Lanczyslaw Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Pragnę zaprezentować swój model z obawami oczywiście . Jako iż jestem początkującym modelarzem miejcie litość co do krytyki. Czekam z nie cierpliwością na merytoryczne uwagi, które w przyszłości zaowocują lepszymi modelami zrobionymi przez ze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Pierwszy model huh? Powaliles mnie! Rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Może trochę przesadziłem z tym pierwszym , ujmę to inaczej: modelarstwem zajmuje sie od nie dawna kilka gniotów już skleiłem ale to dopiero pierwszy którego zdecydowałem się pokazać w sumie zrobiłem około pięciu, teraz pracuje nad nowym projektem soviet T-35 Hobby Boss 1/35 i za jakiś czas postaram się wam go zaprezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Co by nie bylo, nie masz sie czego wstydzic a wrecz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Tylko wydechy bym poprawił bo za smoliste wyszły rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Czerwca 2015 Super Moderator Share Napisano 14 Czerwca 2015 Czołem Nieźle jest oby tak dalej. Ad Corporal tak ma być to nie porsche z katalizatorem tylko "gniotsja nie łamiotsja"ruskaja maszyna żyga olejem i niespaloną ropą bo ten typ tak ma ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Czołem Nieźle jest oby tak dalej. Ad Corporal tak ma być to nie porsche z katalizatorem tylko "gniotsja nie łamiotsja"ruskaja maszyna żyga olejem i niespaloną ropą bo ten typ tak ma ;) Pozdrawiam Jaka tam ruska... Silnik szwedom zaj...umali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Czerwca 2015 Super Moderator Share Napisano 14 Czerwca 2015 no ale 3 zbiorniki były na rope a 4 na olej więc troszkę zużywał tego i owego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Bardzo fajny "teciak" Pięknie pobrudzony jak na moje gusta Jakiej użyłeś farby bazowej dla ruskiej zieleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Bardzo fajny "teciak" Pięknie pobrudzony jak na moje gusta Jakiej użyłeś farby bazowej dla ruskiej zieleni? Użyłem z zestawu Lifecolora Soviet Afv UA 258 flashed shade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Niezły debiut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 No powiem szanownemu koledze, że debiut taki całkiem udany wyszedł Wielu z nas zapewne chciałoby aby parę lat wstecz tak właśnie wyglądały nasze pierwsze modele. Doprawdy piękny teciak Ci wyszedł. Na tak: 1. Efektowne malowanie 2. "Kombatanckie" brudzenie 3. Bardzo wyważone obicia. Nie za dużo, nie za mało. To się chwali Do poprawy: 1. Musisz trochę bardziej wyczuć rdzę. Według mnie te zapasowe ogniwka wyglądają jakby zostały wzięte z eksponatu muzealnego stojącego pod chmurką od dłuższego czasu. Rdza jest na nich nieco zbyt intensywna. Ta na grillu również, a do tego w dwóch miejscach wyszła nieco "plamisto". Jednocześnie zauważ, że piła na pancerzu wygląda jakby była fabrycznie nowa. 2. O wydechach koledzy już wspominali. Ruskaja czołgają, ruskają czołgają, ale na widok takiej sadzy nie jeden kominiarz-weteran zagwizdałby z wrażenia. Te dwie rzeczy to tak naprawdę pryszcz przy całościowym wyglądzie twojego debiutu, ale warto zwrócić na nie uwagę przy następnych pracach. Mam nadzieję, że wkrótce się ich doczekamy Pozdrawiam i życzę powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Koledzy już napisali co jest do poprawy na przyszłość. Mi się model bardzo podoba. A jeśli to pierwszy to już czekam na następny bo czuję, że będzie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Poza tym cvo koledzy napisali dołożyłbym tę szmatę na tyle wieży - słaba trochę. Sam model bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Bardzo udany debiut. Gratuluję bo w zasadzie już osiągnąłeś poziom, że model dobrze się odbiera więc nie ma się czego obawiać następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Masz niezły start. Piła, zapasowe ogniwa - do lekkiej poprawki i będzie git majonez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi