Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio złapałem strasznego lenia, ale że na pwmie zaczyna się konkurs to ruszam z MIGiem 29, przynajmniej mam motywację do pracy Model będzie waloryzowany fototrawionymi dyszami z parta i tym co sam wyskrobię. Wielu osobom podobał się mój MIG-21 z poprzedniego roku, mi też się spodobało niszczenie ruskich samolotów i z tym nie będzie inaczej

academy-2116-1-48-mig-29_7910.jpg

A tak będzie (a przynajmniej ma wyglądać ) model, z tą różnicą, że zostawię dziób, owiewkę, skrzydła i wszystkie powierzchnie sterowe na miejscu , tak by to samolot, choć mocno pootwierany przypominało ;o)

howplanesdie003-29.jpg

howplanesdie003-30.jpg

howplanesdie003-32.jpg

howplanesdie003-33.jpg

howplanesdie003-36.jpg

howplanesdie003-37.jpg

howplanesdie003-38.jpg

6150957048_9b2b619d3c_o.jpg

Pracę nad modelem zacznę w następnym tygodniu, dzisiaj posprzątałem biurko i mi wystarczy

Napisano

Na pewno to taka ściema. Każda część ma numerek i obsługa w 15 minut pewnie tego miga przygotowuje do akcji ;-)

Napisano

...o ile obsługa nie jest pijana, oddelegowana parę tysięcy km dalej, albo nie rozkradła części i narzędzi ;)

Napisano

No to jadę z koksem Jak mówiłem model miał mieć tylko trawione dysze z parta, ale kolekcja powiększyła się o blaszki z Edka od taty

Wczoraj pociąłem model piłką z trumpka i zacząłem już robić konstrukcję. Na początku model był strasznie giętki, ale konstrukcja już go ładnie usztywniła. Teraz planuję skończyć szkielet, złożyć model do kupy i chyba jeszcze w tym tygodniu poleci pod aerograf i dopiero wtedy zacznie się droga przez mękę z robieniem detali, i kładzeniem rur

Stuningowałem też lekko fotel, chociaż nie wiem czy tego nie zdejmę i nie założę fototrawionek. (kabina póki co na sucho)

To póki co tyle :

DSCF0343.JPG

DSCF0344.JPG

DSCF0345.JPG

DSCF0347.JPG

DSCF0350.JPG

Pozdrawiam !

Napisano

Nad fotelem to się jeszcze zastanowię ;) Bomi21 (pozdrawiam ;) ) podarował mi żywiczny kokpit, i zobaczę jak by to wyglądało bez fotela

Napisano
Nad fotelem to się jeszcze zastanowię ;) Bomi21 (pozdrawiam ;) ) podarował mi żywiczny kokpit, i zobaczę jak by to wyglądało bez fotela

Noo, zapakowane i jutro do Ciebie pójdzie. Priorytetem.

Napisano

Tak Adam ma rację, wpakujesz grom pracy w detal a taki wsadzisz karykaturalny fotel, który w zasadzie nic nie przypomina K-36.

Napisano
O!

I taki to mi się podoba!

A kłamią na mój temat, że nie podobają mi się radzieckie maszyny...

W zasadzie ktoś mówi, że mu się podobają się radzieckie odrzutowce, ale tylko w stanie

990327-A-5415T-030.jpg

To tak jakby stwierdził, że kocha kobiety, ale tylko z brodą i z zarostem na nogach.

Napisano

Hehe widzę humor dopisuje

Ode mnie mały update. Skończyłem front, biorę się za konstrukcję garbu, trochę inny niż ten na fotkach z pierwszego postu bo mam wersję A a nie C. Krawędzie w lukach są poszarpane bo je nieco skrobałem nożykiem by zrobić miejsce na wklejenie listew z otworkami, po ich przyklejeniu nie będzie niczego widać.

Tutaj link do przekroju w wysokiej rozdzielczości : http://aviadejavu.ru/Images6/MM/MM-18/0322-04-2-4.jpg

DSCF0343.JPG

DSCF0344.JPG

DSCF0345.JPG

Pozdrawiam !

Napisano

Dziś doszły listwy na krawędziach, i zmieniłem wręgi na garbie. Zaczyna to już w miarę wyglądać, póki co są jeszcze trochę pokrzywione bo to plastik 0.2 ale jak klej już porządnie złapie to je naprostuję i będzie ok.

Teraz w sumie będę się brał powoli za atrapy silników i turbinę APU GTDE-117 która będzie we wnęce pomiędzy silnikami.

DSCF0343.JPG

DSCF0344.JPG

DSCF0346.JPG

Silnik :

engine_top_cowling-1.jpg

Klimov20RD-3320from20Mig-29.jpg

Turbinka :

GTDE_MAKS.jpg

Pozdrawiam !

• 1 month later...
Napisano

No troszku mnie nie było ale wracam do roboty Od ostatnich zdjęć dużo się nie stało, przede wszystkim wkleiłem wloty, silniki i kokpit od Bomi21 (jeszcze raz dzięki ) a potem to już tylko szpachla, szpachla i szpachla... W niektórych miejscach jest jej więcej niż plastiku..

Póki co model jest już złożony do kupy i pomalowany surfacerem, a zaraz dostanie pierwsze kolorki.

Obiecałem Bomiemu że wstawię fotki co dokładnie dostałem, ale to w następnej partii fot bo muszę sobie stanowisko ogarnąć

Teraz mały teaser

DSCF1357.JPG

Napisano

dołączam się do kibicowania:)

• 2 weeks later...
Napisano

Mig dostał co nieco koloru. Zwykły szary kamuflaż wyglądał słabo i monotonnie, pooglądałem parę fotek i dodałem zielony

Wnętrzności póki co pomalowane na żółto, dopiero teraz będę się bawił metalizerami itd. Następny update dopiero we wrześniu bo w środę wyjeżdżam

DSCF0343.JPG

DSCF0344.JPG

DSCF0345.JPG

DSCF0346.JPG

DSCF0349.JPG

DSCF0350.JPG

Pozdrawiam !

Napisano

Malowanie, i w ogóle cały pomysł SUPER!!!! Mi się bardzo podoba i jestem ciekaw finalnego wyglądu