kozborn Napisano 15 Stycznia 2022 Share Napisano 15 Stycznia 2022 W dniu 13.01.2022 o 19:26, radziu_82 napisał: Fajnie robiony model. Podglądam warsztat od dawna. Ale cały czas mam wrażenie, że brązowy, albo brązowo-zielony wash pasowałby tu lepiej. Ten czarny według mnie trochę za bardzo kontrastuje z kolorami bazowymi. Potwierdzam, jaśniejszy wash na tym tle byłby zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Proponuję zastanowić się, czy coś można z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2022 kozborn@radziu_82@ i inni chętnie się zasugeruję zdjęciami zrobionych przez Was modeli w SEA z jaśniejszym washem Pozdrawiam Focus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2022 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Na kołach postawiony ale czekają mnie jeszcze kalkowanie te drobne . Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Focus 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Godzinę temu, Focus napisał: Na kołach postawiony ale czekają mnie jeszcze kalkowanie te drobne Hehe - w Phantomie tak jak w Suce-22 - instrukcja obsługi zapisana na samolocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) W końcu pomalowałem zbiorniki paliwa. Zdjęcia robione w świetle dziennym. Pozdrawiam Focus Edytowane 20 Lutego 2022 przez Focus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 A jak Ci się pracowało z kalkami Print Scale? Internety prócz sola i seta leją na nie wiele łez, potwierdzasz słuszność tej reakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) Kładą się dobrze może trochę są za delikatne bo czasami się podwinie coś ale merytorycznie to trzeba być bardzo ostrożnym. Zapłacić za kiepskie merytorycznie kalki 5 dych to nie jest to o co chodzi. Edytowane 21 Lutego 2022 przez Focus 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Dwa miesiące minęły. Teraz nie wiadomo ile będę musiał szukać pozostałych elementów. Tak to jest jak się nie robi ciągiem. Gdzie ja utkałem te fanty? Pozdrawiam Focus 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Znalazłem kalkomanie z napisami eksploatacyjnej. To coś tam przykleiłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Sukcesywnie doklejam napisy eksploatacyjne. Przy nakładaniu kalkomanii wzoruje się na instrukcji od F-4E w 1:48 ZM bo to co dostarczył print scalę jest nieczytelne. Pozdrawiam odwiedzających wątek warsztatowy Focus. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Focus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Maja 2022 Autor Share Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) Nieznacznie przedłużyłem goleń podwozia przedniego. Na zdjęciach poniżej porównanie golenia podwozia przedniego z zestawu Fine Molds. Długość golenia została skorygowana ale ze stawowe wygląda zbyt delikatnie. Teraz kadłub jest równoległy do podłoża. Szczerze mówiąc kusi mnie aby jeszcze przerobić podwozie przednie. Pozdrawiam Focus Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Maja 2022 Autor Share Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) Z zestawu Fine Molds FP 44 wyciąłem rakiety Sindewinder dla porównania ten sam typ rakiety z zestawu Hasegawy. Edytowane 4 Maja 2022 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Chciałem zamontować rurkę pitota z mastera ale złamałem w osłonie radaru wiertło i to co miało być całkiem przyjemne przerodziło się w męczarnie. Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 3 godziny temu, Focus napisał: Chciałem zamontować rurkę pitota z mastera ale złamałem w osłonie radaru wiertło i to co miało być całkiem przyjemne przerodziło się w męczarnie. Jak ja to uwielbiam. Robota zapowiada się lekką, cyk, cyk i zrobione, ale kurła nieee... musi się coś stać i dniówka w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 Godzinę temu, Rzeznik napisał: Jak ja to uwielbiam. Robota zapowiada się lekką, cyk, cyk i zrobione, ale kurła nieee... musi się coś stać i dniówka w plecy 3 godziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 5 godzin temu, Rzeznik napisał: musi się coś stać i dniówka w plecy dniowka??? a tak ze trzy tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Jaka dniówka jak osiem miesięcy minęło... Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi