bazylms Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Dzięki. Marcin - nie uwierzysz. Airbrush Pro BD135. Tani sprzęt i jakością też nie powala. Mam jeszcze H&S Evolution, ale jakoś nie mogę się przemóć i z pudła go wygrzebać. W koncu jednak trzeba będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Ciekawie się zapowiada planojesz jakieś figurki ewentualnie dodatkowe graty czy golas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Pierwszy raz widze tak super dobrany Grau i Braun do tego kamuflazu, rewelacyjnie sie komponuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Przemek będzie golas. Ami - dzięki. Niestety ze względu na święta przestój w pracach. Działam w kuchni i dostałem od małżonki bana na robienie syfu w okresie świątecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Jeszcze ze dwie wystawy i miejsca wam na stołach braknie jak tak będziesz same golasy robił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Nie zapominaj Przemo że to Dragon. Tam z samego pudła jest wystarczająco części, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Ja tylko tak dla żartów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Powoli, ale do przodu. Wash zrobiony. Trochę mi się lufa z farby obtarła, ale się naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Świetny. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Krzysztof, świetne zdjęcia, świetny model. Poziom jak zwykle rewelka . Znalazlem taką aukcję: http://allegro.pl/aerograf-bd-135-pistolet-do-malowania-malarski-135-i5096828711.html To taki model jak Twój?. Jeśli tak, to cudów dokonujesz sprzętem za ok. 60zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Jeśli tak, to cudów dokonujesz sprzętem za ok. 60zł . Nie ważna jest cena sprzętu, ważne są umiejętności tego który go używa. A Krzysztof jak zwykle zresztą wie jak to robić, i faktycznie model wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Dzięki koledzy. Właśnie jestem na etapie malowania delikatnych obić. Najgorszy etap dla mnie - strasznie nudny i łatwo przesadzić. Jak uda mi się skończyć w weekend to wrzucę fotki. Tak Jarek, aero to ten sam co z aukcji. Mam jeszcze H&S evolution, ale jakoś nie mogę się przemóc i z pudła go wyciągnąć. Ale jak dojdą skomplikowane kamo to trzeba będzie się za niego wziąć. Ten BD-135 ma 0.3 dysze i niestety do precyzyjnych linii może nie być dostatecznie dokładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Krzysiek z "młotkiem" - delikatnie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2015 "... a gdybym był młotkowym, w fabryce z młotkiem szalał...". Nie wiem czy faktycznie nie poszalałem,ale starałem się być delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Te czarne plamy na tylnej płycie pancerza, to też obicia? Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Nie, to dziury pod mocowania liny holowniczej, he, he. Po wszyskim widać ich nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Tak jak pisze Paweł. I pamiętajcie że na zdjęciach model jest wiekszy. W żeczywistości koło napędowe to 1/4 koła jezdnego z fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Podoba mi się. Obicia Twoje są coraz lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Dzięki. Spotter ja ciągle jestem jeszcze w fazie nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Bardzo fajnie to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Dzięki koledzy. Właśnie jestem na etapie malowania delikatnych obić. Najgorszy etap dla mnie - strasznie nudny i łatwo przesadzić. Jak uda mi się skończyć w weekend to wrzucę fotki. Tak Jarek, aero to ten sam co z aukcji. Mam jeszcze H&S evolution, ale jakoś nie mogę się przemóc i z pudła go wyciągnąć. Ale jak dojdą skomplikowane kamo to trzeba będzie się za niego wziąć. Ten BD-135 ma 0.3 dysze i niestety do precyzyjnych linii może nie być dostatecznie dokładny. Obawiam się tylko, że to mogą być tylko podróbki Twojego sprzętu... Kurde, to tym H&S to już w ogóle pojedziesz po bandzie . Pewnie masz już plan, by go wykorzystać, czekamy . A obicia, takie, jak sam bym chciał zrobić, nie za wiele a są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Jarek mój sprzęt (BD-135) sam wygląda jak podróbka, he, he. Kosztował tylko £16 więc wygląda na to że ten z aukcji jest ok. Co do H&S to najpewniej jak będa jakieś niemieckie kamo na Pz.IV, albo jak ten zdechnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Krzysiek obicia są bardzo delikatne i zrobione za "smakiem". Jednak skąd jasny kolor podkładu przy dwubarwnym malowaniu z okresu 1938/1940. Wiem że to jeszcze nie koniec etapu malowania. Czekam na efekt końcowy. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Trochę nie dokońca wyjaśniłem ostatnio. To nie podkład, a raczej kolor bazowy. Jeżeli zerknąć np. na zderzak samochodowy to czasami widać rozjasniony kolor bazowy, ale jeszcze nie podkład. O taki efekt mi chodziło. Wyszedłem z założenia że brązowe plamy były malowane na szarym, więc on pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 No rozumiem że nie obicia podkładu tylko obicia wierzchniej warstwy farby - jaka by nie była.Tutaj akurat ciemna szara,ciemna brązowa. Jeśli iść tym tropem to kolor ten powinien być moim zdaniem: Na plamach brązowych - Nr.45 Dunkelbraun: - taki jak kolor bazowy - czyli ciemny szary Nr.46 Dunkelgrau (zakładając że pomalowali go całego tym kolorem - Nr.46 Dunkelgrau - Instrukcja malowania mówiła że 2/3 szarego do 1/3 brązowy.Cały malowany podkładową - minia czerwona.) - leciutko jaśniejszy bo jeszcze nie pobrudzony.(widoczny w końcowym efekcie jako kolor raczej czysty niż jaśniejszy.) Natomiast na plamach szarych Nr.46 Dunkelgrau to obicia ciemno brązowe (blacha lub farba podkładowa - minia.) Całość tych obić (wierzchni kolor obtarty,starty,obity) bardzo trudny do pokazania. Tym bardziej trzymam kciuki i życzę powodzenia. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi