Gość Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Dzień dobry! "NOWY TUDOR Dlugi, szeroki i wygodny. Waskie ramy i konstrukcja drzwi pozwalaja na duze pole widzenia. Przednie siedzenia moga byc zlozone, co ulatwi wsiadanie i wysiadanie. Duzo wolnego miejsca miedzy siedzeniami. Nader gustowne kolory" Tak prawi Henryk Ford w Polskim Katalogu Forda A z roku 1929. Skończyłem. Chyba. Naturalnie cośtam pewnie jeszcze wyjdzie w praniu, ale to raczej jakieś minimalne poprawki, oraz zmiany które pozwola mi przygotowac model pod jakaś podstawke. Ale to kiedys. Powiem tak. Jak na moje mozliwości techniczne (czytaj hardware we warsztacie, produkt wyjściowy) wyszło dobrze. Jak na moje mozliwości manualne jest ok. Jestem świadom pewnych baboli które sa rezultatem pośpiechu, "niechcemisia", albo złego planowania z mojej strony. Model miał byc szybkościowy i w duzej mierze OOB. Dopiero po drodze zaczałem dodawac i poprawiac fabryke, dlatego detale które mogłem miec inaczej bez problemu itak sa jak sa bo wtedy jeszcze mi starczyły... Bardzo boleje nad zawiasami drzwi jak bym pomyślał to bym inaczej zrobił cała karoserie, teraz psuja mi gracika. Przez nieuwage przykleiłem oś przednia tylem do przodu i na środku ma ślad po wypychaczu którego nie potrafie usunac bez niszczenia modelu. Pompa wody bedzie mnie przesladowac do konca moich dni. Moze choc dodam kawalek drutu jak oś i zaciapie smarem? Pozatym model rózni sie detalami od mojego auta. Kula billardowa doszła dopiero niedawno, jak jezdziłem pierwszy raz jeszcze jej nie było. Nie zbudowałem "ogonka" w tyle bo mi sie nie podobał, a i w prawdziwym zniknie. Mam tylko jedna lampe w tyle, w zestawie jest tylko jedna, drugiej nie chciało mi sie strugac, nie wszystkie Fordy A miały dwie... Piasty (tylnych) kół sa niebardzo, powinny wygladac inaczej, moze jeszcze pomecze ten detal. Tylne siedzenie jest szare, a powinno byc tak obite jak przednie siedzenia (ale itak nie widac to sobie podarowałem). Zrobiłem dobry kawałek kratownicy wnetrza, ale zmarudziłem i nie skonczyłem bo w modelu nie widac nic. Szary kabel do akumulatora przechodzi w moim samochodzie troche inaczej, ale nikt nie wie, to poprowadziłem go tak jak jest. Yyyy... Zdjecia. Kluczyki w stacyjce... Znana juz zapalka... Wiem ze poprobilem ze sto tych zdjec, ale to moj ulubiony kat do fotografowania i prawdziwego, i modelu... Trzy zblizenia na silnik... W innych galeriach czesto gesto ludzie prosza o zdjecia na czarnym tle... Tu jeszcze pare zdjec mojego samochodu dla porownania. O ile jakiestam roznice sa, wydaje mi sie ze udalo mi sie "zlapac" dusze auta, bardzo sie ucieszylem jak moja Pani zgadla ze to moje auto jescze zanim zaczalem go malowac... Prowadziłem mały warsztat, pare pytan które moze macie pewnie odpowiedziałem tu > viewtopic.php?f=88&t=46320, na reszte odpowiem tutaj. Dziekuje serdecznie za uwage, do nastepnego razu. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Te na dole zdjęcia też proszę na czarnym tle świetnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Taki mały, a taki świetny . Detale- miazga. Najlepiej ubrudzony i podniszczony model jaki widziałem od kilku miesięcy. Rekin i detale fantastycznie wyszły. Graty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Model śliczny. Pierwowzór świetny. Galerię oglądałem z podziwem. Warsztat podglądałem z ciekawością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Dla mnie malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 (...) pozwola mi przygotowac model pod jakaś podstawke. Ale to kiedys. Żadne kiedyś! Sprawa odłożona raz dalej odkłada się sama. Pamiętaj i nie daj tematowi ostygnąć. Model genialny! Gratuluję superudanego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Cześć, dobrze widzieć, że działasz bo świetnie Ci to wychodzi. ten model jest wspaniały, wszystko mi się w nim podoba, każdy detal dopracowany i wierny oryginałowi. Podziwiam zapał i cierpliwość do tak wiernego odtworzenia tego twojego Tudora, wielki szacunek i z niecierpliwością czekam na więcej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 1 Grudnia 2014 Bardzo piękny model! Gratuluje foty admina! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Dla tego modelu złamałem postanowienie i… zalogowałem się na MW. Model jest świetny. Mam nadzieję, że popełnisz następne w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Dla tego modelu złamałem postanowienie i… zalogowałem się na MW. Cześć Ergie. Kupa lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHNIK Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Przepiękny model! Gratulacje!! Musze przejrzeć sobie Twój wątek warsztatowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Jest świetny, nic doda nic ująć według mnie. Na prawdę kawał dobrej roboty, lubię czytać twoje warsztaty, galerie czy posty, bo zawsze wiele można z nich wyciągnąć i się dowiedzieć, oby więcej takich warsztatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Dziekuje. Niestety jakbym chcial to nie potrafie pisac bezblednie, i choc czytam to wszystko kilka razy mozliwe jest ze pisze od rzeczy, ale mam nadzieje ze choc troche zrozumiale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Kapitalna robota, a foty w plenerze jak prawdziwe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Te w plenerze to prawdziwe auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Jak dla mnie najlepszy model jaki widziałem na tym forum, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Opad szczeny na całym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi