Solo Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 (edytowane) Miło mi zaprezentować skończony model izraelskiego myśliwca F-16I SUFA Hasegawy, w skali 1:72. Warsztat w którym powstawał możecie obejrzeć tutaj. To chyba najtrudniejszy model z jakim do tej pory przyszło mi się zmierzyć, ale mimo wielu problemów na jakie trafiałem w trakcie budowy, z efektu jestem zadowolony. To wymagający model, szczególnie gdy uwzględni się dodatki jakie w nim użyłem. od koniec byłem ta pracą trochę zmęczony. Kiedy jednak teraz go sobie oglądam, wiem że było warto. Podoba mi się. Kilka danych technicznych: - model: Hasegawa F-16I Fighting Falcon E34 - dodatki: Aires - kabina, wnęki podwozia, dysza silnika, Eduard: zestaw BIGED, kalkomanie: zestaw IsraDecal plus zestawowe, rurka Pitota oraz czujniki AOA od Mastera, owiewka Taurusa - uzbrojenie i zasobniki z zestawu SkunkModel Workshop plus rakiety AIM-9M Eduarda - malowanie: farby Gunze C, Tamiya, metalizery Alclada, Supermetalizery Gunze - wash: MIG, Ammo of Mig Jimenez, farba olejna - samodzielnie dorobiłem parę drobiazgów: trochę okablowania goleni, kilka światełek, czujników itp. Zapraszam do galerii. Edytowane 4 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Nie znam się na rurach,ale jeśli chodzi o efekt wizualny,jak dla mnie model bajka......a kolekcja przepiękna,napewno cieszy twoje oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Sufeczka piękna kolekcja zacna. Jeszcze zdradz ile godzin poświęciłeś na Sufe aby tak wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Nie liczyłem, ale oszacuję: model robiłem od 6 sierpnia do 4 października, co daje 59 dni, średnio dziennie gdzieś tak zajmowało mi to jakieś 3 godziny, czyli w sumie jakieś 170-180 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Bardzo ładna żydóweczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 No i ładny finał tego warsztatowego serialu ;) Wyszło naprawdę ok. Tylko co się stało z siłownikiem osłony kabiny, że ona podparta kijem jak klapa w starym Polonezie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Hmmm, za cienki? Teraz dopiero popatrzyłem na zdjęcie... spróbuję wymienić na grubszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 No wygląda bardziej jak kij od szczotki niż trzon siłownika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Jeszcze dało radę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 dla mnie bomba, bardzo podoba mi się to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Października 2014 Super Moderator Share Napisano 4 Października 2014 Bardzo fajny! Sporo pracy w niego włożyłeś! Gratuluje! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Jedna z piekniejszych f-16 jakie widzialem, jestem pod wrażeniem, gratuluje kolejnego pieknego modelu w Twojej kolekcji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Ładna ta eFka. Sporo pracy i efekt OK. Czytałem warsztat i gratuluję zacięcia i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Bardzo dziękuję panowie, zaraz zacznę się rumienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 A mi się średnio podoba - mam wrażenie, że przez silnego washa wygląda trochę kartonowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Dodam do siebie, że na górze kadłuba te wszystkie mocne linie to w większości przypadków kalkomanie. Sufa ma takie malowania na skrzydłach, kadłubie i stateczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Zobaczcie tylko: trzej muszkieterowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Kurcze f -16 w malowaniu izraelskim kosa jeszcze w twoim wykonaniu Naprawdę bogato wygląda jak na skale 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi