gorlock Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 Armata 3,7 cm to spilowana RB, km-y to 2 szt Abera 35l070 i 1 szt Magic of Models MM3564. A jaka firma wypuscila owa zywiczna pokrywe silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Dzięki. Firma to TMD Poprawki do Miniart Pz. III B i C 1632-101 osłona transmisji 1634-801 pokrywa silnika ausf. B 1634-802 pokrywa silnika ausf. C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 Dzieki :-) musze poszukac popatrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 W zasadzie to bym powiedział że Dragon ładnie poskładany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Budowa skończona. Zapinki narzędzi wymienione na Griffon, dorzucone trochę przeróbek i scratcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Dopiero teraz tu zajrzałem i podoba mi się. Super gąski wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Zacna robota. Jak się ma ten Griffon do Abera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Jakie malowanie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Planuję szary w brązowe ciapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Jak się ma ten Griffon do Abera? Griffon jest nieprzeskalowany, łatwiejszy i przyjemniejszy w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Jak się ma ten Griffon do Abera? Griffon jest nieprzeskalowany, łatwiejszy i przyjemniejszy w montażu. Dziękuję. Musze spróbować. Ściągasz czy u nas kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Ogólnie model bardzo fajny.Jednak mam parę "ale". Na prawym błotniku (str.4*) powinna być mocowana łopata nad siekierą, łom mocowany nie pod korytkiem anteny tylko bardziej na zewnątrz. Lewa strona (str.5*) błotnika brak drugiej gaśnicy, podnośnik powinien być zamocowany bardziej z tyłu, za drugą skrzynką mocowany łom. Tył (str.6*) - na prawym tłumiku powinny być zamocowane granaty dymne. http://i117.photobucket.com/albums/o73/eddywillems/detail%20achterkant.jpg http://s2.postimg.org/jye2x4uxl/113638635.jpg Co się stało z kołami napędowymi? Wkleiłeś jakieś ośmiokąty? http://cdn.topwar.ru/uploads/posts/2013-09/1379346634_pz3pz4011.jpg http://szczecinek.org/forum/upload_img/obrazki/IMG_49784196de8123020.jpg Mocowanie wieżowych MG i ich wysunięcia na zewnątrz : http://cdn.topwar.ru/uploads/posts/2013-09/1379348459_2.jpg Rysunki często przedstawiają korytko anteny długości około do połowy gaśnicy (str.4*) - czyli krótsza niż w modelu. Zdjęcie zamieszczone (str.3-42**) pokazuje jej faktyczną długość.(Aż za gaśnicę) Panzer III ausf.B - kampania w Polsce - zerknij na reflektory http://s019.radikal.ru/i631/1403/a4/8a07e134f6e6.jpg - (str.3-43**) Ten MG strzelca też jakiś dziwny - tak mi się wydaje. źródło: * - Achtung Panzer No.2 ** - Panzer Tracts No.3-1 Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Przede wszystkim powinienes zaczac od tego, ze plytę nadsilnikową i częściowo tylną Miniart wziął z kosmosu....Gdybym chcial poprawiac wszystkie niedorobki czy przeklamania producenta to trwalo by to 2 lata.... W gwoli ścisłości, 2 zamieszczone przez Ciebie zdjęcie przedstawia Pz III C a nie B. Odnosnie 8 katow na kolach napedowych - jak sadze wzrok mam w miare dobry i slusznie widze na nich osmiokatne dekle (doskonale widoczne na podeslanym przez Ciebie zdjeciu). Ale jesli jednak sie myle tzn, ze myli sie tez parę innych osób, ktorych watki budowy tego modelu przegladalem... Egzemplarze Pz 3 B posiadaly oba typy reflektorow przednich. Nie napisalem tez nigdzie, ze chce robic pojazd z kampanii w Polsce... To tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Płyta nadsilnikowa jak i tylna - generalnie jest OK dla wersji "B" - według mnie.(Wyjątek te granaty dymne.) Nie mówię nic o jakości detali odlanych z plastiku - zapewne fototrawionki jako żaluzje by były lepsze. Sporo elementów pojazdy miały wspólne - wersja "B" i "C".Bardzo często są przedstawiane jako B/C (te fragmenty pojazdów). Oczywiście są też elementy różniące odydwie wersje. Dlatego przedstawiając jakieś szczegóły np.MG, czy granaty dymne nie opisałem że to od konkretnej wersji. Zresztą przed (nad) linkami do fotek pisałem o co mi chodzi. W materiałach które mam nie pokazano, ani raz że stosowano dekle ośmiokątne czy to w wersji"A" czy też "B". Reflektory - chciałem pokazać że takie zastosowano w maszynie użytej bojowo nic więcej. O malowaniu nic nie pisałem. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Zaglądam od dłuższego czasu tutaj i muszę powiedzieć, że zarówno praca jak i model bardzo mi się podobają. Chyba w najbliższym czasie zakupie owego Miniart`a. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Płyta nadsilnikowa jak i tylna - generalnie jest OK dla wersji "B" Nie jest ok. Wg najnowszych ustaleń płyta nadsilnikowa wyglądała następująco : W materiałach które mam nie pokazano, ani raz że stosowano dekle ośmiokątne czy to w wersji"A" czy też "B". Owszem pokazano (zdjęcie, które sam nadesłałeś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Tak Miałeś rację nalazłem zdjęcie w "The History of the Panzerwaffe 1939-42 vol.1"- str.66,84 Panzer III ausf.A ma dekle ośmiokątne na kole napędowym i str.85 ausf.B też. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2016 Czołem Moja czeka w kolejce, a już jest zestaw do korekty http://www.newtmd.com/Pzr-III-B-Engine-Deck-Update-MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Co do płyty nadsilnikowej to opis pod zdjęciem jest dość istotny: Они появились на Pz.IIIС да и то на последних танках модификации, перекочевав на Pz.IIID. źródło - http://panzer35.ru/forum/39-14209-3 Modyfikacja pojawiła się, lecz nie wiadomo na ilu sztukach została wykonana. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 już jest zestaw do korekty http://www.newtmd.com/Pzr-III-B-Engine-Deck-Update-MA Tak, dowiedzialem sie o nim jakis czas temu, jednak skorupa mojego juz byla poskladana wiec zostawilem tak jak jest. Ale przy Panzer III C na pewno zastosuje korekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2016 ;) to tak jak ja widzę że planujesz rodzinkę a,b,c ? Dojrzewam do zakupu z Bronco IIIA bo tak mam zamiar zrobić kiedyś A,B,C Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 ;) to tak jak ja widzę że planujesz rodzinkę a,b,c ? Dojrzewam do zakupu z Bronco IIIA bo tak mam zamiar zrobić kiedyś A,B,C Pozdro A to chyba wszyscy tak. Ja już B i C mam. A czemu o D nikt nie myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2016 a bo D to jakoś tak ;) No ja już też B, C mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 A czemu o D nikt nie myśli? Mysli mysli. D w kolejce na półeczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 (edytowane) 100 % german grey. Edytowane 1 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi