Darth_hobbit Napisano 5 Października 2014 Autor Napisano 5 Października 2014 Gdzie jest ten artysta ?
Mitrandir Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 (edytowane) ... e? Edytowane 6 Października 2014 przez Gość
Mitrandir Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Gdzie jest ten artysta ? I tyle w temacie...
wojtek 80 Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Przecież twoje wykonanie jest tak twórcze i abstrakcyjne że prawie sztuka
Super Moderator jawkers Napisano 6 Października 2014 Super Moderator Napisano 6 Października 2014 Witam. Patrząc na ten model to mam wątpliwości, że te trzy modele w galerii które pokazałeś, są przez Ciebie wykonane. Nie gniewaj się ale takie jest moje osobiste wrażenie. Temat który sobie wybrałeś, jest bardzo ciekawy i widać że masz dużą wyobraźnie. Tylko popracuj nad starannością.
Darth_hobbit Napisano 6 Października 2014 Autor Napisano 6 Października 2014 Są to moje modele zapewniam.
leon Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Koncepcja jaką przyjąłeś jest ciekawa ale wymaga znacznie więcej pracy niż model zrobiony "prosto z pudła". to ze twój model ma przedstawiać maszynę mocno zniszczoną nie znaczy ze wystarczy zniszczyć model.tym bardziej nie upoważnia do niestarannego sklejenia modelu(patrz np. wydechy).zadbaj o realizm.skoro chcesz "obić" model blachami to dopracuj je tak by wyglądały realistycznie.no i kwestia malowania.proponuję znaleźć fotkę na której mógł byś się wzorować i malować na jej podstawie.u ciebie brakuje ładu i konsekwencji. proponuje zapoznać sie z tym filmem to może lepiej zrozumiesz co mam na myśli pozdrawiam
Darth_hobbit Napisano 6 Października 2014 Autor Napisano 6 Października 2014 Z fotką będzie ciężko - nie ma wehikułu czasu, żeby zajrzeć w post-nuklearną rzeczywistość.
Sławekb Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Będziesz robił jakiś "łoszek" delikatny w linie podziału?
leon Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 w sprawie fotek...czytając twoje założenia tego AH-64 wyobrażałem sobie w takim klimacie (fotki z google) oczywiście to tylko moje wyobrażenie i powyższe zdjęcia traktował bym jako inspirację
Darth_hobbit Napisano 9 Października 2014 Autor Napisano 9 Października 2014 Wszystko co zostanie podwieszone na :skrzydełkach: Apacha
Mitrandir Napisano 9 Października 2014 Napisano 9 Października 2014 Wszystko co zostanie podwieszone na :skrzydełkach: Apacha E... granaty w słoikach były by lepsze Będziesz robił jakiś "łoszek" delikatny w linie podziału? ...ale stanowczo delikatny Sławku masz rację w sprawie fotek...czytając twoje założenia tego AH-64 wyobrażałem sobie w takim klimacie (fotki z google) oczywiście to tylko moje wyobrażenie i powyższe zdjęcia traktował bym jako inspirację Piękne przykłady zdjęcia właśnie oddają taki klimat . Wiesz ja mam spore problemy ze starannością, ale to chyba nie do końca jest tym, co chciałbyś pokazać. Ale może jestem w błędzie przemyśl to. Mam wrazenie że powycieraniami i okopceniami więcej byś wskórał, niż tą krwią orków Lecz decyzja należy do Ciebie. Podsunąłeś mi pewien pomysł muszę się z czymś zmierzyć
Darth_hobbit Napisano 13 Października 2014 Autor Napisano 13 Października 2014 Uzbrojenie całkowicie odbiega od rzeczywistości nigdy takiego nie było ! To tak gwoli przypomnienia . Sidewindery jeszcze czekają i dorobię jeszcze ramy z igieł od strzykawek.
Pomidor Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 No i ciekawe skąd w postapokaliptycznym świecie wzięli puszkę coca-coli w idealnym stanie, w skali 72:1?
Darth_hobbit Napisano 13 Października 2014 Autor Napisano 13 Października 2014 z odzysku kurcze blaszka to już czepialstwo z tą puszką.
Pomidor Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 z odzysku kurcze blaszka to już czepialstwo z tą puszką. Ale gdzie mogli znaleźć nowiutką, nietkniętą puszkę coli o wysokości 8,32m?
Darth_hobbit Napisano 13 Października 2014 Autor Napisano 13 Października 2014 czy wszystko musi koniecznie mieć masakrycznie realne uzasadnienie ? Może trochę fantazji
Super Moderator jawkers Napisano 13 Października 2014 Super Moderator Napisano 13 Października 2014 Ale gdzie mogli znaleźć nowiutką, nietkniętą puszkę coli o wysokości 8,32m? Przy stacji benzynowej stał billboard. Pewnie stąd maja tą blachę w śmigłowcu.
Pomidor Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 Ale gdzie mogli znaleźć nowiutką, nietkniętą puszkę coli o wysokości 8,32m? Przy stacji benzynowej stał billboard. Pewnie stąd maja tą blachę w śmigłowcu. Ale serio? Nie razi Was to? Maszyna obdarta i (jakoby) zardzewiała do granic niemożliwości, a blacha w kabinie nówka sztuka, nawet nie pogięta. O użyciu akurat tego kawałka blachy która jest ewidentnie rozpoznawalna jako część puszki coca-coli i nie trzymaniu skali nie wspomnę. Nie mam nic do wątków fantastycznych, a nawet jestem ich zwolennikiem, ale z zachowaniem realizmu i skali!
Darth_hobbit Napisano 13 Października 2014 Autor Napisano 13 Października 2014 czyste czepialstwo z tą puszką . Po wtóre model nie jest jeszcze skończony więc czepianie się puszki jest mało sensowne
Pomidor Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 No sorry, taki mamy klimat... Robisz gniota, a braki warsztatowe usiłujesz maskować koncepcją post-apo i czepialstwem wytykającego ewidentne błędy.
Darth_hobbit Napisano 13 Października 2014 Autor Napisano 13 Października 2014 Koncepcja post-apo była założona od początku. Może zdjęcia od T-800, których nikt inny nie ma . A Ty się przyczepiłeś jednej puszki - post-apo nie musi wiernie odtwarzać tego co mamy dziś. Mój model moje zabawki moje wykonanie jak Ci się nie podoba, a nadal będziesz się czepiać puszki - może wynika to z faktu, że wolisz Pepsi - to sobie daruj udzielanie się w wątku mym.
Dżejrosz Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 Darth, Pomidor ma racje. On nie wytyka Ci chamsko błędów tylko próbuje pomóc , a ty to lekceważysz. Dobrze twoj model , twoje zasady , ale podstawowe zasady estetyki mógłbyś zachować. Będzie Ci sie podobał model ze śladami kleju , paluchów i pędzla?
Rekomendowane odpowiedzi