blacman Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 zniknęły wpisy z dwóch ostatnich dni - więc w obowiązku wstawiam ponownie Rufowy dźwig do wodnosamolotów: kratownica częsciowo wyposażona i podstawa dźwigu częściowy montaż... i gotowe: dźwigi przeładunkowe na śródokręciu: Podstawa oskrobana z "detali" Trumpka. Zostały zastąpione dodatkami waloryzującymi wykonanymi w technice druku 3D. Pomost pośredni powstał ze sklejonych kartek do drukarki nasączonych CA warto było spędzić cały wieczór na kratownicami i komplet kratownic USS Washington: pozostaje czyszczenie z paprochów, drobne korekty olinowania plus parę dodatków typu relingi i można malować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 a w czasie "znikania" wpisów wydłubałem sobie Oerlikona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 5 Października 2016 Dzwigi pierwszorzedne lecz warto obrocic hak o 90 stopni - nada to dodatkowej plastycznosci calej bryle szczegolnie w odniesieniu do plaszczyzny bloczkow i lin powyzej niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 działko 20mm zabija !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 popracowałem na średnią i "dużą" artylerią..: 127 po gładzeniu powierzchni przygotowane do malowania: Lufy zmatowane, dostają kolor szary i lądują w przyrządzie aby dostać niebieski 127mm po malowaniu bez maskowania - a dokładnie maskowaniem były krawędzie i odpowiednie ułożenie aerografu. wieże 406mm również gotowe do przyjęcia luf...: rozpoczęte prace na osadzeniem luf 127mm od Mastera. z pręcika 1mm wyciąłem znanym wszystkim przyrządem firmy PolSilver krążki o grubości 0,4mm pozostaje nawiercić i osadzić lufy.... Dźwig rufowy dostał kolory docelowe: i powstały katapulty: i po dodaniu "dodatków" gotowe do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Jak zwykle klasa Zastanawiam się tylko po co ten przyrząd do malowania luf? jakbyś siknął prosto z góry jak przy 5" to osiągnąłbyś to samo, a może nawet ładniejsze płynne przejście..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 dziękuję... ... a może nawet ładniejsze płynne przejście..? pewnie tak - wyszłoby ładne płynne przejście tylko takiego przejścia nie było na rzeczywistym okręcie. Kolor był odcięty jednoznaczną linią wykonaną pędzlem... pewnie lufy 127mm tak zrobię (z płynnym przejściem) choć to niezgodne z rzeczywistością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Piękna robota A wieże 127 to nie powinny być pomalowane na niebiesko tylko na pow. poziomych Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 ... A wieże 127 to nie powinny być pomalowane na niebiesko tylko na pow. poziomych ?... a które to są wg definicji Admiralicji US powierzchnie poziome?Geometrycznie to wiem - ale oglądając zdjęcia mam wrażenie że niektóre skosy - czyli powierzchnie widziane z góry też są w deck blue. pytanie do ilu stopni skosu..? Na pewno do poprawki są 127 - ich przedni skos powinien być jasno szary... dzięki taltos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 poprawiłem kamo na 127: duże kalibry już gotowe: dźwigi na śródokręciu pomalowanie - i tu mam pytanie do kolegów - czy górne pow. kratownic to powierzchnie poziome - czyli deck blue czy mają zostać szare? Nie mam niestety żadnego zdjęcia aby to zweryfikować... pokłady admiralski i sygnalizacyjny gotowe wstępnie spasowane pokłady nawigacyjny oraz naprowadzania AA: katapulta gotowa do malowania ostatniego koloru deck blue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Jest na co popatrzeć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 poprawiłem kamo na 127: Teraz jest dobrze i tu mam pytanie do kolegów - czy górne pow. kratownic to powierzchnie poziome - czyli deck blue czy mają zostać szare? Nie mam niestety żadnego zdjęcia aby to zweryfikować... Z tego co widziałem na fotkach to powinny być szare. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 Z tego co widziałem na fotkach to powinny być szare. dzieki. OK... A pomost operatora dźwigu. Poziomy. Chyba deck blue... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 A pomost operatora dźwigu. Poziomy. Chyba deck blue... Pomaluj w deck blue i będzie git Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 wieeeeki mnie tu nie było a okazuje się że Jureczek nadal w powijakach Bunt stoczniowców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 się dzieje... do tej pory powoli ale obiecuję poprawę Wieża główna gotowa: po pomalowaniu na szaro dostanie brakujące pomosty oraz wzmocnienia... pomost nawigacyjny gotowy do malowania: platforma z Boforsami również: powstają też elementy wyposażenia spardecku: urządzenia do ćwiczeń ładowania dział 127mm oraz 40mm boforsów oraz welbot tak na szybko...: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Użyłeś plastikowej części z zestawu?????? A nie masz przypadkiem gorączki....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Katapulta w powiększeniu rozwaliła mi obwody !! Znakomite fartuch na działach !!! No i 127 wyprowadzone rewelacyjnie. Strasznie to dużo dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Użyłeś plastikowej części z zestawu?????? no oczywiście, że tak ! oklejony aluminiową folią kadłub... dzięki za komentarze.... większość prac fundamentalnych poza rufową nadbudówką praktycznie na ukończeniu - teraz malowania i montaż. No i lekka artyleria plot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 Miałem na myśli fakt że użyłeś zstawowej wieży... zapomniałem juz o kadłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Następny okręt powstanie bez kupowania zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Śliczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Almirante Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 znów brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi