Tomek Mroczkowski Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Przyklej je na górze do kół, akurat zwis w T-62 jest łatwo uformować bez używania suszarki. Co do błota i kurzu, pobaw sie na poczatek mieszanką wody i pigmentu, to da Ci ciągłe zabezpieczenie w razie gdy coś sknocisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Założyłem te gąsienice. Proste to nie było, ale łączenie zalałem Kropelką, i jakoś się trzyma. Belka, liny oraz DszK wróciły na swoje miejsca. Pomalowałem również plandekę. Póki co jedynie wstępnie go przykurzyłem. Proszę o jakieś opinie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Ogólnie jest całkiem nieźle. Jednak wydaje mi się ze ten żółty jest trochę za jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Malowanie sprawia efekt zabawki, ale to nic, następny będzie lepszy i lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Ogólnie jest całkiem nieźle. ... Dziękuję. Malowanie sprawia efekt zabawki, ale to nic, następny będzie lepszy i lepszy Mnie osobiście malowanie się podoba Następnie planuję takie coś: http://www.mojehobby.pl/products/British-Main-Battle-Tank-Challenger-2-with-Anti-Heat-Fence.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Następnie planuję takie coś: http://www.mojehobby.pl/products/British-Main-Battle-Tank-Challenger-2-with-Anti-Heat-Fence.html Czyli zostajesz wśród współcześniaków rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 No i superzasto. A z jakiej armii ten tank . Ja bym go jeszcze po kalkomaniach (o ile będą złoszował ,a jak pustynny to zapiaszczył np. AK "Africa dust effect" i będzie dobrze ). Do tego Challengera kup sobie od razu blaszki z Edka ( ja pierwsze co robię to sprawdzam czy są blaszki ). Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Jak dla mnie też powinien być piaskowy, a on jest taki bardziej jaskrawy.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 No i superzasto. ... Superzasto że zostaję przy współcześniakach, czy model jest superzasty? ... A z jakiej armii ten tank ... Syryjczyk ... Ja bym go jeszcze po kalkomaniach (o ile będą złoszował ,a jak pustynny to zapiaszczył np. AK "Africa dust effect" i będzie dobrze ). ... Kalek nie będzie. Co do zapiaszczenia, to sam nie wiem, bo te teciaki to chyba bardziej w mieście jeździły... ... Do tego Challengera kup sobie od razu blaszki z Edka ( ja pierwsze co robię to sprawdzam czy są blaszki ). Pozdrawiam M1A1(HA) Z blachami to jeszcze zobaczę, bardziej skłonny byłbym kupić gąsienice od Bronco, bo zestawowe gumy wyglądają dosyć biednie. Nadal nie widzę w nim wash'a! ... Wash jest, na zdjęciach faktycznie niewiele widać. ... Żólty to ... żółty! A powinien być piaskowy. ... Bardziej celowałem w to: ... Brudzenie - na przedzie wygląda tak, jakby ktoś na niego wylał kawę i zostawił do wyschnięcia. Qrcze, budowa bardzo fajna ale malowanie jak dla mnie... za słabe :( Wiem, zobaczyłem to dopiero na zdjęciu. Poprawię oczywiście.Jak dla mnie też powinien być piaskowy, a on jest taki bardziej jaskrawy.Pozdrawiam M1A1(HA) Jaskrawy to on nie jest, wina aparatu. Jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia. A tak ogólnie (pomijając ten żółty) jak na debiut w skali ujdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Jasne że ujdzie. Jednak pamiętaj że ta skala już trochę wymaga. Weź go trochę olejnymi farbami pomaziaj, jakieś delikatne przebarwienia powinny pomóc w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Superzasto że współczesne i czołg też trochę . Jedno drugiemu nie przeszkadza, możesz kupić i blaszki i gęsi (chociaż Challenger II ma fartuchy że tych gęsi to prawie w ogóle nie widać). Ogólnie w porządku .Działaj dalej.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 ... Weź go trochę olejnymi farbami pomaziaj, jakieś delikatne przebarwienia powinny pomóc w odbiorze. Olejami trochę go mazałem, myślę, że jakiś efekt tego był. Wolę już nie eksperymentować, bo bym jeszcze przedobrzył. ... Jedno drugiemu nie przeszkadza, możesz kupić i blaszki i gęsi (chociaż Challenger II ma fartuchy że tych gęsi to prawie w ogóle nie widać). ... Adams, używałeś może tych gąsienic Bronco? Jeśli bym zamawiał, to wszystko naraz, tylko czy one są warte swojej ceny? Dzisiaj poprawiłem trochę kurzenie, to już chyba koniec. Mogę go dać do galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Światła czemu puste? Reflektor podczerwieni zalej czarną farbą błyszczącą do uzyskania jednolitej powierzchni. Przód ogólnie jakiś taki bez życia i płaski. Peryskopy do malowania! Dałbym jakieś obicia na błotnikach przednich i hakach. Zrobienie łączenia na samej górze było złym pomysłem, jest bardzo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Światła czemu puste? Reflektor podczerwieni zalej czarną farbą błyszczącą do uzyskania jednolitej powierzchni. Przód ogólnie jakiś taki bez życia i płaski. Peryskopy do malowania! Dałbym jakieś obicia na błotnikach przednich i hakach. Zrobienie łączenia na samej górze było złym pomysłem, jest bardzo widoczne. Światła zalane Clearfix'em. Reflektor podczerwieni to ten największy? Jeśli tak, to niezbyt rozumiem jak mam go zalać. Jaki kolor będzie najlepszy na peryskopy? Przedni hak jest poobijany dość mocno, na błotniku dorobie. Łączenia czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Zalać na zasadzie jeśli nie jest niczym wypełniony to tak żeby powstała lekka wydmuszka. Peryskopy również na czarno myślę. Łączenia gąsienic oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Poprawiłem te peryskopy (za jakość zdjęcia przepraszam). Zrobiłem parę odprysków na błotniku, i złoszowałem jeszcze trochę przód. Specjalnych efektów po tym jednak nie widzę. Co do gąsienic - wiem niestety, ale już tego nie poprawię. Nadaje się do galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Wygląda trochę na niedokończony model. Pomijając pewne błędy, odmienne kolory i układ plam to wzorując się na zdjęciach tych "Syryjczyków" mogłeś o wiele bardziej poszaleć z szeroko rozumianym "wheatheringiem" - uszkodzeniami, zaciekami, obiciami itd. Model nie wygląda źle ale (wg mnie) zupełnie nie przypomina tego co zamierzałeś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 ... może być tylko lepiej Mam nadzieje ... Model nie wygląda źle ale (wg mnie) zupełnie nie przypomina tego co zamierzałeś zrobić. Bo nie chciałem się dokładnie wzorować na fotkach z tej strony, tylko chciałem odwzorować układ plam (co mi nie wyszło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Gąsienic do Challengera II co prawda nie kupowałem (kupowałem za to do T55 i T72 i są spoko , składają sie na wcisk) w Exito są po 49zł i jest to dobra cena także bym brał ( friule to dla mnie przerost formy nad treścią za nierozsądną cenę ).Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Dzięki za opinie. Jak Challenger dojdzie, to założę warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 No ale reflektorów nie zrobiłeś, oj leniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 No ale masz na myśli to, co zaznaczyłeś na czerwono? Jeśli tak, to to jest zalane Clearfix'em, coś przy tym jeszcze robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Tak, pomaluj to na czarno jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Jutro poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi