HK1885 Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 (edited) Wreszcie go skończyłem i po wszystkich przygodach jestem tak po ludzku zmęczony tym modelem. Niewiele zabrakło i skończyłby na ścianie... Kilku błędów w malowaniu i brudzeniu się nie ustrzegłem, ale na model idealny mam jeszcze czas. Podstawowy cel jakim było przetestowanie kilku technik osiągnąłem, a efekt przedstawiam na zdjęciach. Edited May 28, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLAKKK Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Stosowałeś zwykły preshading tj. farba czarna na podkład aerografem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Pokraka niesamowita , ale wygląda świetnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Stosowałeś zwykły preshading tj. farba czarna na podkład aerografem? http://www...com/forum/viewtopic.php?f=98&t=1234&start=10 Model mi się podoba, ładna sylwetka i malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 Ładna bestia. Podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted May 29, 2014 Author Share Posted May 29, 2014 Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie. A wracając jeszcze do preszejdingu: Stosowałeś zwykły preshading tj. farba czarna na podkład aerografem? Mniej więcej, tylko zamiast czarnej użyłem ciemny szary tamiyi XF-63. W zasadzie każdy ciemniejszy szary, który da kontrast z podkładem będzie dobry. Czarna farba do preszejdingu to raczej słaby pomysł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 Gratulacje! Model ma rzeczywiście słabsze momenty ( ta marmurkowatość by mnie mocno dziwiła, gdyby to nie był model treningowy, a okopcenia za rurami przeciętne mocno), ale np. zaciek na spodzie kadłuba bardzo dobrze wyszedł. Nie podoba mi się kolor kołpaka i pasa. To jakiś taki seledyn prawie, a nie Sky. Sam to mieszałeś, czy to gotowa farba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted May 30, 2014 Author Share Posted May 30, 2014 (edited) Sam to mieszałeś, czy to gotowa farba? Tamiya XF-21. Po łoszu i werniksach. Edited May 30, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Pięknie wykonany brzydal marmurkowanie i inne zabiegi z warsztatu dały świetny efekt końcowy, a dół skrzydeł majstersztyk - gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 Przyjemna rzecz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted May 31, 2014 Author Share Posted May 31, 2014 Dzięki Panowie. @Desaxe - trochę Cię poniosło... Jestem świadom mankamentów, ale cieszę się, że się podoba no i dał mi kupe frajdy z samego modelowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek 80 Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Co tu gadać-zawodowstwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Podoba mi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted June 5, 2014 Author Share Posted June 5, 2014 Podoba mi się Co tu gadać-zawodowstwo Dzięki. Cieszę się, że się podoba, jakkolwiek... mam też sporo dystansu do swojego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts