Seba77 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Może dla tego że jet to mix rus/us Jak na razie jestem w połowie drogi do Myoko oraz blisko Konisberga ( jestem ciekaw jak na V tierze będzie się grało z artą waląca powyżej 16km). Odkrywam też uroki grania deskami do prasowania ( oczywiście japońskimi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Może dla tego że jet to mix rus/us Jak na razie jestem w połowie drogi do Myoko oraz blisko Konisberga ( jestem ciekaw jak na V tierze będzie się grało z artą waląca powyżej 16km). Odkrywam też uroki grania deskami do prasowania ( oczywiście japońskimi ) No to powodzenia życzę. Oczywiście w tej grze ruskie są najlepsze prawie niezniszczalne. Oni według Wargaming są w ogóle najlepsi. Pewnie jak byś z nimi pogadał to okazałoby się, że amerykanie wahadłowce skopiowali z Burana, a B-29 to kradzież technologii Tu-4 Granie Furtukaka może doprowadzić do rozstroju nerwowego. Nie dość, że jesteś prawie zawsze losowany w miejsca gdzie tylko niszczyciele mają mniejszy zasięg od Ciebie. Działa główne przeładowywują się wieczność i manewrowość w połączeniu z obrotem wież jest dość frustrująca. Po wymaksowaniu torped pozostaje tylko robienie za zajebiście duży i łatwy do trafienia "niszczyciel" i grindowanie do Aoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Nabyłem IV tierowy japoński pancernik. Sądziłem że będzie to jakiś skok technologiczny do Myogi ale się przeliczyłem. Mimo że ma 10 luf to słabo bije. Duży ( bardzo) rozrzut , cytadele prawie wcale nie wchodzą , zasięg arty to 12,9 km czyli punktują cię koledzy z tierami IV i więcej. Trochę szybszy od innych 27w. ale strasznie ociężały. Ogólnie średnio zadowolony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Nabyłem IV tierowy japoński pancernik. Sądziłem że będzie to jakiś skok technologiczny do Myogi ale się przeliczyłem. Mimo że ma 10 luf to słabo bije. Duży ( bardzo) rozrzut , cytadele prawie wcale nie wchodzą , zasięg arty to 12,9 km czyli punktują cię koledzy z tierami IV i więcej. Trochę szybszy od innych 27w. ale strasznie ociężały. Ogólnie średnio zadowolony jestem Niestety od Kongo robi się znośnie...W zasadzie Wymaksowany Kongo z wyszkolonym kapitanem jest bardzo grywalną łajbą...choć New Mexico daje wiecej frajdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Zapomniałem dopisać że to jest PREMKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Zapomniałem dopisać że to jest PREMKA Cóż...nie wszystkie premki są fajne.....Ja miesiąc po zakupie HMS Warspite odesłałem go na złom..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 W końcu mam niezły fan z gry krążownikiem ( podobny mam na Kumie ). Konigsberg dość szybki 32,5w arta bije na ponad 15km. Można punktować wroga będąc poza jego zasięgiem. Umieszczenie dwóch wież na rufie sprzyja sytuacji kiedy musimy poddać tyły i wiać. Możemy dalej strzelać z 6 luf trzymając wroga na dystans. Działa 155mm mają fajne skupienie no i szybkostrzelność na poziomie 8,5( przeładowanie co 7 sekund ) strzałów na minutę. Cytadele wchodzą nawet często. Ostatnia bitwa wroga Omaha z jednej salwy dostała dwie cytadele i koniec bitwy dla niej Ogólnie dość sympatyczny okręt. Polecam jak dla mnie niezły okręt piątego tieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Seba - moim skromnym zdaniem najlepszy na V jest Murmansk. Pewnie dlatego, ze primo premka secundo ruski... Tak go wyrysowali koledzy z wargamingu, ze salwa jest "obfita" niezależnie od pozycji.. Do przodu rąbie z 6, burtą robi 7 a rufa daje 4 ale leciutki zwrot już pozwala na salwę z 6-ciu... Obrót wież jest tak szybki, że manewrowanie nie ma wpływu na ostrzał. Stracie z Konigsbergiem zazwyczaj jest radosne. Bardzo radosne aczkolwiek krótkie... Cytadele to miodzio, zapala lepiej niż zapałki z Cieszyna Prawie 15 tys zasięgu a jak odpalisz samolot to 18... I widać wszystko z góry. To najbardziej oszukany okręt w całym wow. Po prostu za dobry. Jestem graczem dużo poniżej średniej ale pochwalę się. Ostatnio na górnej części mapy zostały dwa okręty: wypasiony Kongo i Wąski (od dziobu) Murmańsk. Oba nófka funkiel. Bezpośrednie starcie owych dżentelmenów zdemolowało Murmańska do połowy i wypaliło całkowicie Kongo Bitwa była na dystansie 12-14km.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 No tak Murmańsk kosi konkurencję nie tylko na swoim poziomie ale i nawet wyżej ....niestety Nawet miałem zamiar go nabyć ale skusiłem się z sentymentu na japoński IV - tier pancernik i ...... i niestety żałuję. Mogłem wybrać Murmańsk. A niemiaszek też całkiem przyzwoity jak na V tier i mnie gra sie nim dość przyjemnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Na stronie WoW jest informacja o konkursie na papierowy model statku wykonanym i pomalowanym własnoręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Ach ten Murmańsk... tu kolega troszkę sobie gra Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Przełamałem się i zakupiłem Murmańska. Jejciu to jest po prostu marzenie, lolship jakich mało, nawet St.Louis się nie umywa do niego, ponieważ na St.Louis zbyt często pozostaje się samemu, gdy w ciągu pierwszych trzech minut zespół zrobił yolorush. Parę bitew i w porównaniu do Omaha to praktycznie inny okręt. BTW. widziałem w jednej z bitew wrogi okręt Marblehead, czy się dobrze spisał, to ciężko powiedzieć bo przeciwnik został zgnieciony w ciągu kilku minut 12:2 - ale czyżby więcej klonów nadchodziło? W ogóle widziałem, kilka dziwnych okrętów, niszczyciel Tachibana, w jednej bitwie gościu na tym wyrżnął siedmiu z mojego zespołu. Jakieś dziwne okręty które mają dopiero wejść czy co? Taka sytuacja... W ogóle to chciałby ktoś pograć dywizjon? Gram tiery II-VI ( wyżej nie idę, no chyba, że znajdę coś super fajnego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 tak... Murmansk to jest to: W ogóle to chciałby ktoś pograć dywizjon? Gram tiery II-VI ( wyżej nie idę, no chyba, że znajdę coś super fajnego ) jutro wieczorem z Witkem będziemy w porcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 dla mnie wciąż Murmansk jest potęgą i basta.... tu zabrakło 10 sekund i uwolniłbym Krakena Ale ów kraken w postaci Kongo uwolnił mnie i odesłał do portu wczoraj byliśmy z Witkiem na psiej wachcie... w teamach mieszanych: pancerno ciężkozbrojnych: ] oraz paskudnie i śmiertelnie niewykrywalnych: i rzeczywiście doszliśmy do wniosku, że zabawa niszczycielami to jest super frajda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Oj tak zabawa była przednia......zwłaszcza "cieśninka" na mapie dwaj bracia ;D Wczorajsza wachta bezcenna ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 To ja się pochwalę paroma bitwami: Murmańsk: Ishizuchi: Aurora: póki co rekord 7 zatopień w jednej bitwie. Skończyło się, że nie nie wytrzymałem i kupiłem Aurorę, Ishizuchiego i Mikasę. Bo jak zauważyłem okręty premium są bardzo dobre. Jednak jest to prawdą tylko w części. Pierwsze dwa naprawdę polecam. Aurora jest wykonana podobnie jak Murmańsk czyli ze Stallinium, Ishizuchi to w końcu prawdziwy krążownik liniowy w brytyjskim stylu (szybki, dobrze uzbrojony i bez pancerza), mogący narobić sporo szkód ( Nie polecam nim gry jak pancernikiem pomimo klasyfikacji w grze ). Mikasę kupiłem z sentymentu i mogę go odradzić wszystkim, straszliwie niecelny i kapryśny; raz potrafi z 9,5km wsadzić pełną salwę w Erie połączoną ze zniszczeniem, innym razem chybiamy Kawachi oddalony o 1km :/ Póki co jedyny okręt oprócz Kawachi, którym obawiałem się, że sam się postrzelę Walka z dwoma Dresdenami/Emdenami ( okręty o koszmarnie słabej artylerii ) atakującymi z różnych kierunków oznacza wizytę w porcie. Bardziej frustrująca w grze była chyba tylko Aoba, którą póki co uważam za największą pomyłkę i koszmar w grze, przy której nawet osławione Karlsruhe jest naprawdę bardzo przyjemne, za to następne Myoko jest genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Takie tam pobrykiwania niszczycielem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Murmańsk jest naprawdę dobry ale też Koenigsberg jak dla mnie nieźle pociska Z gałęzi japońskich pancerników odkrywam uroki odsyłania do Neptuna wszelkiej maści CA i DD jedną salwą moim numerem jeden ostatniego tygodnia FUSO !!!!! Wszystkie IV i V odparowują po jednej salwie VI, VII, VIII to już nieraz trzeba dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Zacząłem ujeżdżać Atlantę. Cóż, to jak mieć 3 Gearingi na pokładzie (bez jednej wieży) - salwa burtowa z 14 dział 5"/35 przy dużej szybkostrzelności robi wrażenie. Owszem,pocieszna zabawka ;-) W pełni zgadzam się z opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Zacząłem ujeżdżać Atlantę. Cóż, to jak mieć 3 Gearingi na pokładzie (bez jednej wieży) - salwa burtowa z 14 dział 5"/35 przy dużej szybkostrzelności robi wrażenie. Owszem,pocieszna zabawka ;-) W pełni zgadzam się z opinią si... ale Karolcia to jest to... jak poczatkowo przeklinalem (Witek wie jak...) tak teraz 406mm potrafia poslac do portu przy jednej salwie Pensacole. Nowego Orleansa tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Wynik mojego kolegi. Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Wynik mojego kolegi. Robi wrażenie No niezła jatka.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Wynik mojego kolegi. Robi wrażenie Owszem robi....widzę ,że kolega torpedował "Tuptusiem" uwielbiam ten samobójczy styl gry ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Fuso super się grało 4 cytadele 2 zatopienia Fuso i Clevlend ,7 zestrzelonych samolotów już chciałem dobić lotniskowiec i............... i wylogowało mnie. Potem mogłem tylko zobaczyć że było ponad 4300PD i 248000 kasy ale już żadnych szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Moje wypociny na pół śpiąco - seria nocek trwa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi