Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeszcze Czarek 2c , może jeszcze by się coś znalazło . Generalnie w zakresie moich zainteresowań jest to co brzydkie

Ale jak się te nieduże zasoby wyczerpią , to się na "łótki" przerzucę znowu .

Napisano
Jeszcze Czarek 2c , może jeszcze by się coś znalazło . Generalnie w zakresie moich zainteresowań jest to co brzydkie

Ale jak się te nieduże zasoby wyczerpią , to się na "łótki" przerzucę znowu .

Musisz skleić shermana

Napisano
Mówisz ? To nie to samo ?

Tylko wieżę mają taką samą. Ale do tych gąsek możesz dokupić Hotchkissa z Bronco, Trumpetera lub starego Hellera ;)

Napisano

Renówka i Hotchkiss były jako tako zunifikowane...Znawcą nie jestem, ale same traki miały raczej identyczne.

Napisano

Jak chcesz sklejać brzydale to się jeszcze kilka znajdzie, wiec nie ma się co martwić że szybko zwiejesz do stoczni. Dawaj, będzie czad.

Napisano

Pozwoliłem sobie zrobić małe porównanie gąsienic do H35 i R35 z Modelkastena.

h35vsr35_zps7b8b2f0c.jpg

Z lewej Hotchkiss z prawej Renault. Gąsienice do Hotchkissa mają nieco dłuższą podziałkę. Różnią się jeszcze zębami i sposobem łączenia. Jedna z muzealnych Renówek (chyba w Izraelu) ma gąsienice z Hotchkissa ale ma również wymienione koła napędowe.

W modelu różnica pewnie będzie mniejsza, ale raczej trzeba będzie poświęcić trochę czasu na dopasowanie friuli do kół napędowych.

Napisano

Zakup Modelkastenów u nas w kraju może być problematyczny. Jest jeszcze jedna alternatywa. Trumpeter właśnie wypuścił zestaw gąsienic do R35 o numerze 02061. Nie widziałem go jeszcze na oczy, ale przypuszczam, że jakość nieco gorsza od Modelkastenów, ale za to cena znacznie przystępniejsza.

W Plastmodel mają na stanie.

Napisano

Ale te trumpki to ogniwka , a pudełkowe to kilka ogniwek i placki całe - dlatego nie zapałałem do nich . Mi chodzi o to , żeby złożyć gąsienice osobno , pomalować i założyć na czołKa .

Napisano

GoNsienice zakupione takie jak należy . Jeszcze raz dzięki .

Tymczasem ździebło kasztana podłubałem przy wnętrzu . Model wbrew pozorom jest nawet skomplikowany i pracochłonny .

wne1_zps155233aa.jpg

wne2_zps87fab204.jpg

wne3_zpsd0754597.jpg