Gość Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 I jeszcze musisz przenieść reflektor spod belki uzbrojenia na skrzydle (nie powiem gdzie, bo nie mam teraz dostępu do planów ) Jak robisz zasobnik na spadochron, to pamiętaj, że ster kierunku był skrócony o 15 cm (ta część po statecznikiem poziomym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 ... pzenosisz je pod kadłub tylko trzeba je dorobić bo mają inny kształt. Anteny radiowysokościomierza są dokładnie takie same. Dodano im osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Mam takie pytanko, czy Lim-5P i Lim-6M anteny radiowysokosciomierza mialy w klasycznych miejscach pod skrzydlami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Lim-5P czyli licencyjny MiG-17PF miał anteny pod skrzydłami, Lim-6M przeniesione pod kadłub (w obudowie) jak w lim-6bis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 A to jedyne roznice pomiedzy Limem-5 P a Limem-6M czy byky jeszcze jakies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Zewnętrzne tak, z tego co nie widać to usnięty z nosa celownik radiolokacyjny i w to miejsce przeniesione akumulatory z podstawy statecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Nie montujesz na skrzydłach anten radiowysokościomierza( na końcówce skrzydła i druga u nasady), przenosisz je pod kadłub tylko trzeba je dorobić bo mają inny kształt. Dzięki, zatem kierunek mam określony. A skoro jesteśmy jeszcze przy Lim 6M i "Projekt Lim" - czy ktoś ma jakieś zdjęcia "418"? Kalkomanie ModelMaker Decals: Znalezione w czeluściach internetu zdjęcie: Zasadniczo Lim wygląda jakby był w RAFowskim Desert Scheme. Przekłamanie kolorów na fotce czy faktycznie taki kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Tu jest próba rozpisania kolorów tego lima: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Tu jest próba rozpisania kolorów tego lima (...) Dzięki Lechu. Jesteś prawdziwą skarbnicą wiedzy w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Mam jeszcze pytanie, czyli jak w Limie-6M nie ma celownika radiolokacyjnego czyli w modelu z HB nie nalezy montowac czesci ktora ma odpowiadac ekranowi w kabinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 Rozkmin ciąg dalszy... Kwerenda po internetach dała całkiem ciekawe rezultaty jeśli chodzi o kokpit. Wybór kolorów jest całkiem spory. Błękity... Szaroście... Udało mi się również znaleźć fotkę jak Lim wyglądał od środka: Natomiast pojawiła się kwestia wnęk podwozia, bo tam rozstrzał też jest spory. Czy w malowaniu wnęk i goleni obowiązywał jakiś standard? Który z kolorów będzie się bardziej nadawał do 1023? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Natomiast pojawiła się kwestia wnęk podwozia, bo tam rozstrzał też jest spory.Czy w malowaniu wnęk i goleni obowiązywał jakiś standard? Który z kolorów będzie się bardziej nadawał do 1023? Jak byłem w Krakowie i poskrobałem farbę z wnęki "1023" to odkryłem całą tęczę kolorów. Najbardziej dominujące były warstwy złożone szarości lub błękitów, np. na goleniach i osłonach zachowało się sporo błękitnego: Przejrzyj jeszcze raz mój album - większość to właśnie fotografie wnęki. Z kokpitem nie pomogę, bo przez oszklenie nic nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 Limy Góraszkowe sprzed renowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 Na wnętrza kokpitów i wnęk podwozia bezpiecznie będzie użyć Gunze C13, pulpity czołowe z zegarami czarne z białym, pionowym pasem po środku. Fotele albo w tym samym kolorze, albo błękitno szare (C74 wygląda ok). Do ewentualnego bajerzenia jakiś jasnoszary i w drugą stronę Tire Black i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 Do wnęk C308 i C307 też wchodzi w grę. Dobrać lub umieszać najbardziej zblizony szary i się za dużo nie szarpać. Nie ma jedynie słusznej dedykowanej farbki typu limkokpit. Te co Mikele podał nadają się do kokpitu Taka moja rada, zrobicie jak uważacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Share Napisano 13 Listopada 2015 Taka moja rada, zrobicie jak uważacie Bo Wy tutaj jesteście służbowo, ale tak nie służbowo. A najlepiej uznajmy, że Was tutaj w ogóle nie ma... Dzięki za podpowiedzi. Co do kokpitu to H 307 za podpowiedzią kowal76, a resztę będę knuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 21 Czerwca 2019 Share Napisano 21 Czerwca 2019 Witam Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale na forum nie znalazłem, aby ktoś robił miga17 w 1:32. Kupiłem kiedyś model : Trumpeter 02205 Shenyang F-5 (MiG-17F) z zamiarem wykonania lima5. Czy ktoś wie gdzie mogę kupić prawidłowy statecznik do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 21 Czerwca 2019 Share Napisano 21 Czerwca 2019 (edytowane) statecznik, skrzydła, kadłub. Tam w zasadzie wszystko trzeba poprawić aby model był prawidłowy. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez imt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi