KAMIL90 Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Jednak postanowiłem założyć warsztat z budowy tego modelu , a mianowicie Jagdpanthery G2 od Dragona inbox tutaj http://www.mojehobby.pl/products/Jagdpanther-G2.html . Do budowy modelu wykorzystam zestaw Abera 35K18 osłony nad wloty powietrza Voyagera oraz gąsienice Fruilmodel Atl-08 . A pomagał będę sobie publikacją od Kagero http://www.mojehobby.pl/products/08-Jagdpanther.html . Nie buduję konkretnego pojazdu będzie to projekt sf chyba, że się coś zmieni . Jak widać mam złożoną wannę pojazdu oraz od wzorowałem fakturę walcowanej stali . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 zapowiada się ciekawie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Zaglądam i zaglądam, postępów brak. No ma się rozumieć - WAKACJE !!!! Ale jeśli urlop - to nie od modelarstwa. Początek ciekawy. Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Błażej Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Zsiadam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon_K Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Jak instrukcje do tego modelu? Latwe czy zawile (czytaj: typowe dragona) ;) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted August 5, 2014 Author Share Posted August 5, 2014 Zaglądam i zaglądam, postępów brak. No ma się rozumieć - WAKACJE !!!! Ale jeśli urlop - to nie od modelarstwa. Początek ciekawy. Pozdrawiam Krzysztof Postępy są niebawem wrzucę zdjęcia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted August 11, 2014 Author Share Posted August 11, 2014 Po woli ale za to do przodu , jeszcze trochę pracy pozostało przy płycie silnika . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Fajnie to wygląda. Działaj dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Zaglądam, zaglądam i widzę: Prace poszły do przodu. Postępy powolne ale solidne - powolutku pomalutku do celu. Piękna maszyna.Działaj dalej. Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Na razie efekt ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted September 15, 2014 Author Share Posted September 15, 2014 (edited) Ponad miesiąc po ostatniej aktualizacji pora na kilka kolejnych zdjęci z budowy jagi , dużo nie przybyło ale staram się jak mogę by to jakoś wyglądało . Wszelkie wasze spostrzeżenia mile widziane co do budowy modelu . Pora na zdjęcia Edited September 15, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micmal Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Ładniutka ta jaga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted October 12, 2014 Author Share Posted October 12, 2014 Ciąg dalszy budowy tytułowej Jagpanthery , błotniki zostały zmontowane , a także jaga otrzymała koła jezdne , ale widzę że zostało jeszcze parę rzeczy do poprawki . Oraz zamontowałem już całe wyposażenie na przedziale ślinikowym wraz z poprawnymi odbojnikami które Dragon dał wraz z blaszką fototrawioną . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted November 4, 2014 Author Share Posted November 4, 2014 Powoli do przodu postępuje budowa jagi , model otrzymał gąsienice od firmy MasterClub gąsienice są rewelacyjnie wykonane składały się bez większych problemów . Do łączenia użyłem drutu zamiast zestawowych pinów co widać na zdjęciach . Przybyło także kilka mniejszych elementów wyposażenia. Pora na zdjęcia z kończącej się po woli budowy tego pięknego pojazdu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 zemu zrezygnowałeś z zestawowych pinów? Mam do złożenia mastercluby przy Panzer IV i wolę wiedzieć o niespodziankach przed rozpoczęciem prac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 zemu zrezygnowałeś z zestawowych pinów? Mam do złożenia mastercluby przy Panzer IV i wolę wiedzieć o niespodziankach przed rozpoczęciem prac. Ze składaniem nie ma żadnych problemów , wręcz przeciwnie lepiej mi się z nimi pracowało niż z gąsienicami od Fruilmodel , zamierzam je kupić także do swojego Isu . A drutu użyłem z tego powodu że za bardzo nie ufam tym plastikowym pinom , gdy miałem już złożony kawałek gąsienicy z tymi pinami to przy większej nie uwadze potrafiły się rozerwać . A po brudzeniu gąsienic i tak nie będzie widać wiele czy są zestawowe piny czy drut . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Błażej Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 robi wrażenie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted December 31, 2014 Author Share Posted December 31, 2014 Coś tam powoli działam z jagpantherą , już praktycznie koniec zostało jeszcze dokleić kilka elementów i można malować . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 2, 2015 Author Share Posted January 2, 2015 Korzystając z wolnego czasu popracowałem nad modelem. Jagpanthera otrzymała kamuflaż ,tera tylko filtry , wash i popracuję trochę farbami olejnymi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 2, 2015 Share Posted January 2, 2015 Bardzo delikatne te malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 2, 2015 Author Share Posted January 2, 2015 Bardzo delikatne te malowanie. Malowanie delikatne bo z brudzeniem zamierzam się mocno wstrzymać z wyjątkiem układu jezdnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 12, 2015 Author Share Posted January 12, 2015 Korzystając z czasu wolnego popracowałem trochę nad modelem i namalowałem sobie obicia , malowałem je pędzelkiem i gąbką w mniejszym stopniu i zacząłem malować mniejsze elementy . Wiem że pewnie zbiorę ostrą krytykę co do modelu na tym etapie , ale co mi tam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Ładnie. Jakiego filtru użyłeś (o ile jakiś był)? Podoba mi się odcień jaki teraz masz na modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Lewa kalka woła o pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Ładnie. Jakiego filtru użyłeś (o ile jakiś był)? Podoba mi się odcień jaki teraz masz na modelu. Filtry dałem dwa od Miga , najpierw Dark Yellow potem Tritonal Camo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts