HK1885 Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) Wreszcie go skończyłem i po wszystkich przygodach jestem tak po ludzku zmęczony tym modelem. Niewiele zabrakło i skończyłby na ścianie... Kilku błędów w malowaniu i brudzeniu się nie ustrzegłem, ale na model idealny mam jeszcze czas. Podstawowy cel jakim było przetestowanie kilku technik osiągnąłem, a efekt przedstawiam na zdjęciach. Edytowane 28 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Stosowałeś zwykły preshading tj. farba czarna na podkład aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Pokraka niesamowita , ale wygląda świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Stosowałeś zwykły preshading tj. farba czarna na podkład aerografem? http://www...com/forum/viewtopic.php?f=98&t=1234&start=10 Model mi się podoba, ładna sylwetka i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Ładna bestia. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 29 Maja 2014 Autor Share Napisano 29 Maja 2014 Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie. A wracając jeszcze do preszejdingu: Stosowałeś zwykły preshading tj. farba czarna na podkład aerografem? Mniej więcej, tylko zamiast czarnej użyłem ciemny szary tamiyi XF-63. W zasadzie każdy ciemniejszy szary, który da kontrast z podkładem będzie dobry. Czarna farba do preszejdingu to raczej słaby pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Gratulacje! Model ma rzeczywiście słabsze momenty ( ta marmurkowatość by mnie mocno dziwiła, gdyby to nie był model treningowy, a okopcenia za rurami przeciętne mocno), ale np. zaciek na spodzie kadłuba bardzo dobrze wyszedł. Nie podoba mi się kolor kołpaka i pasa. To jakiś taki seledyn prawie, a nie Sky. Sam to mieszałeś, czy to gotowa farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Sam to mieszałeś, czy to gotowa farba? Tamiya XF-21. Po łoszu i werniksach. Edytowane 30 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Pięknie wykonany brzydal marmurkowanie i inne zabiegi z warsztatu dały świetny efekt końcowy, a dół skrzydeł majstersztyk - gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Przyjemna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Dzięki Panowie. @Desaxe - trochę Cię poniosło... Jestem świadom mankamentów, ale cieszę się, że się podoba no i dał mi kupe frajdy z samego modelowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Co tu gadać-zawodowstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 Podoba mi się Co tu gadać-zawodowstwo Dzięki. Cieszę się, że się podoba, jakkolwiek... mam też sporo dystansu do swojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi