PabloA Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Witam w mojej nowej relacji Jakoś naszła mnie ochota na zabranie się za coś większego, miałem do wyboru AC-130 Spectre lub G.222 lub też jak kto woli C-27A, oba modele od Italeri. Padło na dwusilnikową Pandę, AC-130 zostawię na później Z tego co wyczytałem na Scalemates.com model jest stosunkowo nowy bo pochodzi z 2011 roku i jest nieco zmodyfikowanym reboxem C-27J Spartan z 2010 roku. Wypraski posiadają wgłębne linie podziału oraz bardzo mało niedużych nadlewek. Link do in-boxa: G.222 Panda Model wykonam w barwach lotnictwa włoskiego, do wyboru są dwie wersje, które różnią się tylko kalkami. Udało mi się znaleźć ciekawy walkaround tegoż samolotu, który pomoże mi szczególnie w trakcie wykonywania zabrudzeń i śladów eksploatacji: Panda walkaround Wnętrze kokpitu wzbogacę o blaszki od Eduarda, wprawdzie są dedykowane do C-27J ale mam nadzieję, że nie będzie to dużym przestępstwem Na początek przygotowałem do sklejenia podłogę kokpitu z główną przegrodą: Model będzie malowany farbami Tamiya i Vallejo Air, jak już wcześniej pisałem postaram się wykonać ślady eksploatacji i zabrudzenia wzorując się na zdjęciach konkretnej maszyny, Zapraszam do oglądania i dyskusji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Będę obserwował. Ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Chętnie po patrze. _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk.I - Revell 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Jeśli mogę to też z chęcią popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Czekam z niecierpliwością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 Witam, Przybyło conieco w kabinie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Witam ponownie, Uporałem się już z całą drobnicą i blaszkami w kabinie i jest już gotowa. Odpuszczę sobie chyba brudzenie wnętrza bo i tak zbyt wiele nie będzie widać chyba, że coś mnie natchnie Pierwszy raz używałem blaszek od Eduarda i trzeba przyznać, że bardzo ożywiają model i na pewno będę z nich często korzystał. Być może do końca roku uda mi się zamknąć całą kabinę choć mam zamiar pogrzebać znowu przy Chinook-u bo leży na półce i zaczyna rdzewieć Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Idzie całkiem ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Zapuść tylko washa(chociażby na tą jakby pikowaną skórę) i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Ładne te blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 Zapuść tylko washa(chociażby na tą jakby pikowaną skórę) i będzie cacy Masz rację Mateusz, trochę przyda się uwydatnić niektóre powierzchnie i tak też zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Proszę proszę. Jak to nam się kolega rozochocił Trzymam kciuki jak to na naczelnego (ssaka) przystało, wszystkie cztery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Jest nieźle, oby tak dalej, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi