Czesio Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Witam Ostatnio złapałem strasznego lenia, ale że na pwmie zaczyna się konkurs to ruszam z MIGiem 29, przynajmniej mam motywację do pracy Model będzie waloryzowany fototrawionymi dyszami z parta i tym co sam wyskrobię. Wielu osobom podobał się mój MIG-21 z poprzedniego roku, mi też się spodobało niszczenie ruskich samolotów i z tym nie będzie inaczej A tak będzie (a przynajmniej ma wyglądać ) model, z tą różnicą, że zostawię dziób, owiewkę, skrzydła i wszystkie powierzchnie sterowe na miejscu , tak by to samolot, choć mocno pootwierany przypominało ;o) Pracę nad modelem zacznę w następnym tygodniu, dzisiaj posprzątałem biurko i mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Jak rozumiem, ruskie tak składują swoje operacyjne maszyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Na pewno to taka ściema. Każda część ma numerek i obsługa w 15 minut pewnie tego miga przygotowuje do akcji ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 ...o ile obsługa nie jest pijana, oddelegowana parę tysięcy km dalej, albo nie rozkradła części i narzędzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 ... albo nie leży gdzieś schlana alkoholem technicznym z systemu chłodzenia radaru z MiGa-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Czesio to zasiadam w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryni Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 To normalne obrazki z Rosyjskich baz lotniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 No to jadę z koksem Jak mówiłem model miał mieć tylko trawione dysze z parta, ale kolekcja powiększyła się o blaszki z Edka od taty Wczoraj pociąłem model piłką z trumpka i zacząłem już robić konstrukcję. Na początku model był strasznie giętki, ale konstrukcja już go ładnie usztywniła. Teraz planuję skończyć szkielet, złożyć model do kupy i chyba jeszcze w tym tygodniu poleci pod aerograf i dopiero wtedy zacznie się droga przez mękę z robieniem detali, i kładzeniem rur Stuningowałem też lekko fotel, chociaż nie wiem czy tego nie zdejmę i nie założę fototrawionek. (kabina póki co na sucho) To póki co tyle : Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Fotel niestety do niczego nie podobny. Nie z twojej winy. Zainwestuj 13zł w Airesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Nad fotelem to się jeszcze zastanowię ;) Bomi21 (pozdrawiam ;) ) podarował mi żywiczny kokpit, i zobaczę jak by to wyglądało bez fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Nad fotelem to się jeszcze zastanowię ;) Bomi21 (pozdrawiam ;) ) podarował mi żywiczny kokpit, i zobaczę jak by to wyglądało bez fotela Noo, zapakowane i jutro do Ciebie pójdzie. Priorytetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Tak Adam ma rację, wpakujesz grom pracy w detal a taki wsadzisz karykaturalny fotel, który w zasadzie nic nie przypomina K-36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Możesz go ewentualnie podziurawić pociskami z działka Vulcan, wtedy będzie bardziej realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Nie będzie. Tak wygląda celnie ostrzelany MiG-29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 O! I taki to mi się podoba! A kłamią na mój temat, że nie podobają mi się radzieckie maszyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 O!I taki to mi się podoba! A kłamią na mój temat, że nie podobają mi się radzieckie maszyny... W zasadzie ktoś mówi, że mu się podobają się radzieckie odrzutowce, ale tylko w stanie To tak jakby stwierdził, że kocha kobiety, ale tylko z brodą i z zarostem na nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Jak ma być per analogia, to raczej takie w kostnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Jak ma być per analogia, to raczej takie w kostnicy. No Solo, jak Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Hehe widzę humor dopisuje Ode mnie mały update. Skończyłem front, biorę się za konstrukcję garbu, trochę inny niż ten na fotkach z pierwszego postu bo mam wersję A a nie C. Krawędzie w lukach są poszarpane bo je nieco skrobałem nożykiem by zrobić miejsce na wklejenie listew z otworkami, po ich przyklejeniu nie będzie niczego widać. Tutaj link do przekroju w wysokiej rozdzielczości : http://aviadejavu.ru/Images6/MM/MM-18/0322-04-2-4.jpg Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 2 Lipca 2014 Autor Share Napisano 2 Lipca 2014 Dziś doszły listwy na krawędziach, i zmieniłem wręgi na garbie. Zaczyna to już w miarę wyglądać, póki co są jeszcze trochę pokrzywione bo to plastik 0.2 ale jak klej już porządnie złapie to je naprostuję i będzie ok. Teraz w sumie będę się brał powoli za atrapy silników i turbinę APU GTDE-117 która będzie we wnęce pomiędzy silnikami. Silnik : Turbinka : Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 No troszku mnie nie było ale wracam do roboty Od ostatnich zdjęć dużo się nie stało, przede wszystkim wkleiłem wloty, silniki i kokpit od Bomi21 (jeszcze raz dzięki ) a potem to już tylko szpachla, szpachla i szpachla... W niektórych miejscach jest jej więcej niż plastiku.. Póki co model jest już złożony do kupy i pomalowany surfacerem, a zaraz dostanie pierwsze kolorki. Obiecałem Bomiemu że wstawię fotki co dokładnie dostałem, ale to w następnej partii fot bo muszę sobie stanowisko ogarnąć Teraz mały teaser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 dołączam się do kibicowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Mig dostał co nieco koloru. Zwykły szary kamuflaż wyglądał słabo i monotonnie, pooglądałem parę fotek i dodałem zielony Wnętrzności póki co pomalowane na żółto, dopiero teraz będę się bawił metalizerami itd. Następny update dopiero we wrześniu bo w środę wyjeżdżam Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Malowanie, i w ogóle cały pomysł SUPER!!!! Mi się bardzo podoba i jestem ciekaw finalnego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi