KAMIL90 Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Jednak postanowiłem założyć warsztat z budowy tego modelu , a mianowicie Jagdpanthery G2 od Dragona inbox tutaj http://www.mojehobby.pl/products/Jagdpanther-G2.html . Do budowy modelu wykorzystam zestaw Abera 35K18 osłony nad wloty powietrza Voyagera oraz gąsienice Fruilmodel Atl-08 . A pomagał będę sobie publikacją od Kagero http://www.mojehobby.pl/products/08-Jagdpanther.html . Nie buduję konkretnego pojazdu będzie to projekt sf chyba, że się coś zmieni . Jak widać mam złożoną wannę pojazdu oraz od wzorowałem fakturę walcowanej stali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 zapowiada się ciekawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Zaglądam i zaglądam, postępów brak. No ma się rozumieć - WAKACJE !!!! Ale jeśli urlop - to nie od modelarstwa. Początek ciekawy. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Zsiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon_K Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Jak instrukcje do tego modelu? Latwe czy zawile (czytaj: typowe dragona) ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Zaglądam i zaglądam, postępów brak. No ma się rozumieć - WAKACJE !!!! Ale jeśli urlop - to nie od modelarstwa. Początek ciekawy. Pozdrawiam Krzysztof Postępy są niebawem wrzucę zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Po woli ale za to do przodu , jeszcze trochę pracy pozostało przy płycie silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Fajnie to wygląda. Działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Zaglądam, zaglądam i widzę: Prace poszły do przodu. Postępy powolne ale solidne - powolutku pomalutku do celu. Piękna maszyna.Działaj dalej. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Na razie efekt ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Ponad miesiąc po ostatniej aktualizacji pora na kilka kolejnych zdjęci z budowy jagi , dużo nie przybyło ale staram się jak mogę by to jakoś wyglądało . Wszelkie wasze spostrzeżenia mile widziane co do budowy modelu . Pora na zdjęcia Edytowane 15 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Ładniutka ta jaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Ciąg dalszy budowy tytułowej Jagpanthery , błotniki zostały zmontowane , a także jaga otrzymała koła jezdne , ale widzę że zostało jeszcze parę rzeczy do poprawki . Oraz zamontowałem już całe wyposażenie na przedziale ślinikowym wraz z poprawnymi odbojnikami które Dragon dał wraz z blaszką fototrawioną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Powoli do przodu postępuje budowa jagi , model otrzymał gąsienice od firmy MasterClub gąsienice są rewelacyjnie wykonane składały się bez większych problemów . Do łączenia użyłem drutu zamiast zestawowych pinów co widać na zdjęciach . Przybyło także kilka mniejszych elementów wyposażenia. Pora na zdjęcia z kończącej się po woli budowy tego pięknego pojazdu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 zemu zrezygnowałeś z zestawowych pinów? Mam do złożenia mastercluby przy Panzer IV i wolę wiedzieć o niespodziankach przed rozpoczęciem prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 zemu zrezygnowałeś z zestawowych pinów? Mam do złożenia mastercluby przy Panzer IV i wolę wiedzieć o niespodziankach przed rozpoczęciem prac. Ze składaniem nie ma żadnych problemów , wręcz przeciwnie lepiej mi się z nimi pracowało niż z gąsienicami od Fruilmodel , zamierzam je kupić także do swojego Isu . A drutu użyłem z tego powodu że za bardzo nie ufam tym plastikowym pinom , gdy miałem już złożony kawałek gąsienicy z tymi pinami to przy większej nie uwadze potrafiły się rozerwać . A po brudzeniu gąsienic i tak nie będzie widać wiele czy są zestawowe piny czy drut . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 robi wrażenie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Coś tam powoli działam z jagpantherą , już praktycznie koniec zostało jeszcze dokleić kilka elementów i można malować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2015 Korzystając z wolnego czasu popracowałem nad modelem. Jagpanthera otrzymała kamuflaż ,tera tylko filtry , wash i popracuję trochę farbami olejnymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 Bardzo delikatne te malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2015 Bardzo delikatne te malowanie. Malowanie delikatne bo z brudzeniem zamierzam się mocno wstrzymać z wyjątkiem układu jezdnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Korzystając z czasu wolnego popracowałem trochę nad modelem i namalowałem sobie obicia , malowałem je pędzelkiem i gąbką w mniejszym stopniu i zacząłem malować mniejsze elementy . Wiem że pewnie zbiorę ostrą krytykę co do modelu na tym etapie , ale co mi tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Ładnie. Jakiego filtru użyłeś (o ile jakiś był)? Podoba mi się odcień jaki teraz masz na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Lewa kalka woła o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2015 Ładnie. Jakiego filtru użyłeś (o ile jakiś był)? Podoba mi się odcień jaki teraz masz na modelu. Filtry dałem dwa od Miga , najpierw Dark Yellow potem Tritonal Camo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi