Jump to content

Sniper team Afganistan Legend 1:35

makinen
 Share

Recommended Posts

US. Army i USMC używa ich w mundurach pustynnych)

Jak wygląda boonie hat to ja wiem:

http://www.skdtac.com/US-MultiCam-Boonie-Hat-p/skd.202.htm

Używają ich nie tylko amerykańskie formacje i nie tylko na pustyni.

Ale ci pacjenci mają jakby.. proste rondle nocników.

Pozdrawiam,

Maciej

Makinen, wybacz ale scenka kompletnie z pupy. Takich snajperów wykrył by szeregowy po unitarce.

Pierwsza podstawowa zasada, wtopić się w teren i unikać charakterystycznych obiektów przyciągających wzrok. Uważasz że nikogo by nie zastanowiło że z dnia na dzień obok wielkiego głazu wyrosły dwa krzaczki? Ja osobiście w takiej sytuacji na wszelki wypadek bym zlecił ostrzał z HE albo WP podejrzanych krzaczków;)

Makinen, wybacz ale scenka kompletnie z pupy. Takich snajperów wykrył by szeregowy po unitarce.

Pierwsza podstawowa zasada, wtopić się w teren i unikać charakterystycznych obiektów przyciągających wzrok. Uważasz że nikogo by nie zastanowiło że z dnia na dzień obok wielkiego głazu wyrosły dwa krzaczki? Ja osobiście w takiej sytuacji na wszelki wypadek bym zlecił ostrzał z HE albo WP podejrzanych krzaczków;)

Co proponujesz? Jestem otwarty na propozycje

Dołożyć kamieni?

https://blacklightarrow.files.wordpress.com/2010/10/2.jpg

Tu są jak na talerzu

http://www.blackfive.net/photos/uncategorized/2009/02/25/fob_mizan_090223a4576b087.jpg

Załóżmy, że to podobne okoliczności

http://www.drakeassociates.us/images/HECATE_II___afghanistan_04.jpg

Ps. Nie takie scenki z pupy to Forum widziało

jak ktoś udaje krzeczki to powinien być przy krzaczkach ;)

Zawsze przed strzelcem musi być coś co mu będzie dawało osłone więc jakiś suchy krzak jak to na pustyni

Brandon-on-the-Gun-Desert-Sniper-Ops.jpg

albo więcej skał

4497621277_d8860a437a_z.jpg

albo pójśc w inną stronę i popracować nad figurkami

286d81c0-1.jpg ;)

Zdecydowanie. Chłopaki uwielbiają miejsca gdzie będą mogli się wtopić w teren i zniknąć,

russian_sniper_training_hi_res22.jpg

No dobra. Na teraz rozpocząłem przyklejanie około setki paseczków o długości 5, 7, 10 mm i szerokości 0,7 mm... Pózniej zajmę się okolicznościami przyrody.

Ps. Weźcie pod uwagę, że to odskocznia od humvee i wypadkowa mojego bladego pojęcia o figurantach

• 1 month later...

Idealnie pokazani snajperzy są w programie Morderczy poligon: Snajperzy Marines. Przede wszystkim pamiętaj maskowaniu karabinu. Wiem, ze jeszcze nie ruszony ale to tak na zaś. ;) Mnie uczono, że jak mam przypadkową pozycję (np nieoczekiwany kontakt z przeciwnikiem) to zza pagórka, za którym jestem wystaje tylko wylot lufy i w jak najmniejszym stopniu głowa za lunetą. I wracając do broni. Często lunety mają osłony antyrefleksyjne tzw flash killery. Trzymam kciuki za efekt końcowy.

I często jeszcze są używane nakładki z ghillie na buty. Po to, żeby się nie odznaczały w terenie.

• 4 months later...

Snajperzy także używają czegoś takiego jak pokrowce na plecami także wykonane z ghillie lub pokrowca a główna broń snajpera , dlatego strzelec nosi ze sobą 2 sztuki broni.

Jeżeli będziesz wykonywał podstawkę to dołóż o jedna emke więcej .