Focus Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 (edytowane) Edytowane 21 Grudnia 2021 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Śledzę wątek i zastanawiam się, jaki sens ma malowanie kolorem w trakcie robienia kolejnych elementów modelu. Malujesz, kładziesz surfacer, szlifujesz, rozumiem. Ale kolor? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 w temacie Phantomów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Pozdrawiam Focus Edytowane 19 Grudnia 2021 przez Focus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) dystansiki żeby uzyskać szczelinki Pozdrawiam Focus Edytowane 17 Grudnia 2021 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Wygląda to wszystko nieźle - ale w tej skali to nie wiem, czy warto tak walczyć o te szczeliny... Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Chciałem pokazać że jest tam szczelina i aby nie szpachlować tego połączenia bo to błąd. Edytowane 18 Grudnia 2021 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 12 godzin temu, Focus napisał: Chciałem pokazać że jest tam strzelina Nie wiem co to jest strzelina ale TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Edytowane 18 Grudnia 2021 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Czarny wash.... Fuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Ciemny brąz jeszcze gorszy fuj. Tylko makro tak uwypukla ten wash w całości jest lepiej. Na moich A-7D i A-37B w SEA jest czarny to i na F-4E też będzie czarny a od spodu szary. Edytowane 18 Grudnia 2021 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Jaki jest sens malowania modelu gdy płatowiec nie został "dopieszczony"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2021 Dla mnie bardzo oczywisty. Stosuje nowe farby nowy podkład nowy aerograf. Nowe dla mnie techniki malarskie. Chciałem sprawdzić czy osiągnięty efekt będzie do zaakceptowania. Od tego zależało kontynuowanie budowy tego modelu. Efekty w mojej ocenie są akceptowalne no to rzeźbie dalej. Wiem że nie jest to efektywne może marnuje trochę czasu. Ale to taki etap prób i błędów. Pozdrawiam Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 (edytowane) Edytowane 25 Grudnia 2021 przez Focus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 (edytowane) Edytowane 25 Grudnia 2021 przez Focus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 My SEA family. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Moje klimaty Chociaż ten Phantom lekko odbiega tym jednym zielonym od reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) Niestety Phantom malowany Gunze C tamte dwa malowane Humbrol enemal akurat w tym wypadku Humbrol bliższy jest oddania właściwej barwy. Wykonałem linie podziału wraz z nitowaniem w miejscu usuniętej imitacji wyrzutni flar. Z prawej strony trzeba zaślepić miejsce do mocowania imitacji wyrzutni flary. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) y Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPiontal Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Mozna zauważyć ogrom pracy i czasu włożony w ten projekt ,widac to np. po ilość szczegółów na stateczniku . Pozdrawiam oraz czekam na postępy w pracy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Ok pokazałeś szczeliny we wlotach powietrza jako detale zwykle pomijane (przyznaje, zapewne większość nie zwróciłaby uwagi, szacun za odtworzenie), ale bardziej widoczny we wlocie jest czujnik, umiejscowiony wewn kanału (widać na twojej fotce oryginału), nie pominąłeś go? Pozdr ww P s. Ładne zestawienie z modelami w Humbrolach, zakładam że to barwy 116/117/118, czyli zestaw dedykowany zanim powstał marketing zestawów dedykowanych Mimo nieco dziwnej kolejności prac - fajna maszyna w fajnych barwach, zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Czujnik będzie jest w planach i to z otworkiem i pomalowany na srebrno. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi