KrzychuP Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Jak w temacie.Ktoś wie jak to skutecznie zrobić bez uszczerbku dla kalki.Kalka położona na "błysk"z użyciem Seta Gunze.Kalki Cartografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 To niedobrze,chyba że ktoś wie gdzie można dostać po taniości napisy eksploatacyjne do F-16 A w 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 W zasadzie jezeli nie polakierawales kalek, mozesz sprowowac namoczyc je setem, ale raczej skutek moze byc slaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Włóż model do ciepłej wody. Nie ma siły - muszą odpaść. Tylko wtedy bedzie problem bo pozwijają się. Więc lepiej (ale trudniej) namaczać je wacikiem i ściągać na woskowany papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Włóż model do ciepłej wody. Nie ma siły - muszą odpaść. Tylko wtedy bedzie problem bo pozwijają się. Więc lepiej (ale trudniej) namaczać je wacikiem i ściągać na woskowany papier. Spóbować możesz, ale szanse nie są duże. Jak się uda, to napisz. Ja Cartografu jeszcze nie miałem okazji używać, chętnie się dowiem jak mocny mają klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 … Ja Cartografu jeszcze nie miałem okazji używać, … Nie robiłeś ani jednego modelu Revell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 … Ja Cartografu jeszcze nie miałem okazji używać, … Nie robiłeś ani jednego modelu Revell? Będzie 20 lat jak nie robiłem Revella. Wtedy Cartografa na świecie chyba jeszcze nie było, a oryginalne kalki Revella odpadały same:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 … Ja Cartografu jeszcze nie miałem okazji używać, …Nie robiłeś ani jednego modelu Revell?Będzie 20 lat jak nie robiłem Revella. Wtedy Cartografa na świecie chyba jeszcze nie było, …Nie wiem, czy był. Wiem natomiast, że na swojej stronce się chwalą produktami dla Academy, Fujimi, Hasegawa, Italeri i Tamiya, oraz paru mi nie znanych producentów. Moim zdaniem szanse, że jednak zetknąłeś się z ich kalkami są znacząco bliższe jeden niż zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 Kurde wrzucilem eFa-16 dziobem do wody ,moczy się już kawałek i tylko rogi się poodklejały.Mam nieskrywaną ochotę szarpnąć trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Pospiech przy lapaniu much wskazany jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 A więc potwierdzam to co napisał Grzesiek: "Nie ma szans" owszem kalka odeszła po rogach i te rogi poodpadały ,druga utworzyła ciekawą mozaikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Łączymy się w bólu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Cytując naszego prezydenta powinno być "Łączymy się w bulu i nadzieji" na nowe kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Cytując naszego prezydenta powinno być "Łączymy się w bulu i nadzieji" na nowe kalki A pewnego małego prezesa Kalki sralki, smoleńsk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 A możesz podać gdzie znalazłeś ten cytat "małego prezesa" Cytując naszego prezydenta powinno być "Łączymy się w bulu i nadzieji" na nowe kalki A pewnego małego prezesa Kalki sralki, smoleńsk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi