kzugaj Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Moze paskami evergreen czy innymi odpowiedniej szerokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Moze paskami evergreen czy innymi odpowiedniej szerokosci a cyjanoakryl nie będzie lepszy żeby zalać te dziurki po relingach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Przyklej kawałek plastiku w środek.Po wyschnięciu przytnij na równo z pokładem i zaszpachluj Tamką. Przeszlifuj delikatnie i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Przyklej kawałek plastiku w środek. Po wyschnięciu przytnij na równo z pokładem i zaszpachluj Tamką. Przeszlifuj delikatnie i będzie OK. w te malutkie dziureczki? to ma rozmiar ucha od takiej średnio dużej groszówki nie chodzi mi o tą dużą szczelinę, taśma maskująca skończyła się i na recepturki zmontowałem całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Właśnie o tych małych otworkach mówię. Jak nie masz profili to wklej plastikowy reling Academy i jego przytnij,a potem szpachluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 to wklej plastikowy reling Academy i jego przytnij,a potem szpachluj. Oooo dzięki za dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Powolutku kompletuję zabawki do Graf Spee. Dzisiaj sobie zamówiłem blaszki edka i takie kalki, ze względu na swastykę. http://www.karaya.pl/en/begemot/71/kriegsmarine-b350-004.html?ref=%2Fen%2Fbegemot%2F71%2F3%2F1%2Fitems.html ze szpachlowaniem tych otworków wstrzymuje się jeszcze kilka dni, trzeba głowę oczyścić z kilku spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 znudziła mnie arizona więc zmajstrowałem podstawkę do niemiaszka i się nie mogłem powstrzymać i postawiłem kadłuba się trochę za bardzo błyszczy bo sidolux świeży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 Ładny dywan . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 17 Lutego 2015 Autor Share Napisano 17 Lutego 2015 panowie szczera opinia ujdzie czy szpachla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 mały iglak i opiłować bo teraz to jest straszne tak ma wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 ...panowie szczera opinia ujdzie...? Pytanie jest retoryczne i nie wymagające chyba odpowiedzi... Skoro sam czujesz, że coś jest nie tak, to nie ma nad czym dywagować tylko dążyć do doskonałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 odpoczywając od spartolonej arizony zmajstrowałem artylerię 280 mm (Scharnhorsta i Gneisenau - dziwaczny naród z tych niemiaszków, nazwy wież artyleryjskich na okrętach od nazwisk generałów. Dodatkowo pancerniki o nazwie Scharnhorst oraz Gneisenau też zbudowali ale to pewnie wiedzą zacni koledzy okrętowcy ) powoli rozumiem to uczucie radości gdy trzeba coś samemu dorobić i coś poprawić. Pierwotnie w talerzykach była wielka jopa na środku przy wcięciach - academy się nie postarało. Więc trzeba było załatać, w ruch poszedł kawałek plastikowej ramki z napisem "pocket battleship 1:350" i papier ścierny. Na koniec szpachla i dziurska załatane i zmontowane na sucho. W sumie to mogłem również dalmierze od dołu załatać plastikiem no ale trudno nie pomyślałem. Teraz są już wklejone i przyszpachlowane więc ciężko będzie cokolwiek zrobić poprawiłem również te kwadratowe okienka na rufie. i tradycyjnie wszystko na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Nie masz blaszek Edka do Grafa Spee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Nie masz blaszek Edka do Grafa Spee? Jeszcze nie. Tydzień temu zamówiłem ale nie ma w hurtowniach, wszędzie wyprzedane i będą mi indywidualnie sprowadzać, więc sobie jeszcze poczekam z 2 tygodnie. A co żeś zgubił? Haka do dźwigu nie odsprzedam ni ma opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Nie masz blaszek Edka do Grafa Spee? Jeszcze nie. Tydzień temu zamówiłem ale nie ma w hurtowniach, wszędzie wyprzedane i będą mi indywidualnie sprowadzać, więc sobie jeszcze poczekam z 2 tygodnie. A co żeś zgubił? Haka do dźwigu nie odsprzedam ni ma opcji Nieee Dziwie sie, ze wkleiles wsio do wiezy, bo teraz bedzie ciezko zestrugac drabinke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Nie bede przerabiał drabinek ani wklejał otwartych drzwi, nie mam sikawki więc im mniej blach tym lepiej. Zestaw blaszek kupuje ze względu na relingi i parę innych dupereli, a poza tym artyleria nadal jest w 3 kawałkach ( korpus, talerzyk i lufy na bolcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Nie bede przerabiał drabinek ani wklejał otwartych drzwi, nie mam sikawki więc im mniej blach tym lepiej. Zestaw blaszek kupuje ze względu na relingi i parę innych dupereli, a poza tym artyleria nadal jest w 3 kawałkach ( korpus, talerzyk i lufy na bolcu Wiesz nie rozumiem cię Koledzy ci doradzają a ty dalej "idiotę" strugasz!! Wywal te koszmarne drabinki bo szpecą model masz się rozwijać a nie cofać i iść na łatwiznę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Nie bede przerabiał drabinek ani wklejał otwartych drzwi, nie mam sikawki więc im mniej blach tym lepiej. Zestaw blaszek kupuje ze względu na relingi i parę innych dupereli, a poza tym artyleria nadal jest w 3 kawałkach ( korpus, talerzyk i lufy na bolcu Wiesz nie rozumiem cię Koledzy ci doradzają a ty dalej "idiotę" strugasz!! Wywal te koszmarne drabinki bo szpecą model masz się rozwijać a nie cofać i iść na łatwiznę!! Mówię po raz kolejny nie mam sikawki, pędzlem je popsuje. Aczkolwiek niewykluczone że będę strażakiem za jakieś 3-4 tygodnie Wsztstko się wyjaśni w ciągu kilku dni. Między innymi z tego powodu jeszcze nie zmontowałem artylerii w całość. I rozwijam się, chyba widać parę postów wcześniej fotę z kwadratowymi oknami na rufie. Zgodnie z sugestią zdobyłem małe iglaczki i je wydziabałem. A arizona to niewypał przy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 odpoczywając od spartolonej arizony zmajstrowałem artylerię 280 mm (Scharnhorsta i Gneisenau - dziwaczny naród z tych niemiaszków, nazwy wież artyleryjskich na okrętach od nazwisk generałów. Dodatkowo pancerniki o nazwie Scharnhorst oraz Gneisenau też zbudowali ale to pewnie wiedzą zacni koledzy okrętowcy ) Nie ma w tym nic dziwnego, znajomość historii sie kłania.... Scharnhorst i Gneisenau to dwa krążowniki pancerne Eskadry Wshodnioazjatyckiej pod dowództwem Twojego Admirała Grafa von Spee. Scharnhorst był jego flagowym okrętem. Ostatecznie i on i obaj jego synowie zginęli na ich pokładach w bitwie pod Falklandami 8 grudnia 1904. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 ...I rozwijam się... W ilości napisanych postów to na pewno.... Po prostu wytnij nożykiem drabinkę na wieży, przeszlifuj dobrze ślad, pomaluj pędzlem blaszkę przed przyklejeniem, pomaluj wieżę i przyklej drabinkę. Tu nie ma szczególnej filozofii. Chyba, że namawiasz nas do uczestnictwa w kolejnym brazylijskim tasiemcu - bo już mamy 5 stron warsztatu a pokazałeś zaledwie 12 elementów modelu - wliczając 3 z podstawki. A dyskusji przy tym jest wykładniczo odwrotnie do pokazanych wyników... Ja się na taki serial niestety nie piszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 A arizona to niewypał przy pracy Kolejny, tak będzie też z tym modelem jak nie weźmiesz się w garść i nie zaczniesz słuchać innych. Zawieś relację i budowę, poczekaj na kompresor i areograf. To nie wyścig więc nie wiem gdzie się spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Witam To że nie masz psikawki wcale nie świadczy że masz robić szybko i byle jak.. Niedbalstwa nie przykryjesz nawet najlepszym aero. Co innego małe nieścisłości wynikające ze skali, a co innego bylejakość. Wielu z nas maluje pewnie pędzlem ( ja też zaczynałem od pędzla) i wychodzą wspaniałe modele. Skoro to ma być model treningowy, to niech będzie treningowym. Jak coś nie wyjdzie, można spróbować następny i kolejny raz. Aż do skutku. Jest tutaj na forum wielu naprawdę baaaardzo doświadczonych modelarzy i warto korzystać z ich wiedzy i umiejętności a nie wywarzać już otwarte drzwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Czołem, Dodam jeszcze, ze samo posiadanie, jak piszesz - psikawki, nie gwarantuje dobrego malowania. A widząc Twoje "przeboje" z malowaniem pędzlem - może być rożnie... Włącz samokrytyczne myslenie, sam działaj, próbuj, testuj a nie pytasz o "wypilowane okienka, czy może być?". Materiałów w sieci co nie miara, a "czy tak może być" to juz nikt lepiej niż Ty tego nie oceni. Pozdrawiam i powodzenia Skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 WitamTo że nie masz psikawki wcale nie świadczy że masz robić szybko i byle jak.. Niedbalstwa nie przykryjesz nawet najlepszym aero. Co innego małe nieścisłości wynikające ze skali, a co innego bylejakość. Wielu z nas maluje pewnie pędzlem ( ja też zaczynałem od pędzla) i wychodzą wspaniałe modele. Skoro to ma być model treningowy, to niech będzie treningowym. Jak coś nie wyjdzie, można spróbować następny i kolejny raz. Aż do skutku. Jest tutaj na forum wielu naprawdę baaaardzo doświadczonych modelarzy i warto korzystać z ich wiedzy i umiejętności a nie wywarzać już otwarte drzwi. Pozdrawiam Jozek pomyliłeś warsztaty, Ami też robi ten sam model i on dla niego jest treningowy. Ja ten chcę zrobić najlepiej jak umiem, ale wymagacie ode mnie rzeczy których nie zrobię przy obecnych umiejętnościach i zasobach narzędziowych . Już samo malowanie pędzlem tak wielkiego modelu mnie przeraża, więc niewykluczone, że wstrzymam się z malowaniem do czasu zakupu sikawki i budowy paru mniejszych modeli w celu nabycia certyfikatu obsługi sikawki Wiem że pośpiech jest niewskazany, przekonałem się o tym przy ariozonie, więc tego robię na spokojnie i powoli. koniec off topa i nie zaśmiecać mi wątku bo balrog się zdenerwuje następna aktualizacja jak przyjdą blachy i coś przy nim podłubię. Chwilowo zawieszam wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi