Solaris7813 Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Dobra, chyba już mam wizję jak to zrobić. Jeszcze zapytam, czym wyciąć kawałek blaszki? Posiadam taki skalpel od Tamki, mogę go do tego użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Możesz wyciąć zwykłymi nożyczkami ( muszą tylko być ostre). pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Na razie zrobiłem tyle: Nie udało mi się wyciąć z tej blaszki ładnego kółka, więc pogrzebałem w pudełku ze złomem, i znalazłem takie kółko (coś od Tigera I w siedem - dwójce): Myślicie, że będę mógł je przykleić tam, gdzie zaznaczyłem czerwonym? Oprócz tego przykleiłem jeszcze wannę do góry pancerza: Sporo poszło szpachli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Teraz wygląda to tak: Wiem, nie jest to kółko idealne, ale lepiej mi się nie udało. Coś poprawić, czy już wkleić? Przykleiłem wszystko do przedniej płyty pancerza. Model miejscami ma bardzo dużo nadlewek, więcej czasu trwało szlifowanie, niż wklejanie. Jeszcze mam pytanie odnośnie karabinu, w którym miejscu odciąć? Tam gdzie zaznaczyłem czerwonym, czy niebieskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Tam gdzie zaznaczyłeś czerwonym , lufę i rurę gazową też. Pozdrawiam M1A1((HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2015 ... lufę i rurę gazową też ... Jaką lufę i rurę? Proszę też o jakąś opinię na temat tego równoległoboku podczerwieni, coś w nim poprawić, czy już jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 W tym wkm-e na zdjęciu to dłuższe u góry jest to lufa ,a to na dole to jest rura gazowa. co do tego równoległoboku to ja bym trochę nad nim popracował ten okrągły element jest jak dla mnie trochę za duży.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Zmieniłem trochę koncepcję. Dorobiłem nowy, cienki drucik miedziany. Tam, gdzie w rzeczywistości było grubiej, przylutowałem trochę cyny. Teraz muszę jeszcze to oszlifować, postaram się jutro wrzucić zdjęcia. Zastanawiałem się też nad wymianą beczek, na jakieś żywiczne. W tych zestawowych łączenie z ramką przechodzi w chyba najgorszym z możliwych miejsc. Żywicy nigdy nie używałem, więc chcę spróbować. Znalazłem tylko taki zestaw od RB, ale 6 sztuk to za dużo, potrzebuję tylko dwóch. Da się tak kupić? Widziałem zestaw Voyager'a, ale tam 2 sztuki mam za tą samą cenę, co w RB 6. Przeglądałem też trochę zdjęć prawdziwych T-62, większość z nich miała linę holowniczą. Pomyślałem, że fajnie byłoby ją dodać do modelu. Znalazłem taką, od Eureki. Myślicie, że warto dodać? Będę wdzięczny za wszelkie rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Bierz te beczki (przydadzą się na zaś) i tą linę naprawdę są dobre i stosunkowo nie drogie.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 2 Maja 2015 Autor Share Napisano 2 Maja 2015 Dzięki za odpowiedź, kupiłem już wszystkie (mam nadzieję) dodatki. Równoległobok reflektora wygląda teraz tak: Wiem, nie jest idealny, ale nawet mi się podoba Posklejałem linę od Eureki: Przykleiłem wszystko do tylnej płyty: Dostałem również antenki od Abera: No i mam pytanie odnośnie tych żywicznych beczek, od RB. W jaki sposób usunąć te wlewki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Maja 2015 Share Napisano 2 Maja 2015 Najlepiej odciąć piłką włosową, ja używam takich piłek z Olfy zakładanych na uchwyt wielofunkcyjny (można założyć też różne ostrza). Jak kleisz tak wypaśny czołg zainwestuj w blaszki fototrawienne Eduard robi takie: http://www.eduard.com/store/Armoured-fighting-vehicles/1-35/T-62-1-35.html kup nie pożałujesz i wszystkie następne pojazdy zrobisz sobie z blaszkami zaprawę jak widać już masz .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 4 Maja 2015 Autor Share Napisano 4 Maja 2015 Blachy już będę sobie darował, i tak sporo wpakowałem w ten model, mimo iż nie miałem nic kupować. Zobaczę przy następnym Co do beczek, to już sobie jakoś poradziłem, ale trochę jeszcze zostało. I tu pytanie - czy taką żywicę można szlifować zwykłym, wodnym papierem ściernym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Oczywiście że tak najlepiej takim 2000.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 9 Maja 2015 Autor Share Napisano 9 Maja 2015 Wyszło mi to tak: Zastanawiam się, czy nie pomalować jednej na biało - czerwono. Tak jak to zrobił jeden z forumowiczów: Będzie to zgodne merytorycznie, czy raczej S-F? Skleiłem mocowanie antenki. Uznałem, że antenę wkleję przed samym malowaniem, żeby jej w między czasie nie złamał. Zacząłem również sklejać karabin od RB. Niestety, podczas przyklejania odprysnął mi gdzieś jeden z elementów tylca. Będę musiał użyć tego z zestawu, szkoda. Na koniec zapytam jeszcze o linę, co mam je zrobić, aby leżała w takiej pozycji: Mam ją przykleić (po pomalowaniu)? Jeśli tak, to czym? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 No jak to czym klejem CA (nałóż cieniutko).Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Pomysł z dwoma różnymi kolorami beczek jest całkiem klawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 10 Maja 2015 Autor Share Napisano 10 Maja 2015 No to postanowione, jedna z beczek będzie dwukolorowa. Uznałem, że warto będzie też dorobić przewody paliwowe, takie, jak na tych zdjęciach: Jedyne wiertło jakie posiadam, to 0,7mm. Mogę nim nawiercić te zbiorniki, a przewody zrobić z drucika 0,5mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Maja 2015 Autor Share Napisano 16 Maja 2015 Dorobiłem przewody: Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Przydało by się dorobić gumeczki na przewodach. W chwili obecnej są trochę łyse. Ale wiesz, spoko, ze w ogóle są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Wężyki wężykami, a te zaciski na wężykach to gdzie? .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 Te zaciski musiałyby być bardzo małe, nie wiem, z czego miałbym je dorobić. Chyba już zostawię tak, jak jest. Poza tym zostało już tylko posklejać do końca karabin, i będzie można malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 <...>nie wiem, z czego miałbym je dorobić. Na przykład z tego http://www.mojehobby.pl/products/Brass-Tubes-1-00x0-10-mm-length-250-mm-x-4-pcs..html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 24 Maja 2015 Autor Share Napisano 24 Maja 2015 Dobry pomysł, dzięki. Akurat mam takie gumki, więc coś pokombinuję. Przeglądałem jeszcze trochę zdjęć, i zauważyłem rzeczy, których nie ma w modelu. Ktoś z Was wie, jak mogę dorobić, bądź gdzie dokupić elementy, które zaznaczyłem na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 Te elementy masz w tym zestawie: http://www.mojehobby.pl/products/T-62-TAM.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 Zestaw, który proponuje Grazzi jest w świetnej cenie. Jak za zestaw PE to taniocha. Ale jakbyś chciał się pobawić w robienie tego samemu to blaszka mosiężna, brass tuby od Abera Ci już wysłałem, a śruby spokojnie możesz poszukać w ofercie RB model. Na pewno coś znajdziesz odpowiadającego twoim potrzebom w ich ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi