Lanczyslaw Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Pragnę zaprezentować swój model z obawami oczywiście . Jako iż jestem początkującym modelarzem miejcie litość co do krytyki. Czekam z nie cierpliwością na merytoryczne uwagi, które w przyszłości zaowocują lepszymi modelami zrobionymi przez ze mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Pierwszy model huh? Powaliles mnie! Rewelka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanczyslaw Posted June 14, 2015 Author Share Posted June 14, 2015 Może trochę przesadziłem z tym pierwszym , ujmę to inaczej: modelarstwem zajmuje sie od nie dawna kilka gniotów już skleiłem ale to dopiero pierwszy którego zdecydowałem się pokazać w sumie zrobiłem około pięciu, teraz pracuje nad nowym projektem soviet T-35 Hobby Boss 1/35 i za jakiś czas postaram się wam go zaprezentować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Co by nie bylo, nie masz sie czego wstydzic a wrecz przeciwnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Tylko wydechy bym poprawił bo za smoliste wyszły rury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted June 14, 2015 Super Moderator Share Posted June 14, 2015 Czołem Nieźle jest oby tak dalej. Ad Corporal tak ma być to nie porsche z katalizatorem tylko "gniotsja nie łamiotsja"ruskaja maszyna żyga olejem i niespaloną ropą bo ten typ tak ma ;) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Czołem Nieźle jest oby tak dalej. Ad Corporal tak ma być to nie porsche z katalizatorem tylko "gniotsja nie łamiotsja"ruskaja maszyna żyga olejem i niespaloną ropą bo ten typ tak ma ;) Pozdrawiam Jaka tam ruska... Silnik szwedom zaj...umali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted June 14, 2015 Super Moderator Share Posted June 14, 2015 no ale 3 zbiorniki były na rope a 4 na olej więc troszkę zużywał tego i owego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Bardzo fajny "teciak" Pięknie pobrudzony jak na moje gusta Jakiej użyłeś farby bazowej dla ruskiej zieleni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanczyslaw Posted June 14, 2015 Author Share Posted June 14, 2015 Bardzo fajny "teciak" Pięknie pobrudzony jak na moje gusta Jakiej użyłeś farby bazowej dla ruskiej zieleni? Użyłem z zestawu Lifecolora Soviet Afv UA 258 flashed shade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisa Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Niezły debiut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 No powiem szanownemu koledze, że debiut taki całkiem udany wyszedł Wielu z nas zapewne chciałoby aby parę lat wstecz tak właśnie wyglądały nasze pierwsze modele. Doprawdy piękny teciak Ci wyszedł. Na tak: 1. Efektowne malowanie 2. "Kombatanckie" brudzenie 3. Bardzo wyważone obicia. Nie za dużo, nie za mało. To się chwali Do poprawy: 1. Musisz trochę bardziej wyczuć rdzę. Według mnie te zapasowe ogniwka wyglądają jakby zostały wzięte z eksponatu muzealnego stojącego pod chmurką od dłuższego czasu. Rdza jest na nich nieco zbyt intensywna. Ta na grillu również, a do tego w dwóch miejscach wyszła nieco "plamisto". Jednocześnie zauważ, że piła na pancerzu wygląda jakby była fabrycznie nowa. 2. O wydechach koledzy już wspominali. Ruskaja czołgają, ruskają czołgają, ale na widok takiej sadzy nie jeden kominiarz-weteran zagwizdałby z wrażenia. Te dwie rzeczy to tak naprawdę pryszcz przy całościowym wyglądzie twojego debiutu, ale warto zwrócić na nie uwagę przy następnych pracach. Mam nadzieję, że wkrótce się ich doczekamy Pozdrawiam i życzę powodzenia! Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Koledzy już napisali co jest do poprawy na przyszłość. Mi się model bardzo podoba. A jeśli to pierwszy to już czekam na następny bo czuję, że będzie na co popatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Poza tym cvo koledzy napisali dołożyłbym tę szmatę na tyle wieży - słaba trochę. Sam model bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amadem Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Bardzo udany debiut. Gratuluję bo w zasadzie już osiągnąłeś poziom, że model dobrze się odbiera więc nie ma się czego obawiać następnym razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted June 20, 2015 Share Posted June 20, 2015 Masz niezły start. Piła, zapasowe ogniwa - do lekkiej poprawki i będzie git majonez. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts