z tej samej firmy. Cena jaką znalazłeś na allegro wcale nie jest rewelacyjna. W sklepie specjalizującym się w aero kupisz go trochę taniej. Jeśli mieszkasz w pobliżu Krakowa to wstępnie firma deklarowała, że na konkursie modelarskim w Krakowie, znów uruchomią stoisko gdie będzie można zmierzyć się z tym i podobnymi aero. PS. Ale zgadzam się z Jawkersem, że nawet Infinity nie maluje sam i najpierw trzeba nauczyć się malować aero. A poza tym jeśli zdeydujesz się na taki aerograf to trzeba wyrzucić wszystkie tanie farbki. Odstawić precz rozcieńczanie wodą i tym podobne zabiegi obniżające koszty malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silintierka Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 jaki byście w takim razie polecali aerograf ? EVOLUTION SILVERLINE 2w1. Mam zaoszczędzonych parę groszy. Dzięki czemu chciałem kupić aerograf na parę ładnych lat. Jeżeli chodzi o farmy to używam Tamiya, akrylowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Posiadam Infinity i Paasche VSR-90... różnica jest kolosalna na korzyść Infinity. Ale fakt trzeba się go "uczyć" i niestety nie maluje sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Na początek bierz Ultrę tej samej firmy. Przeskok z pseudoiwaty nawet na Ultrę jest bardzo odczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Jak go stać na porządny sprzęt, którego, przy dobrej konserwacji, nie będzie musiał wymieniać przez długie lata, to czemu mu polecasz uproszczony model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Infinity jest kapitalny, ale w porównaniu z Ultra różnica nie jest już aż tak duża, więc jak na początek zdecydowanie lepiej zaoszczędzić blisko 700 zł i kupić Ultra. Ale jak Cię stać, to Infinity będzie Ci pięknie służyć przez długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Z mojej strony polecam H&S Evolition Silverline, używam i jestem bardzo zadowolony. Tu znajdziesz wszystko: http://www.fine-art.com.pl/category/aerografy Maja aero i różne dodatki do nich. Lepiej kupić Evo i zestaw porządnych farb, niż pactrami jechać na infinity. A jeszcze lepiej Infinity i zestaw farb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silintierka Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 porządne farby co masz na myśli ? farby Tamiya nie są porządne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Dołączę się do dyskusji posiadam od roku takiego Hardera http://exito.sklep.pl/pl/p/HARDER-STEENBECK-Aerograf-Evolution-Silverline-Solo/6545 Poprzednio używałem areograf polskiej konstrukcji z Łukowa. Po przejściu na niemca różnica była kolosalna. Jednak sam areograf to nie wszytko. Masz farby Tamiya i bardzo fajnie. Tamki i Gunziaki to elita maluje się nimi cudownie, co wcale nie znaczy że inne farby masz wyrzucić. Ja poza wymienionymi ja używam jeszcze Lifecolor, Valleyo i Pactra. Pierwszą kwestia jest w przygotowaniu farby. Nawet Pactrą po odpowiednim przygotowaniu będziesz malował jak gunziakiem Drugą kwestią jest ustawienie napędu czyli komprsora tj ciśnienia, dopiero po zgraniu tych dwóch będziesz mógł powiedzieć o przyjemności z malowania aerografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Ja polecam na początek ultre od H&S. Kosztuje 4 razy mniej a na początek w zupełnośći wystarczy. No chyba że ktoś jest naprawdę ale naprawdę kasiasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silintierka Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Zainwestuje w Ultra tak jak polecasz tomciopaluch, a za pomoc chętnie obsypie złotem. Ultra 2w1 czy zwykły bez dodatków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Ja mam zwykłą z dyszą 0,2 mm. Jest świetna. Czyszczenie jej to zabawa a nie udręka(wiem bo miałem różne pseudoiwaty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silintierka Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 A który zbiorniczek lepiej się sprawuje 2ml czy 5 ml? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Ja mam dwójke i przyznam szczerze że bym chętnie zamienił na 5 bo 2 to troche mało. Jak maluje duże powierzchnie to musze uważać aby farba ze zbiorniczka mi się nie wylała(oczywiście mówimy o dużej ilości farby w zbiorniczku). Ale przy malowaniu gdzie potrzeba mniej farby to jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi