Stojkovic Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Witam w kolejnym warsztacie. Dzięki uprzejmości kolegi Rhinocerosa dostałem w swoje łapy sanitarną wersję popularnego Dodge'a z Normandii. Model po kąpieli w krecie i z minimalną ilością kalek, ale "nic to!" jak mawiał Pan Wołodyjowski. Model to poczciwa Italerka: http://www.mojehobby.pl/products/Dodge-WC54-Ambulance.html Czeka mnie nie lada bój, ale chcę zrobić w miarę zgodny model dla znajomego, który posiada wersję 1:1! Pojazd należy do Grupy Militarnej Pilica. Gdyby ktoś posiadał kalki umożliwiające dokładne wykonanie tej wersji oznaczeń proszę o kontakt. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Pan robi fajna buda no i amerykański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Będę się przyglądał. Szczególnie że lubię pancerkę na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Najpierw trzeba ogarnąć poszczególne etapy montażu. Jutro zrobię fotki tego z czym zaczynam pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Obiecany krajobraz przed bitwą... Teraz czeka mnie zeszlifowanie zadziorów, niedokładnie obrobionych miejsc i szpachlowanie jam skurczowych. Zaczynam od ramy więc kolejna aktualizacja lada chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 fajnych masz kolegów :-) ja chętnie również popatrzę bo to dość rzadki temat....więcej jednak Willys`ów się widuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Generalnie jest bieda z dostaniem niektórych model... Szczególnie mało popularnych i specjalistycznych, A to duża szkoda, bo Tiger czy Sherman wygląda dużo fajniej w towarzystwie np. jeepa czy ciężarówki na dioramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Coś ostatnio dużo kołowców kleisz. Zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Czy ja wiem czy dużo? Ostatni był kfz 250. Potem M4A2, Merkava i Panzer IV. Trzeba czasami odpocząć od ogniwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Ten sam model wydaje Bilek sprawdzę czy mam gdzieś takie kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Jak co poluje już na kalki z Archera na saharahobby.pl Czasem się pojawiają. Najważniejsze, by ostatecznie to co z tego ulepię dodge'a powyżej pokazanego przypominało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 A blachy będą .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Ciekawy temat mam ten model w 48 tak więc chętnie pokibicoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Raczej bez blach się obejdzie. Nie zależy mi specjalnie na poprawianiu modelu bo w tym stanie i biorąc pod uwagę czas który poświęcę na model nie chce nad nim ślęczeć 4 miesiące :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Witam kolegów, Nareszcie coś w temacie się ruszyło. Przygotowania pokoju niegdyś stricte warsztatowego dla dziecka, które planowo w lipcu się pojawi w domu sprawiły, że tempo prac nieco spadło. Każdy element po przeszlifowaniu i odtłuszczeniu pokrywałem surfracerem 1000 i dopiero wtedy malowałem. Skupiam się na wnętrzu teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2015 Kolejna aktualizacja. Powoli do przodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Hej, miło się ogląda, jak wraca "młodość" do rekonstruowanego modelu Poszpachluj lepiej okolice za szybką pasażera- zdaje się, że wyszły tam jakieś dziury.. Pozdrawiam! ER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Dziury też zauważyłem dopiero na zdjęciach. coś na nie zaradzimy. Muszę sobie załatwić wycieraczki i dwa lusterka boczne z jakiegoś złomu modelarskiego bo brakuje. Dobrze jest czasami zainwestować w nietypowy model i zrobić go na nowo. Choć przyznam, że skala trudności w modelu rewitalizowanym jest znacznie większa, niż w nowym wycinanym z ramek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Rozetnij maskę na trzy części i przyklej każdą osobno, jeśli jeszcze możesz. ten fragment z korkiem chłodnicy nie przykleił się z jednej strony. Zaszpachluj korek wlewu paliwa od góry. Podglądam dalej i zazdroszczę "łupu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2015 Wstępnie pomodulowany. Jutro filtr i dalsze działania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Poza odstającą częścią maski przy grilu zauważyłem jeszcze to: Co się stało na lewym błotniku? Aero Ci pluje glutkami, szlifnij te kropeczki, bo wyjdą pod dalszymi warstwami i kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Witam Model trochę "zapluty". Idea cieniowania świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Dzięki koledzy za komentarze, bo miałem zagwozdkę czy dobrze ogarnąłem schemat malowania. Rzeczywiście aero popluło mi nieco model, na wskutek mieszania vallejo i Lifecolora w jeden odcień. Myślałem, że dobrze rozcieńczyłem, a tu psikusy tego rodzaju. Zaznaczone krzywe drzwi sa włożone na sucho i przyczepione dla jednolitego poziomu i koloru cieniowania taśmą tamiya od wewnątrz. Jak co przyjrzę się tej masce jeszcze i postaram się zeszlifować gluciaki. Dzięki za czujność i proszę o dalsze kibicowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Poogarniałem trochę powierzchnie i dodałem kalki starając się jakoś logicznie korzystać z tego co pozostało arkusza. Powinno być znośnie. Drzwi krzywe bo trzymają się na taśmie tamki. Docelowo wszystko będzie pootwierane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 Można się powyżywać już w galerii viewtopic.php?f=68&t=47799 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi