spiton Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 ja bym dokładnie wyszpachlował i dopasował szklany nos. Bo chyba Ci trochę odstaje :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 Taak nos jeszcze oberwie jest przymocowany tymczasowo bo muszę wkleić karabin. Zostawiam to sobie na później bo łatwo ułamać lufę, a czeka mnie mnóstwo roboty przy trasowaniu linii więc okazji na urwanie lufy będzie wiele kiedyś uważałem że samoloty to skrzydła i kadłub W sumie to prawda bo cała reszta to tylko dodatki do kadłuba i skrzydeł Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Jakie cepy... co wy gadacie boshhhh... jakie głupki są jeszcze stateczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 Stateczniki traktujemy jako dodatek do kadłuba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2008 Witam po dłuuuugiej przerwie! Ostatnio nie miałem za wiele czasu na modelowanie ale coś tam jednak udało się zrobić. Skończyłem trasowanie kadłuba...było ciężko ale jakoś to wyszło Na razie "ponitowana" jest tylko jedna strona kadłuba bo muszę jeszcze poprawić kilka niedociągnięć w trasowaniu. Teraz zajmę się chyba usterzeniem, a potem skrzydła i ich wnęki podwozia... Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Lufy "przyszli" tylko czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tleli Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Ha - tymi lufami przypomniałeś mi "Vabanque": "Wie pan, co to jest? To jest tłumik. Czy on ma do tego dokręcić pistolet..." ...żebyś dalej sklejał Halifaksia? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 8 Lutego 2008 Autor Share Napisano 8 Lutego 2008 Witam! "Wie pan, co to jest? To jest tłumik. Czy on ma do tego dokręcić pistolet..."...żebyś dalej sklejał Halifaksia? ;) Hehehe "Kwinto, kto to jest?!" Okej nie trzeba dokręcać bo ostatnio znalazłem trochę czasu na Halifaxa Kadłub właściwie skończony - zostały tylko anteny ale te zrobię już po malowaniu...aha i kółko ogonowe, które chyba będę przerabiał Dokleiłem usterzenie, wpasowałem szklany nos oraz tylną wieżyczkę i dużymi krokami zbliżam się do skrzydeł Kilka zdjęć: Nos jest oczywiście zamaskowany CDN... Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Ile dałeś za te lufy i gdzie je dostałeś?? A na skrzydłach to dopiero będziesz mieć roboty z trasowaniem linii podziału pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Hej! Ile dałeś za te lufy i gdzie je dostałeś?? Kupiłem w Martoli. Jeden zestaw kosztował 15zł + 10zł przesyłka więc kupiłem dwa A na skrzydłach to dopiero będziesz mieć roboty z trasowaniem linii podziału Wiem, ale to nie będzie już tak uciążliwe jak przy kadłubie...liczę na to, że skrzydła pójdą mi sprawnie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 11 Lutego 2008 Autor Share Napisano 11 Lutego 2008 "Lifting" kółka ogonowego Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 Hej! Przeszlifowałem skrzydła do "zera" i zająłem się "rzeźbieniem" wnęk podwozia...a właściwie prawej wnęki A tutaj lewa wnęka dla porównania Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 A nie korci Cię żeby zrobić ożebrowanie skrzydła widoczne w tej wnęce? Coś typu \/\/\/\/ Ale niźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Hubert, chcesz zobaczyć halifaxa gotowego,czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 No dooobra, już nic nie proponuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 Hej! Hehehe na szczęście nie muszę robić tych wręg o których mówi HubertK bo nie było ich widać wnęki podwozia były obudowane "ścianami" Tutaj zdjęcie tylnej części wnęki by być wiarygodnym A tutaj tworzenia ciąg dalszy... dorobiłem kratownicę i kilka duperelków. Dziś uświadomiłem sobie, że będę też zmuszony przerobić golenie podwozia, bo te zestawowe nadają się tylko trochę A tu moja "kolorowanka" przekroju Halibaga co by łatwiej było Jeśli do końca lutego uda mi się przygotować cały model do malowania to jest szansa, że rzutem na taśmę zdążę Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 Witam! Skończyłem lewe podwozie i mam już około 50% prawego. Zostały jeszcze pokrywy, ale te zrobię na koniec dla obu stron. Niestety ambitne plany przygotowania do malunków do końca lutego spaliły na panewce...za dużo obowiązków i wyjazdów Szanse na skończenie w terminie maleją ale jeszcze się nie poddałem! A oto fotki gotowego podwozia: Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Nie za bardzo aby tą oponę ściąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Moim zdaniem opona jest w porządku. Na zdjęciach często widać je jeszcze bardziej "ugięte". I to nawet przy jednosilnikowych samolotach. A tak w ogóle to świetna robota Ipkinss z tym podwoziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Witam po mega przerwie! Niestety nie udało mi się wyrobić na czas z Halibagiem no ale tak to czasem bywa z naszym wspaniałym hobby Oczywiście gdy tylko skończę pracę nad modelem znajdzie się on w galerii. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i życzę powodzenia tym, którzy się wyrobili! A co do ostatniego postu: Nie za bardzo aby tą oponę ściąłeś? Na zdjęciach Halifaxów widać wyraźnie dość spore ugięcie opon także myślę, że nie przesadziłem Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Niestety nie udało mi się wyrobić na czas z HalibagiemSzkoda, szkoda... Ale chyba bedziesz kontynuowal ta relacje, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Niestety nie udało mi się wyrobić na czas z Halibagiem no ale tak to czasem bywa z naszym wspaniałym hobby Oczywiście gdy tylko skończę pracę nad modelem znajdzie się on w galerii. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i życzę powodzenia tym, którzy się wyrobili! Jak już napisałem w jednym z sąsiednich wątków:tak dla formalności: Regulamin konkursu, §3 pkt f.)Umieszczenie zdjęć w „Galerii konkursowej” będzie warunkiem poddania modelu pod ocenę i ujęcia go w ankiecie. Model nie musi być ukończony. Jeżeli ktoś z Was dojdzie do wniosku' date=' ze się np. nie wyrobi, a będzie w stanie zaprezentować swoją twórczość tak, żeby zainteresować kogoś nieukończonym modelem, nie widzimy przeciwwskazań przed umieszczeniem czegos takiego w galerii.[/b'] Zatem zadam i Tobie to pytanie:Może więc i tak wstawisz fotki do galerii? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Oj szkoda, że się nie wyrobiłeś bo wierzę, że wysoko ustaliłbyś poprzeczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Piękna robota!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Czego jak czego, ale Twojego "Halifaxa" nie powinno bylo zabraknac w galerii konkursu. Wielka szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi