Kamil K. Napisano 4 Maja 2015 Autor Share Napisano 4 Maja 2015 Voyager mocowany na trumpkowej podstawie. Muszę tam jeszcze podciągnąć jakiś kabelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Maja 2015 Autor Share Napisano 4 Maja 2015 Dzięki, ale raczej powinno mi wystarczyć to co mam w zbiorach. Jakby coś - zgłoszę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 25 Maja 2015 Autor Share Napisano 25 Maja 2015 Witam, Model gotowy do malowania. Pojawiło się troszkę detali - spawów, kabelków, etc. W kwestii ukraińskiego T-64 z SM, która się tu pojawiła to muszę powiedzieć, że rozmawiałem z autorem i tą sprawę mamy wyjaśnioną. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Podobają mi się te "ukraińskie" warsztaty, model wygląda wyśmienicie z tymi blachami, a uszkodzenie powłoki na lufie wymiata, powodzenia w malowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Ooo...kur... zapiał pies zaszczekał.Podziw ,podziw jeszcze raz podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 No ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Iście anielska cierpliwość. To teraz jeszcze ładne malowanie i sukces murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 Jak można mieć cierpliwość do takiej ilości blaszek w takim rozmiarze? Oo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Maja 2015 Autor Share Napisano 27 Maja 2015 Dzięki! Jak można mieć cierpliwość do takiej ilości blaszek w takim rozmiarze? Oo Też w sumie nie wiem. Kwestia przyzwyczajenia, po 5 czy 10 łapie się rytm i pewne rzeczy wychodzą automatycznie. To i tak nie jest robota idealna, ani nawet bardzo dobra - ale przecież na czymś się trzeba uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 Ładnie się blaszkami mieni. Lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2015 Cześć, Zacząłem malować. Rzeczywisty pojazd jest bardzo atrakcyjny malarsko, więc postanowiłem na modelu pobawić się nieco... Na tym początkowym etapie lakierem do włosów. Wiadomo, najpierw czarna baza z puchy i poprawki aerografem, a na to taka mieszanka: Tam gdzie mamy cienką blachę poszło aluminium od Tamki. Tam gdzie chciałem mieć bazę pod rdzę - mieszanka brązów. Na okładzinę antyradiacyjną - "gumowo-czarna". Zabezpieczona lakierem błyszczącym i na to lakier do włosów. Na tym wylądował zielony, mieszany z różnych kolorów, w różnych odcieniach... Miało być bardziej kolorowo i ciekawiej niż na T-64. Na to znowu troszkę lakieru dla zabezpieczenia i lakier do włosów. To samo co z zielonym teraz czeka mnie z żółtym i szarym. I znowu drapanie. Myślę, że to będzie fajna baza pod dalsze mazianie. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Bardzo fajnie sie zapowiada to malowanie, mam tylko takie pytanie co do tych zasobnikow i blotnikow, one w normalnym czolgu sa ze zwyklej stali czy z czegos innego, bo zwykla stal bez zabespieczenia to juz po pierwszym deszczu lapie rdze, a po tygodniu wydlada tak ze o swiecenu nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Ładnie Ja bym dał jeszcze więcej odprysków :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2015 Bardzo fajnie sie zapowiada to malowanie, mam tylko takie pytanie co do tych zasobnikow i blotnikow, one w normalnym czolgu sa ze zwyklej stali czy z czegos innego, bo zwykla stal bez zabespieczenia to juz po pierwszym deszczu lapie rdze, a po tygodniu wydlada tak ze o swiecenu nie ma mowy. Nie wiem z czego konkretnie jest, ale m.in tu widać, że się świeci: Inne fotki do porównania na początku warsztatu. ŁadnieJa bym dał jeszcze więcej odprysków :P Będą, będą, męczę od wczoraj żółty i szary - obrywa im się konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Blotniki jak i skrzynki sa z blachy a nie stali, o czym swiadcza foty z pogietymi blotnikami. Masło maślane ,a co to za różnica jeśli blacha jest stalowa.Nie wiem jak to jest w przypadku serii T ale na goły meta dają bezbarwny lakier antykorozyjny,albo to jest aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Oczywiście alu pokrywa się tlenkiem glinu(chroni przed korozją dodatkowo) mówi ci to coś.Nie farba tylko lakier lub inna forma dająca się wmasować ,wpędzlować lub wetrzeć. Coś jeszcze w tym temacie. P.S skąd ty wziąłeś blaszaną blachę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Cześć, Model otrzymał pozostałe dwa kolory, kalki i drobne poprawki malarskie tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Świetnie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Malowanko miodzio. Szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Patrze, patrze i patrze, no i caly czas mi sie podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Dzięki! Najlepsze i tak dopiero przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Jakie gąsienice będziesz zakładał? Te z zestawu, czy kupiłeś Friule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Zestawowe. Ładnie się skleiły i siadły, myślę, że będą okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Wygląda cudnie, ja swojego ciągle nie zacząłem, ba, nawet go jeszcze nie kupiłem Kamuflaż wygląda bardzo ciekawie, nie mogę się doczekać reszty Planujesz go umieścić w jakiejś szerszej scenie czy tylko sam model i mała podstawka ? Szaro-niebieski kolorek bardzo mi się podoba. Krótko mówiąc gratuluję i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi