manito9 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Spoko - PEACE to ALL Fakt odcien szarosci moze i nie najwierniej oddaje stan faktyczny, ale mam nadzieje ze efekt koncowy bedzie mily dla oka, i jak zawsze staram sie kazda blaszke dopiescic jak piers Zonki i nadrobic wszystko starannoscia wykonnania To juz chyba wystraczy tej prawie off topowej dysputy i wrocimy do okretu Wlasnie rzezbie przednia czesc srodokrecia, mostek, masz glowny i tony radarow i antenek, wstawie fotki jak sie troche posune z robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Postep prac nad przednia czescia srodokrecia i pare przymiarek "na sucho": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 29 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2015 Mostek dowodzenia z blaszkami, ale przed malowaniem Dzisiaj pomaluje i bede skladal elementy nad ktorymi pracowalem przez ostatnie dni i jak przeschnie wstawie fotki. Pozdro, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 29 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2015 Mostek zlozony i pomalowany (troche ubrudzony ale jeszcze w trakcie): Nie wytrzymalem i sobie przylozylem (na sucho) Teraz zaczynam prace nad moim ulubionym elementem - masztem. Pozdro, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Witam Kolegę i wszystkich kibiców I po cichutku przysiądę się, żeby poobserwować. Model b.ciekawy sam rozgrzebałem ale brak wszystkiego żeby dalej kończyć. Wiec chętnie popatrzę na twoje zmagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 Siemasz abir ! Zapraszam, zasiaddaj w lozy krytykow i komentuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Dziękuję za zaproszenie, daleki jestem od krytykowania ale dobre podpowiedzi zawsze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QFLOWE Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Witam serdecznie wszystkich. Wydaje mi się albo na kominie, pod przyklejonym na górze tego komina drucikiem ( albo co to jest bo na okrętach się nie znam zdjęcie 5 i 6 od góry ) został farfocel z nadmiaru kleju. Poza tym praca się podoba . Nie będę pisał o kolorach bo nie znam się na nich natomiast wykonanie jak dla mnie jest na wysokim poziomie. Mam jeszcze pytanie czy brudzenie będziesz wyrównywał, bo na tym zdjęciu niektóre rzeczy są bardziej ufajdane a inne zupełnie czyste? P.S. Obserwując Twoją relację nabieram ochoty na jakieś takie pływadło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Panowie, odstanie dni uplynely mi na budowie masztu glownego z platforma radarowo - kumunikacyjna, i wreszcie sie z tym zadaniem uporalem (ponizej fotki jeszcze przed malowaniem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 I jeszcze przylozylem sobie "na sucho" do nadbudowki i mimo ze fotograf ze mnie marny, to na zywo wyglada przezajebiscie/ kosmicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 jak dla mnie świetnie, widzę że będę musiał się postarać w mojej Arizonie 1:50 z pełnymi blaszkami by utrzymać kroku ;) Może wcześniej już pytałem ale nie pamiętam, jakiego kleju używasz do blaszek? bo kropelka/super glue czasami się nie sprawdza :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Drozdek, kleju do blaszek uzywam Tamiya CA Cement Gel, na prawde polecam bo przez fakt ze jest w zelu mozna na prawde precyzyjnie nakladac no i zastga dosc wolno wiec zawsze mozna jeszcze element delikatnie przesunac czy poprawic. Wydaje mi sie ze Twoje problemy z kropelkami itd polegaja na tym ze one sa za plynne, dlatego sprobuj kleju w zelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 A tak moj maszcik wyglada juz psikniety na czarno: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Dziobowa nadbudowka z mostkiem i masztem glownym skonczona wyglada tak: Jak sie podoba, lub nie podoba ? Pozdro, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 ...yyy - jak ma sie niepodobac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Moim zdaniem wygląda super. Przeglądałem ten zestaw Pontosa a zwłaszcza żywice - fajne ale mam prawie wszystko, wiec zakup nowego zestawu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 Dzieki za komentarze Panowie, dzisiaj lub jutro montuje ta cala nadboduwke do kadluba i przechodze do robienia drobnicy i innych elementow pokladu i na pokladzie. abir - zestawik Pontosa jest wypasiony ale jak masz praktycznie wszystko to dla samej zywicy bym go na pewno nie kupowal. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 Jest na czym uciekac i czym tankowac wache ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Wow, fajowo toto wyglada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Widzę, że drewniany pokład jednak robi swoje. Jak znajdę więcej czasu to może spróbuję coś wykombinować z zapałek na swoim Musashi Ciekawe jak by się to komponował taki pokład własnej roboty No ale przekonamy się jakoś w połowie marca dopiero, podglądam dalej i czekam na kolejny update! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Dzieki Panowie ! Troszke mi ostatnio tempo spadlo bo szukalem nowej roboty i jeszcze przeziebienie mnie dopadlo, ale zrobilem sobie taki "rachunek sumienia" co jest zrobione i co zostalo, i doszedlem do wniosku ze pomalutku zblizamy sie ku koncowi . Zostaly do zrobienia bomy, artyleria glowna, drobnica na pokladzie i helikoptery, relinngi i olinowanie ... i bedzie wodowanie Teraz robie trapy i bomy, wstawie fotki jak beda na miejscu. Pozdro. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Sa juz trapy i bomy, a armaty w budowie I co myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Artyleria Pokladowa przed malowaniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 super tylko coś wyludniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Zaloga poszla na male piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi