marek d Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Znalazłem takiego oto cudaka ...zapytaj sprzedawcę o hałas --90 db . Sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Znalazłem takiego oto cudaka ...zapytaj sprzedawcę o hałas --90 db . Sprawdzałem. Trochę to to jest Ale ciekawe jak ogólnie się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Największą zaletą jest cena. Hałas- jeżeli nikomu nie przeszkadza lub można go zneutralizować to ......brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Największą zaletą jest cena. Hałas- jeżeli nikomu nie przeszkadza lub można go zneutralizować to ......brać. Hehe... czekałem na taką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_M Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Mam pytanie czy opłaca się kupić Mini MA 1000 za 250 zł ? Oczywiście nowy od kolegi który nie miał czasu na malowanie. Pytanie skierowane jest głównie do tych którzy ten model posiadają. Dobry jest ? Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Moim zdaniem lepiej dołożyć te 50zł i kupić model ma3000, który jest poprostu lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_M Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 ale do tego dodaje jeszcze aerograf zwykły za 70 zł na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_M Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Wychodzi prawie że 1000 Jest prawie 2 razy tańszy od 3000. Kupować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Nie zrozumiałeś, za około 300zł masz mar3000 + aerograf.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_M Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Zobacz jaki masz aerograf przy 3000 ? Co to niby jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walther99 Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 W ofercie "Makro" jest kompresor bezolejowy typu Boxy za 279 zł. Czy ktoś ma coś takiego - proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam, jest mi i tak potrzebny kompresor do pompowania kół więc chciałbym "upiec dwie pieczenie na jednym ogniu" i zapytać Was Koledzy, czy taki oto kompresorek nada się do napędzania aero? http://www.allegro.pl/item720566679_najlepszy_mini_kompresor_sprezarka_10l_8bar_lux.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 hmmm, nie jest podana wydajność w l/min, ale 6 do 8 barów to nawet za dużo jak na aerograf, więc potrzebowałbyś jakiegoś dzynzla który by Ci zredukował do około 2 najlepiej z regulacją. Wygląda na porządny sprzęt, wg mnie da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Ma reduktor. Pociągnie na stówkę. Ale pewnie głośny jak stado bizonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Ma reduktor. Pociągnie na stówkę. Ale pewnie głośny jak stado bizonów. reggy, będę malował w piwnicy Lucas, gościu coś pisze o możliwości regulacji, wysłałem mu maila z zapytaniem na ile minimalnie mogę ustawić ciśnienie, jak patrzyłem po opisach kompresorków typowo modelarskich to wynosi ono od 2 do 4 barów jeśki się nie mylę?Na allegro sprzedają też takie zielone kompresorki Pari ale one mają max. 1,3, to chyba troche za mało? A, i taki okaz znalazłem: http://www.allegro.pl/item722955512_revell_alpha_orginalny_kompresor_do_areografu.html ciekawe jak się sprawuje? Odpowiadam sobie sam-poczytałem trochę o kompresorku Revell Alpha na obcym forum, koles pisze że ma ciśnienie 1 bar i nadaje się co najwyżej do "malowania"...wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincent Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam Ja ostatnio kupiłem taki sprzęt http://www.stryjek.pl/Kompresor-6L-bezolejowy.10760 i jestem w szoku. Sprzęt wielkości jednostki centralnej komputera, solidna budowa, słuszna waga i śmieszna cena. Troszkę głośny jeśli ktoś chciałby używać go w mieszkaniu w bloku. Kupiłem tylko przejściówkę szybkozłączka-aerograf z wężykiem 4 m na alledrogo za 39 zł i maluję jak się patrzy. Sprzęt jest chyba zwożony z Anglii bo oryginalny kabel ma brytyjską wtyczkę i sprzedawca dorzuca przejściówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Czy tym czerwonym pokrętłem regulujesz ciśnienie? Tak właśnie patrzę że jest on bezolejowy zaś ten który ja znalazłem-olejowy. O co w tym chodzi? A może olejowy nie nadaje się do aero, czy ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikLodz Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Witam Jestem rocznym modelarzem i mialem srtycznosc tylko z pedzelkiem a chce sobie aeroggraf sprawic i kompresor co do pierwszego juz mam na oku a kompresor to mam prosbe jakbyscie poradzili mi czy taki http://allegro.pl/item755653995_kompresor_do_aerografu_4bar_aerograf_kompresory.html nadaje sie i czy warto kupic a jesli nie to jaki i gdzie? Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Myślę ze tak. Ale sobie sprawdź czy Twój aerograf podłączysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prochemik Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 A co myślicie na temat tego kompresora? Wyczytałem gdzieś że bedzie odpowiedni do malowania ale wolę zapytać was:). Ciśnienie małe ale chyba do takiego : http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=aerografpro&sid=2aedbb94 Aerografu wystarczy? Proszę o wypowiedzenie się na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Będzie dobry. I niezależnie do jakiego aero bo zazwyczaj pracują na takim samym ciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_XD Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Witam mam problem bo chce zacząć malować aerografem i niewiem czy taki zestaw będzie dobry na początek?? http://www.allegro.pl/item827882276_aerograf_tg180_mini_kompresor_4bar_nowy_vat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swim Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Witam Poczytałem troche o aero na forum zakupiłem sobie na allegro takowy. niestety na kompresorek mnie nie stać w tym miesiącu już i będę działal chwilowo na butlach wamodu i teraz pytanie bo w opisie jest zaznaczone ze trzeba użyć reduktora ciśnień-czy to na prawde potrzebne? aero ma niby regulacje ciśnienia itp. http://allegro.pl/item873383070.html http://allegro.pl/item901079062_gaz_do_aerografu_wamod_express_solidny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Daj se siana z tym gazem, już lepiej skołuj butle gazową i idz do kogoś żeby ci napełnił powietrzem, albo chociaz weź i masz to samo co ten gaz wamodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swim Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Daj se siana z tym gazem, już lepiej skołuj butle gazową i idz do kogoś żeby ci napełnił powietrzem, albo chociaz weź i masz to samo co ten gaz wamodu... Czyli rozumiem że musi byc poprostu zbiornik powietrza pod ciśnieniem. No ok, to jest do zdobycia tylko pytanie czy ten reduktor jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi