blacman Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 zniknęły wpisy z dwóch ostatnich dni - więc w obowiązku wstawiam ponownie Rufowy dźwig do wodnosamolotów: kratownica częsciowo wyposażona i podstawa dźwigu częściowy montaż... i gotowe: dźwigi przeładunkowe na śródokręciu: Podstawa oskrobana z "detali" Trumpka. Zostały zastąpione dodatkami waloryzującymi wykonanymi w technice druku 3D. Pomost pośredni powstał ze sklejonych kartek do drukarki nasączonych CA warto było spędzić cały wieczór na kratownicami i komplet kratownic USS Washington: pozostaje czyszczenie z paprochów, drobne korekty olinowania plus parę dodatków typu relingi i można malować..... Cytuj
blacman Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 a w czasie "znikania" wpisów wydłubałem sobie Oerlikona: Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Października 2016 Super Moderator Napisano 5 Października 2016 Dzwigi pierwszorzedne lecz warto obrocic hak o 90 stopni - nada to dodatkowej plastycznosci calej bryle szczegolnie w odniesieniu do plaszczyzny bloczkow i lin powyzej niego. Cytuj
blacman Napisano 14 Października 2016 Autor Napisano 14 Października 2016 popracowałem na średnią i "dużą" artylerią..: 127 po gładzeniu powierzchni przygotowane do malowania: Lufy zmatowane, dostają kolor szary i lądują w przyrządzie aby dostać niebieski 127mm po malowaniu bez maskowania - a dokładnie maskowaniem były krawędzie i odpowiednie ułożenie aerografu. wieże 406mm również gotowe do przyjęcia luf...: rozpoczęte prace na osadzeniem luf 127mm od Mastera. z pręcika 1mm wyciąłem znanym wszystkim przyrządem firmy PolSilver krążki o grubości 0,4mm pozostaje nawiercić i osadzić lufy.... Dźwig rufowy dostał kolory docelowe: i powstały katapulty: i po dodaniu "dodatków" gotowe do malowania: Cytuj
Szydercza Gała Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Jak zwykle klasa Zastanawiam się tylko po co ten przyrząd do malowania luf? jakbyś siknął prosto z góry jak przy 5" to osiągnąłbyś to samo, a może nawet ładniejsze płynne przejście..? Cytuj
blacman Napisano 14 Października 2016 Autor Napisano 14 Października 2016 dziękuję... ... a może nawet ładniejsze płynne przejście..? pewnie tak - wyszłoby ładne płynne przejście tylko takiego przejścia nie było na rzeczywistym okręcie. Kolor był odcięty jednoznaczną linią wykonaną pędzlem... pewnie lufy 127mm tak zrobię (z płynnym przejściem) choć to niezgodne z rzeczywistością... Cytuj
taltos1 Napisano 15 Października 2016 Napisano 15 Października 2016 Piękna robota A wieże 127 to nie powinny być pomalowane na niebiesko tylko na pow. poziomych Pozdro Cytuj
blacman Napisano 15 Października 2016 Autor Napisano 15 Października 2016 ... A wieże 127 to nie powinny być pomalowane na niebiesko tylko na pow. poziomych ?... a które to są wg definicji Admiralicji US powierzchnie poziome?Geometrycznie to wiem - ale oglądając zdjęcia mam wrażenie że niektóre skosy - czyli powierzchnie widziane z góry też są w deck blue. pytanie do ilu stopni skosu..? Na pewno do poprawki są 127 - ich przedni skos powinien być jasno szary... dzięki taltos Cytuj
blacman Napisano 15 Października 2016 Autor Napisano 15 Października 2016 poprawiłem kamo na 127: duże kalibry już gotowe: dźwigi na śródokręciu pomalowanie - i tu mam pytanie do kolegów - czy górne pow. kratownic to powierzchnie poziome - czyli deck blue czy mają zostać szare? Nie mam niestety żadnego zdjęcia aby to zweryfikować... pokłady admiralski i sygnalizacyjny gotowe wstępnie spasowane pokłady nawigacyjny oraz naprowadzania AA: katapulta gotowa do malowania ostatniego koloru deck blue: Cytuj
taltos1 Napisano 15 Października 2016 Napisano 15 Października 2016 poprawiłem kamo na 127: Teraz jest dobrze i tu mam pytanie do kolegów - czy górne pow. kratownic to powierzchnie poziome - czyli deck blue czy mają zostać szare? Nie mam niestety żadnego zdjęcia aby to zweryfikować... Z tego co widziałem na fotkach to powinny być szare. Pozdro Cytuj
blacman Napisano 19 Października 2016 Autor Napisano 19 Października 2016 Z tego co widziałem na fotkach to powinny być szare. dzieki. OK... A pomost operatora dźwigu. Poziomy. Chyba deck blue... Cytuj
taltos1 Napisano 20 Października 2016 Napisano 20 Października 2016 A pomost operatora dźwigu. Poziomy. Chyba deck blue... Pomaluj w deck blue i będzie git Pozdro Cytuj
M.A.V. Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 wieeeeki mnie tu nie było a okazuje się że Jureczek nadal w powijakach Bunt stoczniowców ? Cytuj
blacman Napisano 19 Lutego 2017 Autor Napisano 19 Lutego 2017 się dzieje... do tej pory powoli ale obiecuję poprawę Wieża główna gotowa: po pomalowaniu na szaro dostanie brakujące pomosty oraz wzmocnienia... pomost nawigacyjny gotowy do malowania: platforma z Boforsami również: powstają też elementy wyposażenia spardecku: urządzenia do ćwiczeń ładowania dział 127mm oraz 40mm boforsów oraz welbot tak na szybko...: Cytuj
Szydercza Gała Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 Użyłeś plastikowej części z zestawu?????? A nie masz przypadkiem gorączki....?? Cytuj
spiton Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 Katapulta w powiększeniu rozwaliła mi obwody !! Znakomite fartuch na działach !!! No i 127 wyprowadzone rewelacyjnie. Strasznie to dużo dało. Cytuj
blacman Napisano 19 Lutego 2017 Autor Napisano 19 Lutego 2017 Użyłeś plastikowej części z zestawu?????? no oczywiście, że tak ! oklejony aluminiową folią kadłub... dzięki za komentarze.... większość prac fundamentalnych poza rufową nadbudówką praktycznie na ukończeniu - teraz malowania i montaż. No i lekka artyleria plot Cytuj
Szydercza Gała Napisano 20 Lutego 2017 Napisano 20 Lutego 2017 Miałem na myśli fakt że użyłeś zstawowej wieży... zapomniałem juz o kadłubie Cytuj
Doody Napisano 22 Lutego 2017 Napisano 22 Lutego 2017 Następny okręt powstanie bez kupowania zestawu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi