karambolis8 Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Witam. Model relaksacyjny, zwaloryzowany tylko drobną blaszką do kokpitu. Bardzo przyjemny w montażu, polecam. Malowany Model Masterami olejnymi, są dopasowane FSy. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Jak już wspominałem, piękny model, szczególnie kamuflaż robi wrażenie, bo bardzo lubię ten aggressorowski styl. I tradycyjnie zadam pytanie: jak malowałeś dysze silników, bo bardzo mi się podobają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Na kadłubie super stainless Gunze pocieniowany po liniach alclad sepia (ale na zdjęciach tego nie uchwyciłem). Okopcenia to cienie Tamiya. Same dysze to model mastery i cienie Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Sam samolot tak sobie mi się podoba. Najprawdopodobniej został zerżnięty (i zmodyfikowany) z uprowadzonego do Japonii przez rosyjskiego pilota MiGa-25(przynajmniej tak głosi National Geographic). Modelik natomiast ładniusi. Fajnie wyszedł wash, lubię kiedy wychodzi nierównomiernie i dość neutralnie. A propos stosowałeś pin washa czy tradycyjnie zalewałeś te linie i potem ścierałeś? Pytam, bo ta technika tak sobie mi wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Kamo super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 A propos stosowałeś pin washa czy tradycyjnie zalewałeś te linie i potem ścierałeś? Linie "zalewałem" wąskim pędzelkiem Neutral Washem Miga i potem ścierałem. Zawsze tak robię, bo to działa też potem jak filtr, wszsytkiego idealnie się nie dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Stosowałem ten wash, ale długo trzeba czekać aż wyschnie, a potem jak próbowałem go ścierać, to zamiast jakiegoś delikatnego efektu filtra wychodziły brzydkie mazy, a i czasem ścierało się to co weszło w linie. Może technikę ścierania mam niedobrą. Zacząłem więc wpuszczać "manualnie" tego washa w każdą linię, ale to czasochłonna i żmudna robota. Do tego nie zawsze ładnie spływał po sidoluxie. Czasem miałem wrażenie, że sidolux jest zbyt "lepki" i go "chwyta". Może trzeba dłużej czekać na wyschnięcie sidoluxu. Ja czekałem zwykle dobę. Sleepwalker no właśnie o Bielence był to dokument i była tam krótka wzmianka o F-15 i zawierzyłem, że to co mówią to prawda. Dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Nie używam już Sidoluxu, tylko modelarskie akrylowe. Są twardsze i dają lepszy połysk. Trochę trzeba poczekać aż ten wash wyschnie, ale potem nie mam problemu a mazy da się kontrolować. Ścieram na sucho ręcznikiem papierowym, bez rozcieńczalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Do tego nie zawsze ładnie spływał po sidoluxie. Czasem miałem wrażenie, że sidolux jest zbyt "lepki" i go "chwyta". Może trzeba dłużej czekać na wyschnięcie sidoluxu. Ja czekałem zwykle dobę. To pewnie dlatego u mnie nie chce spływać ładnie wash Mig'a w liniach tylko musz e mazać cały model po liniach i poźniej mam więcej roboty ze zmywaniem. Jak używałem jakiegoś noname płynu do podłóg na Mustangu to linie zalewały się ładnie. Choć być może to także kwestia grubości położonego sido. Przy następonym modelu wypróbuję sido i noname. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Warto się w ogóle przesiąść na GX-100 jak się Gunze maluje. Żadnych niespodzianek nie będzie a efekt będzie jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Bardzo ładny. _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster - Revell 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Mi tam zawsze marzył mi się F-15 lub F-16 w barwach agresora, ale na razie umiejętności posługiwania aero mi na to nie pozwalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Świetny fajne malowanie rzadko spotykane , ładnie czysto sklejony, jak zawsze zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Dzięki wszystkim za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi