gajowy z wąsami Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Będą kalkomanie w 1/35 i 1/72. http://www.martola.com.pl/pl1566/produkty56464/leopard_2a5_in_polish_service_34th_armoured_cavalr Vol.1 _ to jest dopiero ciekawe. ... Aktualnie znamy fotki 16 nowych Leopardów zaprezentowanych na warszawskiej defiladzie. Na kalkach są numery do 8-miu z nich... Kolejny zestaw pewnie pojawi się, jak pojawią się fotki kolejnych Leopardów... Oby kalki były długo dostępne. Szkoda że tak szybko zniknęły te do A4 co miały oznaczenia obu batalionów czołgów z 10-tej. Ten zestaw o którym piszesz, był w sprzedaży przez ponad półtora roku... Aktualnie kalki do Leoparda 2A4 z 1 batalionu są w zestawie 35D21, a do sztuki z 24 Ułanów są w zestawie 35D24... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Stary zestaw był lepszy bo można było zrobić dowolną A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Stary zestaw był lepszy ... Ale starego zestawu nie ma, i wznowienia nie będzie... W starym zestawie były kalki do 8-miu pojazdów, plus numery rejestracyjne do poskładania... Takie same numery rejestracyjne masz w zestawie 35D12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Wiem że nie będzie, mówię że szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Corporal_PL ewentualnie daj ogłoszenie, może ktoś ma kalkomanie u siebie pochowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Farbki do Leona i innych... http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty56574/polish_army_2014_camouflage_set_3x22ml_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Aby uzyskać realistyczny efekt na leo 2A5 pod farbę tryskamy lakierem do włosów i potem po pomalowaniu zdzieramy punktowo pędzelkiem aby wydobyć moment łuszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 A jak robimy model z defilady, to nabłyszczamy go olejem jadalnym... (jak oryginały...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 I gdzie te kalki ? Październik mamy już za nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 I gdzie te kalki ? W sklepie... Październik mamy już za nami No i co z tego... czy podawany był jakikolwiek termin?? ja nie przypominam sobie... A na poważnie, kalkomanie dotarły z drukarni w poniedziałek (przedwczoraj). Sukcesywnie są pakowane i rozsyłane do sklepów które je zamówiły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Jestem po pierwszym malowaniu nowymi farbami do pojazdów pancernych i... I się zawiodłem, o ile barwy są całkiem dobrze dobrane to poziom krycia jest bardzo słaby, nie wiem czy farby LifeColor takie już są, ale wygląda na strasznie rozcieńczoną przez co lubi spływać. Zobaczymy jak będzie wyglądać po 2 warstwie, ale póki co nie wygląda to za fajnie. A 12zł za farbę to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 To wszystko się zgadza bo prawdziwe też są do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Witam Jestem po pierwszym malowaniu nowymi farbami do pojazdów pancernych i... I się zawiodłem, o ile barwy są całkiem dobrze dobrane to poziom krycia jest bardzo słaby, nie wiem czy farby LifeColor takie już są, ale wygląda na strasznie rozcieńczoną przez co lubi spływać. Zobaczymy jak będzie wyglądać po 2 warstwie, ale póki co nie wygląda to za fajnie. A 12zł za farbę to sporo. A dawałeś wcześniej podkład za nim, zacząłeś malować LifeColor ami ?. Ja maluje kamuflaż LC na swoim FT w 1/15 i nie mam żadnych problemów z kryciem. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Nie dawałem, ale i wątpie, że to pomoże. Farby są bardzo nowe i domyslam sie tylko, że mogą to być wady produkcyjne. Zła proporcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Są farby jak np. Vallejo że ich bez podkładu nie położysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Ale w przypadku Vallejo chodzi o przyczepność, której prawie nie mają, za to krycie jest świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 ... domyslam sie tylko, że mogą to być wady produkcyjne. Zła proporcja? Nie sądzę - wszystkie zostały wyprodukowanego w jednej partii, na świeżo... A przy robieniu testów kolorów problemów z kryciem nie zauważyłem. Raczej stawiałbym na złe rozcieńczenie do aero, albo... ewentualnie kiepski rozcieńczalnik... Czym rozcieńczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Niczym, prosto z pojemniczka. Dodam, że maluje pędzlem. Kryją w 2 warstwy, ew 3. Nie żeby to był jakiś tam problem i robię z tego wielkie halo. Po prostu pierwszy kontakt z farbami tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Ze swojego skromnego doświadczenia uważam, że te farby nie nadają się pod pędzel jak większość akryli zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Polemizowałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 … poziom krycia jest bardzo słaby, nie wiem czy farby LifeColor takie już są, ale wygląda na strasznie rozcieńczoną przez co lubi spływać.Miałem dokładnie takie same wrażenia przy LifeColor LC24. Malując aerografem i pędzlem.… A 12zł za farbę to sporo.W martoli wiele kolorów jest po 10 zł. Pactra – 4,80 zł / 10 ml ≅ 480 zł/l Agama – 5,20 zł / 10 ml ≅ 520 zł/l Vallejo – 9 zł / 17 ml ≅ 529 zł/l LifeColor – 12 zł / 22 ml ≅ 545 zł/l Tamiya – 8 zł / 10 ml ≅ 800 zł/l Bilmodel – 12 zł / 20 ml ≅ 600 zł/l MrColor – 10 zł / 10 ml ≅ 1000 zł/l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Listopada 2014 Autor Share Napisano 11 Listopada 2014 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wAbA5BMpEAY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Prowadzący leona powinien po uszach dostać za naprowadzanie w czarnych rękawiczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Fajne są te Leopardy! A co to za antenka w tyle kadłuba? Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi