jan-kol Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Witam po dłuższej przerwie. Jak zapowiadałem postanowiłem spróbować sił w malowaniu popiersi żywicznych. Póki co pomalowałem 8 popiersi, jednak mogę zaprezentować tylko 3 z nich, gdyż tylko do nich mam na razie cokoliki. Następne czekają na ekspozycję. Zaznaczam, że nie jestem ekspertem w malowaniu popiersi-jestem modelarzem kolejowym, więc proszę nie bądźcie zbyt surowi:) Na pierwszy rzut U-boat Commander z Young Miniatures. Następnie Viksoe Warrior z Romeo Models No i jakby nie było-Waćpan Jan Onufry Zagłoba Kolejność wykonywania od dołu do góry:) Tabliczki to mój wymysł-trawionka z mosiądzu z podtrawioną grafiką mojego projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 MNie się podobają, ja bym na pewno tak nie dał rady pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Zgadzam się świetne malowanie, twarze jak prawdziwe, ubiór tak samo. Pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Fajne malowania (co prawda Zagłoba nie odpowiada opisowi w Potopie, ale figurka jaka jest, taka jest). Nie ma gdzieś popiersi kolejarskich? Jakiś maszynista, konduktor, palacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 kapitalne, a podwodniak to moje ulubione z tych dzieł gratuluję talentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Ładne figurki, masz rękę człowieku Zmieniłbym tylko kolor włosów u Wojownika bo zlewa się z kolorem futra. Onufry Zagłoba przemawia do mnie najbardziej Może zamieścisz jakiś warsztat z malowania kolejnej figurki ? Myślę, że po tym co pokazałeś znalazłoby się wielu chętnych (w tym i ja) na "podpatrywanie" Twojego warsztatu. Pozdrawiam Maxim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Wszystkie 3 bardzo dobre, szwab wyjątkowo efektowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Dzięki, cieszę się Warsztat-prosta sprawa: najpierw przygotowanie odlewu, podkład i malowanie generalnie Andreą. Kurtkę skórzaną podwodniaka pomalowałem akurat najpierw czarnym podkładem, a później rozjaśnienia i przyciemnienia zrobiłem czarną farbą olejną Abteilung. A tak to generalnie cierpliwość i rozwodnione farby Andrea i nakładanie wielu warstw farby, choć czasem zdarza mi się użyć metody "suchego pędzla". Ciężko mi robić fotki z postępów prac, bo jak już się wezmę do malowania to po prostu ciurkiem jak nakręcony by jak najszybciej skończyć i cieszyć się widokiem. Co do wojownika to zgadzam się, troche zbyt się zlewa... Wkrótce odbiorę kolejne cokoliki od "podstawkipodemodele" to zrobię zdjecia następnych popiersi, które leżą i czekają na ekspozycję. A ogólnie to ze wzgl. na modele kolejowe i dodatkowo powrót za nastawnik lokomotywy-tym razem w PKP Cargo-mam absolutnie mało czasu na robienie czegoś dla siebie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Jeśli tak malujesz popiersia nie będąc ekspertem, to co będzie gdy tym ekspertem się staniesz? Kapitalne wszystkie trzy, ale podwodniak WYMIATA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Dzięki. Nie wiem co będzie, czas pokaże, a może będzie coraz gorzej ? Póki co dostałem zamówione cokoliki. Z tego względu mogę pokazać kolejne popiersia. Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Szalejesz, panie. Jedynie poprawiłbym na przyszłość malowanie dystynkcji na kołnierzu i naramiennikach. A strzelec alpejski trochę przypomina Daniela Craiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Ładnie wyglądają. Bardzo podoba mi się efekt drewna na karabinach. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 14 Lipca 2014 Super! Bardzo ładnie malujesz! Przyjemnie jest oglądać - a może udało by ci się jakiś warsztat założyć? Na pewno zebrałbyś pokaźną widownię! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 16 Lipca 2014 Autor Share Napisano 16 Lipca 2014 Dzieki wszystkim. Będę nad tym myślał, bo ze mną jest z reguły tak, że jak sobie przypomnę o warsztacie, to mam już model prawie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Super! Masz rękę do malowania, aż milo popatrzeć na takie wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 bajka:) poprostu cudo:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Malujesz samymi pedzlami czy rowniez aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Świetne. Zagłoba jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Popiersia wspaniałe, malowanie wręcz perfekcyjne, rozpływam sie ogladając. Tylko jedna sylwetka mimo naprawdę doskonałego malowania popsuła mi radość ogladania dość nieładnym błędem merytorycznym. I może to troche musztarda po obiedzie bo wątek jest stary ale osoby które będą rzeźbic podobny temat unikną wpadek. Gebirgsjager, tak wyglądaja naramienniki podoficera tej formacji- Drugi błąd tej figury wynika juz z ignorancji producenta. Zmiłuj się bosze ale haki wspinaczkowe jak do wspinaczki to przy pasie głównym lub od biedy biodrowym plecaka a jeżeli nie potrzebne to w plecaku. Tak to by się dyndały, obijały o niepotrzebnym hałasie nie wspomnę, i nie są to fantasmagorie, odsyłam do międzynarodowego projektu rekonstrukcyjnego "Projekt Edelweiss". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lena126 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Genialne . Brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisia34 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi