Lipstein Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Na kanał wjechał sędziwy DUKW z Italeri. Wyglądał tak: i z ferajną z pudełka: I tym razem model rozebrałem na części, dokleiłem blaszki i na razie czeka na odtłuszczenie, później jednolite malowanie Olive Drab, ale tym razem chcę porozjaśniać powierzchnie, bo model jest wielgachny i chyba będzie to dobrze widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Fajny! Chcę taki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Fajny temat! Zresztą mnie osobiście cieszą Twoje wybory, bo i mój "klimat modelarski" i przyjemnie popatrzeć na ładną pracę nad detalem! Jakie malowanie? Może jakieś graty na pace i ludzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 Micmal, Twoje komentarze naprawdę dopingują, ale patrząc na Twój warsztat i umiejętności to trochę też gaszą mój entuzjazm Graty będą, choć jeszcze nie wiem jakie; zrobię też pałąki na plandekę. Wczoraj cały wieczór walczyłem z wklejeniem zawieszenia i wałów, bo połamałem przy zdejmowaniu kół wszystkie osie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Nie gadać głupot tylko działać Graty będą, choć jeszcze nie wiem jakie; zrobię też pałąki na plandekę. O to bardzo fajnie! bo połamałem przy zdejmowaniu kół wszystkie osie... Oj to już mniej Działaj, działaj bo bardzo fajnie Ci to wychodzi, a z modelu na model coraz lepiej, a montaż i blachy to ja patrząc na Twoje warsztaty muszę sobie podszkolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 na dzisiaj jest tak: Tym razem nie zmywałem całej farby z modelu i to był chyba błąd, ale brnę dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Robi się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Bardzo fajnie! Lubię tego typu pojazdy i ten jest bardzo interesujący ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Na stronie http://www.toadmanstankpictures.com/ znalazłem zdjęcie DUKW-a, który miał wspawane w burty 6 bocznych uchwytów (dwa ostatnie zdjęcia). W modelu było to inaczej rozwiązane, więc aby było poprawniej, to te druty podgrzewałem delikatnie zapalniczką i wciskałem w kadłub. Z ostatnim przesadziłem i drucik wlazł jak w masło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Paweł, czytasz w myślach, bo własnie się zastanawiam nad tymi odblaskami. Będą czerwone, a farbkę jutro zakupię, bardzo ciekawy patent i dający niezły efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2014 MAM! Karmin firmy Renesans. szczegóły wkrótce. A postęp prac jest taki, że zrobiłem próbne modulowanie koloru na pace, mam nadzieję, że chyba trochę widać, bo to debiut: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Jak jeszcze nie podziałałeś z paką, to ajabym rozjaśnił jeszcze troszkę. Przy bokach pojazdu zostaw jak jest, ale środkowe panele bym rozjaśnił. To tyle ajabym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 OK, dzisiaj podziałam z paką i malowaniem reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 Czy komuś nie zostały te pałąki pod plandekę z zestawu ITALERI 6466 - 1:35 DUKW British Royal Navy? chciałbym ruszyć z warsztatem, ale nie wiem skąd dorwać wymiary i zdjęcia samych tych pałąków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 to jest chyba element częściowo tłoczony, a częściowo spawany, ewentualnie gięty profil o przekroju prostokąta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 Bramka nr 2, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 Spokojnie możesz to zrobić z gotowego płaskownika z "Evergreenu",ja w ten sposób zrobiłem pałąki do M923 "Big foota" tylko z ceownika. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Zaczekam na efekty poszukiwań Pawła. Czas mnie jakoś nie pili, spokojnie postawię model na koła, dam kalki, zrobię ślady eksploatacji. A tak przy okazji, to pamiętasz wymiary tego Twojego profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Profil na zdjęciu to jakieś 50x20mm i są one gięte. Może coś z profili "Evergreenu" dopasujesz. http://www.m-zone.pl/manufacturer/evergreen/1?hash=69980d8bd06ec06a5310610b32b5eda8&mobile= Edytowane 9 Stycznia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 W Exito też są profile, dzisiaj podjadę i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Już kupione plastructy, wieczorem będę działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2015 Pałąków jeszcze nie zrobiłem, na razie dokleiłem odbojniki: Musiałem dorobić parę linek, część zrobiłem z elastycznej plastikowej linki holowniczej, część z nici, która została mi z zestawu "Santa Maria" kupionego w latach 90-tych w składnicy harcerskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Super jest na co popatrzeć. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2015 zabierz je, dwa już złamałem przy wyginaniu, więc poczekam i nabędę od Ciebie messer, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 Wczoraj zabrałem się za kalki. na początek drobnica, mix z zestawów do innych modeli, ale ocalały też kalki z wersji używanej w Europie w 1945 roku. A potem zaczął się dramat. Niedawno kupiona kalka Techmodu z wielkiego zestawu allied star insignia siadła troszkę krzywo. Próby jej przemieszczenia spowodowały pęknięcie w dwóch miejscach, a potem to już poszłoooooo. Albo płyn Wamod za mocno złapał, albo kalka jakaś nie teges... Próbowałem zerwać to co zostało z gwiazdki i teraz jest tak: Wieczorem szlifowanie i powtórne malowanie, dwa dni w plecy... EDIT: długo nie poczekałem, rano wytarłem rozpuszczalnikiem całą klapę, szlifnąłem papierem, zmyłem rozpuszczalnikiem i jeszcze raz pomalowałem Olive Drab i lakierem. Za bardzo jestem niecierpliwy w takich przypadkach i chyba zalałem otworki chwytu powietrza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi