chudyhunter Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Witam. Dawno, dawno temu zabrałem się za tego o to U-Boot'a, i tak pracuję nad nim od ponad roku :P Trochę mało czasu na wszystko. Warsztatu wcześniej nie wrzucałem, bo jak tak robię, to zazwyczaj nie kończę pracy :P A że tutaj pracę są na dość zaawansowanym etapie, to chyba dobrnę do końca Ale do sedna. Ma ktoś jakiś pomysł z czego, lub jak izolatory na linach ? Próbowałem z modeliną, ale się rozpada. Oczywiście jeśli jeszcze można coś poprawić na tym etapie, to śmiało pisać. Fotki robione kalkulatorem, więc sory za jakość, jak tylko przywrócę do życia aparat wstawię lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2014 A to on skończony czy w trakcie prac ? Jeśli skończony to do galerii go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Witaj... Świetny model Koniecznie daj lepsze fotografie Olinowanie i izolatory - spróbuj drut i gęsta farba lub lakier do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Ten preshading był w jakimś celu? Bo jak na zdjęciach widać szkoda było farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 No ja akurat siedzę w temacie więc trochę sobie pomarudzę Ja izolatory robię z PVA (np.: Wikol). Pokład był malowany na szaro, ale możesz zostawić trochę tego drewienka w przetarciach. Skoro zrobiłeś poręcze i klamrówki na kiosku, to czemu zostawiłeś te relingi z czterocalowej rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Szydercza Gało, zrobienie poręczy i klamrówek było tak banalnie prostą rzeczą, jak zagotowanie wody w czajniku elektrycznym :P Natomiast zrobienie relingów to już troszkę trudniejsza sprawa, ale nie powiem, trochę mi wpłynąłeś na ambicję i chyba będę musiał je jednak zrobić. Tylko tutaj pada pytanie jak? lutować druciki ze sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Tylko tutaj pada pytanie jak? lutować druciki ze sobą? Moze skleic zamiast lutowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Mozna lutowac, mozna kleic co kto lubi, obczaj sobie u mnie w relacji pisalem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Zajefajny ten Twój uboot. Pokład jest świetny moim zdaniem. Mógłbyś opisać sposób? Pewnie oleje jak sądzę? Ja też mam też swojego VIIC/41 i czeka cierpliwie na swoją kolej. Wie ktoś czy są jakieś blaszki do tego zestawu, bo kupować Edzia albo Griffona dla kilku elementów jakie z nich wykorzystam to mi się nie widzi ( widziałem zestawy tylko jako zwykłe VIIC i VIID ), dziwi mnie to szczególnie, że nie jest to nowy model bo z 2010 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Do malowania pokładu użyłem kilku odcieni brązu humbrola. Juz teraz dokładnie nie pamiętam, ale były to 160, 186, 110, 119. Do tego dość twardy pędzel, jakiś stary i dziobałem na przemian najpierw ciemny brąz, później jasny, znowu ciemniejszy i znowu jaśniejszy, oczywiście wykorzystując wszystkie cztery odcienie też chciałem kupić jakieś blaski, ale nic nie udało mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2014 Powoli zabrałem się za barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 No i od razu lepiej. Jakiej srednicy jest ten drut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 fajowy... zniszczenia są świetne! jak robisz takie obicia... jak na kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Stawialbym na plamke rozjasnionej bazy, a potem plamka czarnego w srodek, tak robilem w II-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2014 Drucik 0.4 mm 20m dł. kupiony w empiku na dziale z koralikami itp chcialem 0.35, lub 0.30, ale niestety nie mogłem nigdzie dostać. Jest o połowę cieńszy od orginalnych barierek i wydaje mi sie dosc spoko Bardzo łatwy w modelowaniu i cięciu skalpelem. A obicia tak jak pisze szydercza gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Zawsze zastanawialem sie co jest fajnego w podwodniakach.patrzac na twoja prace przestałem zadawać sobie to pytanie.swietna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 barierki powoli się robią, a w między czasie postanowiłem wykonać radar. Coś mi w nim nie do końca pasuję, więc chyba bedzie jeszcze jedno podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Świetna robota podoba mi się poprawienie modelu! Ładnie wyciągasz bez blaszek tą konserwę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 No to górna część skończona i lecę dalej z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Super efekty Fajnie że rzeźbisz spokojnie i bez pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 No i kolejne prawie skończone Dużo z tym roboty, nie jest to miła robota, wymaga dużo czasu, ale teraz aż mi wstyd że zamontowałem oryginalne barierki Kolejna fota, jak już wszystkie będą skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Jak niemiła, to najfajniejsza robota w całym tym nazistowskim batyskafie Daje najwięcej satysfakcji, no może poza malowaniem. Wygląda , walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 miła czy niemiła - satysfakcja z efektu końcowego => bezcenna duży plus za wyrzeźbienie FuMO bo ten zestawowy przypominał bronę możesz jeszcze coś pokombinować z DFką bo też ciut za grubaśna. Cały czas się też zastanawiam czy nie powinieneś ponawiercać otwory na kiosku... chociaż nie wiem czy to już nie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2015 Nie jestem do końca zadowolony z FuMO. Myślę że zostawię go sobie na koniec i jeszcze raz się do niego zabiorę Nad DFką też będę pracował, jak szaleć, to szaleć Tez myślałem o tych otworach. Na święta dostałem komplet małych wierteł i chyba będzie okazja z nich skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Na święta dostałem komplet małych wierteł i chyba będzie okazja z nich skorzystać tylko pamiętaj - najlepsze wiercenie ręcami własnymi Może i z elektryką szybciej ale przy takiej robocie to jak temperowanie ołówka ciupaszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi