Flachenty Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 W ramach przerwy z Milem wziąłem na warsztat relaksacyjny projekt mianowicie T-72 w pierwszej wersji jaka trafiła do Polski. W nomenklaturze wojskowej nawet nie nazywał się T-72 lecz Wóz 172M. W tej wersji czołgi te trafiły do Żagania lecz bardzo szybko przeszły modernizację do standardu T-72A ( między innymi miejsce stereoskopowego dalmierza pojawił się dalmierz laserowy). Egzemplarz który robię wzorowany jest na egzemplarzu który stoi w MPTW na Sadybie. W ramach prac przy tym egzemplarzy nr taktyczny 803 okazało się, że faktycznie jest to pojazd z pierwszej serii (jedyny jaki się ostał w Polsce tego typu i jedyny wyprodukowany W ZSRR we wrześniu 1977 roku w zakładach w Niżnym Tagile) o nr taktycznym 0413. Już dawno planowałem zrobić model tego egzemplarza a gdy pojawiły się potrzebne elementy (poprawna wieża czy przód kadłuba wczesnej wersji) to wziąłem się do roboty. Model ma przedstawiać początkowy okres służby lub wizję mam nadzieję niedalekiej przyszłości (gdy nadejdzie jego kolej na renowację). No to zaczynamy. Urobek z dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Zaglądać będę, choć współczesne to nie mój temat przewodni i wiedzą nie wspomogę. A co z kadłubem? Budujesz i malujesz na raty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Ciekawy temat Możesz powiedzieć co to za kolor ten zielony? pozdrawiam i kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 I co tu komentować jak już pewnie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Do końca jeszcze trochę zostało Zielony to ruski khaki z palety Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Dziś tylko troszkę dopieszczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 podoba mnie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Podglądam i kibicuję, temat bliski moim zainteresowaniom. Trzymam kciuki, chociaż uważam, że to zmatowienie i ten dość nachalny wash, chyba nie poszedł w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 a co to za kolor dziwny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Ja wiem czy dziwny? Zwykła ruska zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Wieża jest super,jedynie do czego można się czepiać to uchwyt reflektora podczerwieni na włazie d-cy normalnie jest on wykonany z płaskownika, u Ciebie jest pełny i stanowi jedną całość z reflektorem. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Jak już pisałem w pierwszym poście jest to projekt relaksacyjny bez zbędnej napinki. Taki element zrobiła tamka i taki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 A ja się dopytuję gdzie jest kadłub ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Dziękuję. Przód to jakiś przeszczep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Gąski będą zestawowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Przód to żywica SBS. Gąski będą Friula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Płaski jakiś :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Żeby nie było, że nic nie robię to coś tam dłubnąłem. Miało być relaksacyjnie a zaczyna być jak zwykle. Ze względu na to , że w moim mają być pokrywy przeprawowe nad transmisją to musiałem je dorobić. na razie początek trzeba było również poprzerabiać boczne fartuchy i zaczynam robić przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 W ramach przygotowań do świąt gdzieś między robieniem bigosu i sałatki warzywnej dorobiłem parę drobiazgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Walczysz ostro. Super te klapy wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Ciąg dalszy. Wprowadzone poprawki na przodzie i dole (sporo tego brakowało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Ciąg dalszy dłubania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Ładnie to wygląda. Liny to Eureka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi