Drozdek Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Na "oko" proporcje farb dobierałem. Wysyłam zdjęcie ponieważ farby pożyczone i nie wiem który napis to nazwa a który nie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Kolejne aktualizacje oraz zdjęcia będą w przyszłym tygodniu, dzisiaj natomiast mogę się pochwalić również Prince of Wales tylko że 1:700 oraz z blaszkami edka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Poniżej mała aktualizacja ponieważ coraz mniej czasu na sklejanie przez remont pokoju oraz wyjazdy, ale jednak prace powolutku do przodu brną ;) Niektóre części są pomalowane, niektóre nie z powodu popsutego aerografu ale wszystko będzie malowane jednolicie na biało. Jeśli chodzi o łodzie to zastanawiam się czy pomalować na biało tak samo jak cały kamuflaż czy jakieś inne kolory, poradzicie coś? Poniżej dwa zdjęcia z zaznaczonym elementem którym nie wiem czy dobrze jest zamontowany (na sucho), bo nie wiem czy nie powinno być trochę niżej co wiąże się z lekkim obcięciem "szpikulca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Zobacz u mnie tam jest wszystko w miarę dobrze. Może coś podpatrzysz i zrobisz lepiej, a tak na marginesie będziesz miał troche przykładów i materiałów pomocnych przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 A ja tu czegoś nie ogarniam... dlaczego on jest biały?? O ile mi wiadomo to PoW nie był nigdy biały, to nie jakaś korweta żeby go malować w kamo WA... o co cho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 ... O ile mi wiadomo to PoW nie był nigdy biały, ... a no nie był... Drozdek - szpachlę papierem ściernym potraktuj - sama z siebie nie wygładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Całość jeszcze jest do szlifowania i taki mam zamiar tylko ostatnio czasu mało. A co do kamo to jakoś na pierwszej stronie w połowie wstawiłem zdjęcie z pudełka (żeby nie szukać jest poniżej) i tam jest około 3 kamo podanych w tym biały również, za inne kamo się nie brałem ponieważ pędzlem to nie wyjdzie a aerografem nie mam jeszcze takiej wprawy do obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Hmm, z tego co wiem to pancerniki RN nigdy nie były malowane na biało, jeśli już to jasnoszary A w sumie pomysł ciekawy, jeszcze nie widziałem modelu PoW z malowaniem zanim naniesiono kamo, bezpośrednio po ukończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Jasno szary, wystarczy spojzec na jakakolwiek fotke....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Widocznie źle spojrzałem na pudełko bo cały czas wydawał mi się biały. Całość pomaluje na biało a później lekko prysnę szarym żeby mgiełkę zrobić, będzie to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Widocznie źle spojrzałem na pudełko bo cały czas wydawał mi się biały. Całość pomaluje na biało a później lekko prysnę szarym żeby mgiełkę zrobić, będzie to dobry pomysł? W instrukcji budowy nie napisano, jakich kolorow i gdzie nalezy uzyc? Fajnie Twoje modele beda wygladaly, gdy zamiast do opisu bedziesz "zerkal" na pudelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Instrukcja po niemiecku i angielsku czyli niezbyt rozumiem czyli na opis nie zerkam w ogóle tylko na pudełko właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Nie. Zawsze w instrukcji masz malowanie. Z reguły na ostatniej stronie. Poznaczone literkami i cyframi. Do tego jest tabelka z opisem. Prawdopodobnie strona będzie podpisana "Painting" po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 W czasie bójki z Bismarckiem PoW i Hood były pomalowane wg schematu AP507B– Home Fleet Medium Grey. Czyli po naszemu Humbrol 27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Brak weny i ochoty do malowania zmusza mnie do odstawienia chwilowo na bok Księcia Walii niestety. Jednak uświadomiłem sobie, że wolę sklejać niż malować. Możliwe, że zabiorę się powoli za Musashi w 1:350 ale muszę jeszcze przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 No kolego nie załamuj się. Malowanie jest czasami uciążliwe, szczególnie jak się trochę zapomni wcześniej i nie ma jak domalować. Ale warto. Później jakiś wash i efekt powoduje uśmiech:] A tu zresztą masz dość proste malowanie. Krecha taśmą i psiknąć górę w szarości, kreska taśmą, dół na czerwono i już. Czekamy na efekt:] Washe to już Ci podpowiemy. Faktem jest że czasami model może zmęczyć. Mój Wicher stoi- ma karę Ale Ty masz już bliżej końca niż ja więc DASZ RADĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi