tombie01 Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) zestaw jak dla mnie nieznanej firmy wygląda dość obiecująco wyprasek cała kupa w zestawie mała blaszka i lina Edytowane 25 Lutego 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 firma bardzo dobra a pojazd rzadko spotykany... ma swój urok. powodzenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Firma to AFW Club, nie ARW. A auto z gatunku tych co tak brzydkie, ze az ladne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Lubię auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Duża ilosć wyprasek zapowiada niezła zabawę, a pojazd szpetny. Jako, że kołowy, to pooglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Napisz jeszcze że robisz z niego Niemca i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Brzydkie to tak, że "wyjdź i nie wracaj"...i dlatego mi się podoba. Będę podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Sądząc po tym co Kolega "tombie01" ma w budowie i zbudowane to będzie Angolska wersja. (lotniskowa) Brzydal - wiadomo Angol lub odwrotnie jakoś tak. Będę zaglądał - Powodzenia. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Nooo, pięknie... Życzę sukcesów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Sam się ostatnio nad nim zastanawiałem, ale nad wersją "mid". Jednak na chwilę obecną cena jest wysoka, a i mam co sklejać więc sobie poczeka. Natomiast popatrzę jak ci budowa będzie się toczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 25 Lutego 2015 Autor Share Napisano 25 Lutego 2015 Dzięki wszystkim za tak gorące i liczne przyjęcie warsztatu - muszę stwierdzić że albo model wybrałem ciekawy albo lotnictwo w modelarstwie podupada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Raczej to drugie.Model taż ciekawy - nie tuzinkowy. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Dla mnie zdecydowanie to pierwsze - bardzo mi się podoba ze względu na swoją jakby nie patrzeć pokraczną konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 A ja chyba z delikatną iskierką satysfakcji stwierdzę, że to drugie Ale jak pisałem model też ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 generalnie to kleję to co latające ale mam na półce parę pojazdów, gustuję w wojskowych kołowych oraz rajdówkach - nie przekonałem się jeszcze do gąsienic ale w każdym bądź razie potraktujcie mnie ulgowo - walcie prosto z mostu jak cos nie pasuje i bądźcie wyrozumiali dla początkującego w tej kategorii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Mnie coś nie pasuję- nadal nie doczekałem sie postępów w budowie tego brzydala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 Mnie coś nie pasuję- nadal nie doczekałem sie postępów w budowie tego brzydala wieczorem się biorę także już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 pokaż w końcu chociaż ramę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 To się nazywa robienie klimatu. Dołączam się do hasła pokaż co wywalczyłeś z tym brzydalem. Bo widownia się niecierpliwi , a "klakierzy" też wychodzą. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 działam działam ale idzie jak krew z nosa; mam pytanie czy ktoś z was kleił dokładnie ten model ponieważ jakoś nie bardzo mogę zacząć nadawać na tych samych falach z instrukcją: 1) nie ma zaznaczonych kolorów poszczególnych części do zestawu jest dołączony rysunek pojazdu w jednej z wersji z którego mam domniemywać że wszystko było w kolorze khaki za wyjątkiem tej liny którą instrukcja dyktuje aby pomalować na srebrno czyli sklejamy całość spodu do kupy i walimy na ten sam kolor - z miską olejową kawałkiem skrzyni korbowej, skrzynią biegów która będzie widać nie wspominając o wydechu 2)od pół godziny szukam dwóch połówek przegubów które są opisane A28 ja już zużyłem oba przeguby z dwóch ramek A o numerze 28 a w instrukcji występują jeszcze przynajmniej dwie kolejne takie połówki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 10 Marca 2015 Autor Share Napisano 10 Marca 2015 powiem tak - próba przerzucenia się z samolotów na pojazdy wymagała ode mnie trochę medytacji nad instrukcją stąd to opóźnienie w warsztacie aby ułatwić sobie życie rozpisywałem części (nie śmiejcie się :-/ ) no i jakoś poszło no i przesadziłem ze specyfikiem Worn Effects AK - ale chyba nie będę tego poprawiał spróbuję mocno złoszować i przywalić błotem - oczywiście otwarty jestem na sugestie i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 Trochę nie rozumiem co on taki pochlapany szarą farbą. Olej te gadżety i pomaluj go normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 10 Marca 2015 Autor Share Napisano 10 Marca 2015 Trochę nie rozumiem co on taki pochlapany szarą farbą. Olej te gadżety i pomaluj go normalnie. jasne że musze to pomalować, nie bardzo jeszcze czuję jak w tego typu pojazdach zrobić eksploatację ale się nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 I tak te partie pojazdu będą zakurzone lub zabłocone, warto pamiętać o farbie podkładowej, to nie japoński samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 ... nie bardzo jeszcze czuję jak w tego typu pojazdach zrobić eksploatację ale się nauczę Polecam nie przesadzoną. Najlepiej mały pedzelek 000 lub gąbka i delikatnie. One znowu tak z farby nie obłaziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi