Kamil K. Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Cześć, Ten model to chyba mój rekordzista. Można powiedzieć, że został ukończony po 4 latach. Nie chcę w galerii zbytnio rozpisywać się nad jego historią. W skrócie, to był x-razy przemalowywany i n-miesięcy leżał na dnie szafy. Potem go wyciągałem, usiłowałem zmyć farbę, pomalować jeszcze raz... i tak kilka razy. Wreszcie się udało. Jeśli kogoś interesuje inbox, to takowy zrobiłem: viewtopic.php?f=71&t=20878 Natomiast co do samego modelu, to pobieżnie wzorowałem się na tych zdjęciach: ... model z założenia miał być lajtowy, aby tylko go skończyć i sobie na nim poćwiczyć malowanie kamuflażu i szeroko pojęty weathering. Wymieniłem mu błotniki na blaszkowe własnej produkcji, dodałem antenę abera, tu i tam troszkę polisterynu, nic specjalnego. Koła jezdne i gąsienice pochodzą z zestawu Skifa. Znalezione fotki z budowy jak i najnowsze postępy przy renowacji zamieściłem tu: http://afvsinminiature.blogspot.com/search/label/BMD-1 A teraz czas na zdjęcia: Miłego oglądania i pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Kamilu to może ja pierwszy. Aż dziw bierze że tyle latała go lepiles. Ale wyszedł ci świetnie. Przemo ma w tobie konkurencję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Masz szczęście że się podoba, bo inaczej to byłby zmarnowany czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Lipca 2014 Autor Share Napisano 30 Lipca 2014 Dzięki Panowie. Ten model jest co najmniej dziwny i pechowy. Ciężko mi się go fotografuje. Nie mogę zrobić w pełni satysfakcjonujących mnie zdjęć tego potworka. Ogólnie wszystko, co mogło pójść przy nim źle, to poszło źle - swego czasu oblałem go nitro, pogubiłem części, o przemalowaniach już wspominałem. Mimo wszystko cieszę się, że jeden z leżakujących od dawna projektów został dokończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 31 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 31 Lipca 2014 Cześć Najważniejsze, że model dokończony i chyba nie wyszedł jakoś źle, Miejscami jest ładny i myślę że dla mniej "zboczonego" oka może się nawet bardzo podobać :-) pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne produkcje Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Model bardzo fajny. Tylko kalki na bokach za małe.Faktycznie zajmują około 50% powierzchni. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzi012 Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Model bardzo ładnie wykonany. Oby tak dalej. Jedyne do czego można się przyczepić to troszkę niepasujący kolor podstawki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Rozpięła Ci się prawa gąsienica nad ostatnim kołem jezdnym i pomalowałeś łopatę w kolorze kamuflażu, ale łom z drugiej strony jest już inaczej pomalowany. Brudzenie ładne, ale błoto po prawej stronie wygląda jak przejechane wielgachnym miękkim pędzlem, inaczej jest po lewej stronie (bardziej naturalnie moim skromnym zdaniem). Gratuluję zakończenia walki z tym pojazdem, wiem coś o tym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Łopata jest wymalowana tak jak w oryginale. Z resztą się zgadzam, może poza błotem jeszcze, ale nawet nie mam teraz możliwości spojrzeć na model ani zdjecia w porządnej rozdzielczości, wiec możesz też mieć rację. Dzięki za opinie. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Cześć, Ten model zasługiwał na lepsze zdjęcia, a ponieważ odrobinkę zainwestowałem w oświetlenie do fotografowania modeli, to podrzucam to, co mi wyszło. Teraz wreszcie wygląda tak jak należy. ;-) Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Faktycznie, zdjecia lepsze, tylko swiatlo czy aparat tez inny? mozesz tez pokazac co to za "swiatla" masz nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 Światło i nieco pokombinowane ustawienia w aparacie - już nie robię na automacie. Światełek nie ma co pokazywać, najtańsze żarówki 6400K z chińskiego marketu. Na początek mogą być, dają radę, choć pewnie daleko im do tych dużych spiralnych żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Wgląda dobrze faktycznie. Temu zestawowi zdecydowanie dobrze robi toczona lufa bo ta zestawowa to taki skif. To nie zarzut to podpowiedź dla ewentualnych naśladowców. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi