Piecu_KP Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 (edytowane) W związku, że prace na szakalem idą wolniej niżbym chciał, a ilość dłubania przy nim zmniejszyła się na rzecz malowania i innych zabiegów, postanowiłem kupić sobie kolejną zabawkę. Na warsztat trafiła Różowa Pantera. Pojazd w malowaniu dobrym dla każdego prawdziwego twardziela. (Przez chwilę pomyślałem czy Tamyia po kryjomu nie sponsoruje bojówek Tęczowej Armii ) Pudło prezentuje się w sposób następujący: A to ramki zapakowane w 2 worki: Edytowane 15 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Kilka razy "nosiło " mnie, żeby zbudować ten model, ale humvee jednak przeważyło. Z ciekawością będę oglądał warsztat pinka, tylko rób dobre zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Różowe ramki xD haha to mnie rozwaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 Niebawem do mojej dziewczyny powinna przyjść z PL paczka z lustrzanką to może uda mi się wykorzystać go do robienia fotek. A jak nie... Będę stawał na głowie, żeby jakoś to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Zacząłem lepić ramę. Oto moje wypociny. Wszystkie widoczne na zdjęciach paprochy i ślady po formach i wypychaczach już usunięte. Nie mam pewności co do tego wklęsłego kółeczka na misce olejowej. To ślad po wypychaczu czy tak ma być? Mam nadzieję, że zdjęcia okażą się wystarczające. Póki co odkładam kupno aparatu na dalszą przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 ZNie mam pewności co do tego wklęsłego kółeczka na misce olejowej. To ślad po wypychaczu czy tak ma być? Raczej ślad po wypychaczu. Mam nadzieję, że zdjęcia okażą się wystarczające. Nienajgorzej. Działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Nie wiem dlaczego części mają taką dziwną "anielską" poświatę. Kombinowałem z kontrastami itp i ciągle to jest. Może to kwestia tła? Jest błyszczące i powierzchnia jest pokryta materiałem "skóropodobnym". Nie mam zielonego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Obstawiałbym na tło. Za duży kontrast kolorów. Zmień na białe i będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2014 Póki co ulepiłem przód (czeka jeszcze na szpachlę w niektórych miejscach). Założyłem już bambetle. Nie jestem do końca pewien co do tego posunięcia ale zobaczymy. Może się uda. Zapodkładowałem i pomalowałem też ramę. Chyba za bardzo rozcieńczyłem farbę dlatego wyszło jak wyszło. W sumie to od początku mi coś nie grało z tym humbrolem (jak ją wymieszałem to miała w sobie mnóstwo pęcherzyków powietrza niczym czekoladki aero). Za wszelkie porady i krytykę (w szczególności) z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Grudnia 2014 Share Napisano 5 Grudnia 2014 Zamorduję Cię za te zdjęcia Taki ciekawy pojazd i takie lipne zdjęcia- wiem, co mówię, bo sam robię paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2014 Kuźwa mnie też nosi jak je widzę... Nie mam aparatu (jedynie co to telefonem mogę sobie jakoś kombinować). Póki co kupno maszynki z odpowiednim makro odkładam na sam koniec listy, bo trzeba mieszkanie jakoś urządzić. :( Więc wychodzę z założenia, że lepiej to niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Grudnia 2014 Share Napisano 5 Grudnia 2014 Ok, wybaczam najważniejsze, żeby ulepek był udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Już dawno miałbym coś w stylu 500D ale panna by mi chyba głowę urwała jakby się dowiedziała na co przechulałem hajs. A jeszcze pytanie odnośnie malowania. Może ktoś się w tych kotletach dopatrzy. Farba jakby spłynęła i na krawędziach jej praktycznie nie ma. Myślę, ze to wina zbyt mocnego rozcieńczenia. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Niestety ja maluję akrylami Tamiya i nie bardzo wiem jak się rozciencza Humbrol. P. S. Swoją drogą myślałem że taki efekt chciałeś uzyskać, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Jak na prawilnego polaka przystało rozcieńczałem wódeczką w proporcjach mniej więcej 1:1. Jutro mam wolne to spróbuję dać trochę mniej alkoholu. Efekt wyszedł ciekawy ale chciałem takie coś uzyskać dopiero w dalszej części pracy. W sposób bardziej kontrolowany. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Generalnie Humbroli nie rożcieńcza się wódką(no chyba że akrylowe)do olejnych najlepiej sprawdza się rozcieńczalnik Wamod-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Sorry... Zapomniałem dodać, że to akrylowy humbrol. Znalazłem go u pakistańca za funta i chciałem wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 [...] Znalazłem go u pakistańca za funta [...] I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Sfrustrowany jakością pakistańskiego humbrola zrobiłem z nią to co powinieniem. Krzyknąłem Allahu Akbar i zrobiłem jej samobójstwo . Doszła paczuszka z farbkami vallejo i się pomalowało troszkę. Na dobrą sprawę przód furmanki jest poskładany. W kilku miejscach będzie odrobina szpachli i leci podkładzik. Fotki reszty wrzucę późnym wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Oooo Panie....pink jak z nocnego klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Prawdziwie burdelówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Zwykły, nie skalany niczym, czysty róż Valejo. ;) Jak patrzyłem na fotki to też jest taki jebutnie różowy. Są egzemplarze bardziej wypłowiałe i sąteż takie o intensywnym kolorze. W ostateczności można nałożyć "wypłowiający" filtr ale nie wydaje mi się aby był potrzebny. W środę zrobię zdjęcia w świetle dziennym i zaprezentuję jak to wygląda. Aparat udało mi się zdobyć ale z oświetleniem problem powstał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Dziwnie się patrzy na taki kolor jak w koło same brązy i zielenie, ale zerkam z zaciekawieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Przód, paka i koła założone na sucho. Nie ma co za dużo mówić. Niebawem kolejny update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Piękny... moja Córka była by zachwycona, ciekawe czy laleczka by się do niego zmieściła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi