Nużek Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Solo namówiłeś mnie jednak na ten zestaw GBU-8 edka. Jak zacząłem pracę nad tym co miałem to nie wytrzymałem i zakupiłem ten edkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Ja niedawno dostałem te bomby, są przepięknie zrobione, ale pomalowanie ich to będzie niezły wyczyn. Maskowanie na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Maja 2015 Autor Share Napisano 30 Maja 2015 Na razie tak mi to wychodzi, niedoskonałości wydaje mi się że dam radę usunąć gdy będę robil wash. Jeszcze jeden grubszy pas w kolorze srebrnym do pomalowanie, zapewne w niedzielę rano to zrobię i może wieczorem dokończę malowanie wszystkich pierdółek. Coś mi się wydaje, że jak skończę GBU-8 to będzie można zaprezentować A-10 w pełnej okazałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 dawaj dawaj Chłopie- ja już mam prawie wszystko do swojego ale HB- jutro przychodzą wnęki i inne duperele. niedługo zaczynam ale na razie się od Ciebie uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2015 Jak będziesz się ode mnie uczył to dobrego Thunderbolta nie zrobisz ale podpatrzeć błędy żeby ich u siebie nie popełnić możesz jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Przy European One maluj jakimś ciemno stalowym, lekko matowym. I komory podwozia, elektroniki i działka nie są białe. Też mnie to dziwiło. Jedynie golenie podwozia i piasty kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Przy European One maluj jakimś ciemno stalowym, lekko matowym. I komory podwozia, elektroniki i działka nie są białe. Też mnie to dziwiło. Jedynie golenie podwozia i piasty kół. dzięki za wskazówki - mam już chyba całą możliwą dokumentacją jaką znalazłem w necie (walkaround itp.). Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2015 Oglądałem wiele zdjęć i na jednych wnęki wyglądały na białe, na innych szare. Nie wiedziałem w końcu co mam zrobić i dałem białe, delikatnie je brudziłem, wyszło jak widać. Mogłoby być lepiej ale nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Oglądałem wiele zdjęć i na jednych wnęki wyglądały na białe, na innych szare. Nie wiedziałem w końcu co mam zrobić i dałem białe, delikatnie je brudziłem, wyszło jak widać. Mogłoby być lepiej ale nie narzekam chłopie jest rili git !!! (w moim f-14 też całość dałem flat white + brudzenie) - lecz wczoraj oglądałem trochę fotek z boku a-10 i f-14 i myślę że walnę Iron + parę kropel flat white i przetrę na a-10 + reszta malowania przewodów itp - co Ty na to ??. Twa widza i warsztat przyda się jeszcze wielu ludziom Bo to prawda że czasem jest tak a czasem tak. Może ktoś ma konkretne foty bo nawet na walk around niewiele jest z kolorowych fotek. w wielu publikacjach są foty ale b-w i nic to nie daje zbytnio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2015 Kurcze kolego sabatams, nie wiem czy wybierzesz słuszną drogę z malowaniem ale można dla odmiany zrobić zamiast samego flat white tak jak ty piszesz, iron z dodatkiem flat white. Zobaczymy jak wyjdzie, mi się przyda to jak będę robil podwozie w F-15. Dziś położyłem kalkomanie na GBU-8 i zabezpieczyłem sidoluxem. Po wyschnięciu delikatny wash i lakier matowy i..... to będzie już koniec. Nie licząc podstawki :p Ile czasu trzeba odczekać aby sido wysechł i żebym mógł położyć wash?Poczekać do jutra czy dziś powiedzmy około 23 zrobić wash i dokończyć matem? Dla podgrzania atmosferki przed premierą, taki mały przeciek z placu budowy. AMO_graphic sorki ale nie odważyłem się poprawiać tego co zaznaczyłeś parę postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Wygląda niezmiernie apetycznie. Taka mała uwaga, głowica naprowadzająca bomby GBU powinna być pochylona, gdy samolot stoi na ziemi. Ona tylko w locie jest ustawiona równolegle do osi samej bomby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2015 Wiem wiem Solo, też się kapnąłem, muszę to poprawić. Wszak to jeszcze nie galeria końcowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 sido po 30 minutach jest gotowe do dalszych prac-- to ma wersja, Nie wiem czy wszyscy to podzielają. Ale spoko -- SOLO "czuwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 Zacząłem bawić się z podstawką. Przeryłem płyty na lotnisku i pęknięcia. Pomalowałem podkładem, trochę grubiej w miejscu rycia linii. Dalej zrobię troche cieniowania na liniach i jakieś losowe cienie na całości. Na koniec pokryję to szarym, imitującym beton. I to by było na tyle z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 Ciąg dalszy podstawki. Pocieniowałem troszkę płytę lotniska, pędzlem muszę poprawić niektóre miejsca aby w środku rys było także czarno. Zamierzam dać na to farbę H325 bo mam tego dwa pełne słoiczki a wydaje mi się że dosyć dobrze oddają kolor betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Fajnie to wygląda. Te ciemne pasy to preshading, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 Tak, preshading. Muszę go poprawić jeszcze bo te nacięcia nie są wszędzie w środku czarne. Z resztki farby pocieniowalem płyty. Robię to pierwszy raz i tak naprawde to nie wiem co z tego wyjdzie. Jak będzie dobrze to będę robił podstawki bo kawalkow pkyty gk jest na 30 podstawek i pół worka gipsu zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 cały czas lukam i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2015 Warsztat zakończony. Dziękuję wszystkim za pomoc. Dziękuję za cierpliwość. Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi