PabloA Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Witam w mojej nowej relacji Jakoś naszła mnie ochota na zabranie się za coś większego, miałem do wyboru AC-130 Spectre lub G.222 lub też jak kto woli C-27A, oba modele od Italeri. Padło na dwusilnikową Pandę, AC-130 zostawię na później Z tego co wyczytałem na Scalemates.com model jest stosunkowo nowy bo pochodzi z 2011 roku i jest nieco zmodyfikowanym reboxem C-27J Spartan z 2010 roku. Wypraski posiadają wgłębne linie podziału oraz bardzo mało niedużych nadlewek. Link do in-boxa: G.222 Panda Model wykonam w barwach lotnictwa włoskiego, do wyboru są dwie wersje, które różnią się tylko kalkami. Udało mi się znaleźć ciekawy walkaround tegoż samolotu, który pomoże mi szczególnie w trakcie wykonywania zabrudzeń i śladów eksploatacji: Panda walkaround Wnętrze kokpitu wzbogacę o blaszki od Eduarda, wprawdzie są dedykowane do C-27J ale mam nadzieję, że nie będzie to dużym przestępstwem Na początek przygotowałem do sklejenia podłogę kokpitu z główną przegrodą: Model będzie malowany farbami Tamiya i Vallejo Air, jak już wcześniej pisałem postaram się wykonać ślady eksploatacji i zabrudzenia wzorując się na zdjęciach konkretnej maszyny, Zapraszam do oglądania i dyskusji Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Będę obserwował. Ciekawy model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Chętnie po patrze. _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk.I - Revell 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Jeśli mogę to też z chęcią popatrzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Under B Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Czekam z niecierpliwością! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted December 3, 2014 Author Share Posted December 3, 2014 Witam, Przybyło conieco w kabinie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted December 7, 2014 Author Share Posted December 7, 2014 Witam ponownie, Uporałem się już z całą drobnicą i blaszkami w kabinie i jest już gotowa. Odpuszczę sobie chyba brudzenie wnętrza bo i tak zbyt wiele nie będzie widać chyba, że coś mnie natchnie Pierwszy raz używałem blaszek od Eduarda i trzeba przyznać, że bardzo ożywiają model i na pewno będę z nich często korzystał. Być może do końca roku uda mi się zamknąć całą kabinę choć mam zamiar pogrzebać znowu przy Chinook-u bo leży na półce i zaczyna rdzewieć Pozdrowionka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Idzie całkiem ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Z Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Zapuść tylko washa(chociażby na tą jakby pikowaną skórę) i będzie cacy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Ładne te blaszki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted December 9, 2014 Author Share Posted December 9, 2014 Zapuść tylko washa(chociażby na tą jakby pikowaną skórę) i będzie cacy Masz rację Mateusz, trochę przyda się uwydatnić niektóre powierzchnie i tak też zrobię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Proszę proszę. Jak to nam się kolega rozochocił Trzymam kciuki jak to na naczelnego (ssaka) przystało, wszystkie cztery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Jest nieźle, oby tak dalej, powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts