Jump to content

Jagdpanther G2 - Dragon 1:35

KAMIL90
 Share

Recommended Posts

Jednak postanowiłem założyć warsztat z budowy tego modelu , a mianowicie

Jagdpanthery G2 od Dragona inbox tutaj http://www.mojehobby.pl/products/Jagdpanther-G2.html . Do budowy modelu wykorzystam zestaw Abera 35K18 osłony nad wloty powietrza Voyagera oraz gąsienice Fruilmodel Atl-08 . A pomagał będę sobie publikacją od Kagero http://www.mojehobby.pl/products/08-Jagdpanther.html . Nie buduję konkretnego pojazdu będzie to projekt sf chyba, że się coś zmieni . Jak widać mam złożoną wannę pojazdu oraz od wzorowałem fakturę walcowanej stali .

DSC_0089.JPG

DSC_0085.jpg

DSC_0086.jpg

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ponad miesiąc po ostatniej aktualizacji pora na kilka kolejnych zdjęci z budowy jagi , dużo nie przybyło ale staram się jak mogę by to jakoś wyglądało . Wszelkie wasze spostrzeżenia mile widziane co do budowy modelu . Pora na zdjęcia

DSC_0114.jpg

DSC_0116.jpg

DSC_0119.jpg

DSC_0122.jpg

DSC_0118.jpg

Edited by Guest

• 4 weeks later...

Ciąg dalszy budowy tytułowej Jagpanthery , błotniki zostały zmontowane , a także jaga otrzymała koła jezdne , ale widzę że zostało jeszcze parę rzeczy do poprawki . Oraz zamontowałem już całe wyposażenie na przedziale ślinikowym wraz z poprawnymi odbojnikami które Dragon dał wraz z blaszką fototrawioną .

DSC_0118-001.jpg

DSC_0119-001.jpg

DSC_0120-001.jpg

DSC_0121-001.jpg

DSC_0128.jpg

DSC_0129.jpg

• 4 weeks later...

Powoli do przodu postępuje budowa jagi , model otrzymał gąsienice od firmy MasterClub gąsienice są rewelacyjnie wykonane składały się bez większych problemów . Do łączenia użyłem drutu zamiast zestawowych pinów co widać na zdjęciach . Przybyło także kilka mniejszych elementów wyposażenia. Pora na zdjęcia z kończącej się po woli budowy tego pięknego pojazdu .

DSC_0112.JPG

DSC_0113.JPG

DSC_0117.JPG

DSC_0118-002.jpg

DSC_0119-002.jpg

DSC_0120-002.jpg

zemu zrezygnowałeś z zestawowych pinów?

Mam do złożenia mastercluby przy Panzer IV i wolę wiedzieć o niespodziankach przed rozpoczęciem prac.

Ze składaniem nie ma żadnych problemów , wręcz przeciwnie lepiej mi się z nimi pracowało niż z gąsienicami od Fruilmodel , zamierzam je kupić także do swojego Isu . A drutu użyłem z tego powodu że za bardzo nie ufam tym plastikowym pinom , gdy miałem już złożony kawałek gąsienicy z tymi pinami to przy większej nie uwadze potrafiły się rozerwać . A po brudzeniu gąsienic i tak nie będzie widać wiele czy są zestawowe piny czy drut .

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Korzystając z czasu wolnego popracowałem trochę nad modelem i namalowałem sobie obicia , malowałem je pędzelkiem i gąbką w mniejszym stopniu i zacząłem malować mniejsze elementy . Wiem że pewnie zbiorę ostrą krytykę co do modelu na tym etapie , ale co mi tam .

DSC_0121-002.jpg

DSC_0122-001.jpg

DSC_0123.jpg

DSC_0124-001.jpg

DSC_0125.jpg

DSC_0126.jpg

DSC_0127.jpg