bazylms Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Super że pokazujesz prawie krok po kroku. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Staram się choć brak czasu budowa się ślimaczy. 16 widocznych dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 A czy dziala nie mialy czarnych kol?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Z kolorem kół to różnie bywa część lawet ma czarne kola i czarne osie cześć koła jasne może kiedyś były czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Kasztel rufowy.Wymaga jeszcze drobnych poprawek ale wyszło nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Ladnie ci to wszystko wychodzi. Z checia tu zagladam bo mam Victory rozgrzebany ale z Deagostini:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Drewniak gruba sprawa i budowa na lata:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Ładnie, szczególnie symbol. Po co ci była ta taśma? Myślałem że żółtym malowałeś z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Już tłumacze z ręki pomalowałem zdobienia za pomocą igły i bardzo gęstej żółtej 24 humbrola.Farba ta ma to do siebie że fatalnie kryje gęsta daje rade.Cały środek miedzy taśmami malowany był na żółto aerografem boczna zabudowa też.Do pomalowania miejsc pomiędzy tralkami i okienkami doskonale nadaje się zwykły czarny cienkopis kilka warstw i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 KASZTEL RUFOWY Panie, ale nomenklaturę to musisz poćwiczyć... "Kasztel" to był, ale na galeonach, tutaj masz "lustro" rufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 ok ok poćwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2014 No, bardzo ładnie rufa wyszła! Podoba mi się! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Witam efekt kolejnej dłubaniny czyli 10 widocznych dział. Beczki są jeszcze nie pomalowane a kółeczka po formie na burtach zostaną zasłonięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Nabiera wyrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 bardzo ładne.. Trochę szkoda, że nie zlikwidowałeś śladów po wypychaczach na wew. stronach burt .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Wszystko elegancko, nawet ładnie (a tak poważnie to świetnie ) gdyby nie skopane burty w postaci nie usuniętych śladów po wypychaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Możesz dać zbliżenie na jedno z dział, ciekawy jestem ja te liny tam lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Fotkę podrzucę jutro.Nie jest to może idealnie wykonane bloczki przy działach powinny być podwójne.Bloczki w modelu mają 2mm i dostępne są z jednym otworem.Większe 3 mm z dwoma otworami takie można dostać są za duże.Inne przełożenie zasada działania taka sama.Kółeczka na burtach znikną mam zamiar dorzucić jeszcze kilka detali wiec zostaną zakryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Kolejne fotki z budowy i kolejny pokład mam nadzieje że widać jak biegną bloczki i liny przy działach.Kolorek pokładu też bez zmian wygląda dobrze więc nie kombinuje bo jak zwykle coś nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Robota pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Śliczna Viktorka:).. Jeśli mogę dodać trzy malutkie grosiki.. Liny są bawełniane? Jeśli tak, można by je zabarwić na kolor " linowy", jakiś beż, lub w herbacie. Natomiast olinowanie stałe takie jak np. sztagi dobrze by było zrobić czarne bo były konserwowane smołą. Zróżnicowanie grubości i koloru olinowania daje wręcz niesamowity efekt. Widziałem kiedyś "na żywo" taki model. Bajka! Sądzę ze w tej skali zupełnie by wystarczyło fi 0,9 , 0,6, 0,3 lub zbliżone wymiary ale zróżnicowane. Wanty będziesz robił wiązane czy klejone? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 25 Września 2014 Autor Share Napisano 25 Września 2014 Musisz zaglądnąć do galerii na Le Soleil Royal tam na fotkach są odpowiedzi na wszystkie pytania Victory będzie budowany na tej samej zasadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Witam prace nad bukszprytem i jego olinowaniem. To co widać to koraliki jakie znalazłem w domu.Heller sugeruje tradycyjne bloczki co mija się z oryginałem. Wygląda to nieco odpustowo wiec całość pomalowałem na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi